Znojemské okurky
Znojemské okurky - to je pojem. Pro mnohé z nás je to ta nejoblíbenější nakládaná zeleninová příloha. Stačí mít připravené čerstvé okurky, vyladěný sladkokyselý nálev, trochu zeleniny, hodně voňavého kopru, a můžeme se pustit do zavařování.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 12 598 kJ / 3 011 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,20 g |
Tuky | 18,28 g |
Vláknina | 155,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 69,05 g |
Sůl | 170,00 g |
Sacharidy | 576,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Z této dávky zalijeme cca 18-20 sklenic 0,7 litru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 4. 2010 13:12
nemusis se bat nedat horcicne seminka Zavaruji bez nich a neni to poznat.
25. 3. 2010 10:39
http://www.toprecepty.cz/recept2424-znojemske-okur...Milí přátelé Znojemské okurky. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem.
22. 8. 2009 23:04
Jani. . .no nevím, to hořčičné semínko dávám vždy a myslím, že je to znát. . . .
22. 8. 2009 21:31
Kedlubno prosím, potřebuju nálev na okurky, ale nemám hořčičné semínko, bude to na chuti hodně znát, když ho tam nedám? Díky Jana
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 11 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Krupičková polévka s libečkem
Přidáno 13. 5. 2024 17:25
Právě bylo uvařeno:
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 36 minutami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 2 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 4 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 5 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 6 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 7 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 7 hodinami
Kuřecí prsa v jemné smetanové omáčce
Anetka.a uvařil před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit zavařovací sklenice, aby vám obsah vydržel co nejdéle bez úhony? Video vám poradí
Jak připravit nálev na okurky? Se správně dochuceným lákem budou vaše nakládačky nepřekonatelné
Znojemský nálev na okurky: Základem je správný poměr vody, octa a cukru, lehce pikantní chuť dodá křen
Další recepty
Tématické fráze: nalev na znojemske okurky lak na okurky znojemsky nalev na okurky nalev na okurky nálev na pravé znojemské okurky znojemské okurky nálev recept na znojemský nálev na okurky domácí lák na okurky znojemský macerát znojemsky nalev domácí nálev na okurky pravy znojemsky nálev na okurky nálev na okurky recept vyborne znojemské okurky nalev macerát na okurky recept na lak na okurky nalev na okurky znojemske kozí rohy recept znojemský nálev recept kde koupit znojemský macerát
Suroviny: okurka čerstvá, kopr čerstvý, mrkev, cibule, ocet, voda, sůl, cukr krystal, semínka hořčičná, koření nové koření, pepř
Znojemské okurky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31yM
19 názorů