Pizza jako z pizzerie
Také jste si mysleli, že pizza je ten druh jídla, které dostanete vždy chutnější v restauraci, než jaké si sami připravíme doma? Pokud máte dobrý recept na těsto, tak nemůžete šlápnout vedle. Výhodou je, že si pizzu můžete obložit vším, co máte rádi.
Suroviny pro 2 plechy
2 plechy
Nutriční hodnoty
Energie | 9 617 kJ / 2 299 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,25 g |
Tuky | 58,13 g |
Vláknina | 18,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 31 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 373,23 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 3. 2024 21:09
O 1/2 méně soli
17. 2. 2024 10:14
Dělala jsem ji poprvé v životě, ale určitě ne naposledy. Z poloviční dávky jsem měla 2 kulaté pizzy. Muž i syn si ji moc pochvalovali.
31. 12. 2022 14:24
Skvělé těsto,krásné se s ním pracuje a je výborné. Akorát ho příště víc vyválím nebo dám méně droždí - měla jsem jen čerstvé,takže těsto bylo po upečení místy o něco silnější než bych chtěla. Nicméně mňamka to byla i tak veliká
30. 8. 2022 12:52
Těsto je výborné. Děti byly nadšené. Z tohoto množství jsme měli 4 kulaté pizzy. Osvědčilo se mi péct na 250 °C cca 10 - 12 min. Těsto má pak krásně křupavé okraje a vytvoří se na něm ony specifické bubliny.
23. 8. 2022 19:36
Paráda. S těstem se pracuje výborně. Pizza lepší, než z pizzerie. Přikládám fotky a recept si ukládám
16. 1. 2022 21:29
Dobré tenké těsto. Uvedené množství mi vystačilo na dva celé plechy do trouby. Děkuji za recept a doporučuji.
8. 11. 2021 22:28
casino: Když si objednám v restauraci pizzu s určitým názvem, tak by měla mít přesně stanovené i suroviny. To je snad samozřejmé. Pokud to je pizza, typu co měl kuchař na skladě a nesnědlo se to.... , tak to děkuji, a vrátím to! Taky si nedám přeci svíčkovou z mletého masa, nebo knedlo, vepřo, zelo, ze slepice. Nebo kachnu, která je kuře! Vím fantazii se meze nekladou, ale u určitých, tradičních pokrmů , experimenty nepapám. A pizza mezi ně patří, i když si ji dám jednou za rok!
8. 11. 2021 22:21
Nepir: A víte, že by to mohlo být dobré?
8. 11. 2021 21:41
casino: casino: 100 lidí, 100 chutí. Myslím že ani v Itálii není zákon na pizzu Ale myslím, že zde se řešila Pizza tady u nás v Čechách a né někde v Neapoli Asi jsem ale zapomněla na to, že Češi mají potřebu všechno a všechny pořád řešit
8. 11. 2021 21:37
Nepir: Třeba někdo nechce pizzu jako z pizzerie
8. 11. 2021 20:11
Rcp je sice na těsto, ale:
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"
srettka: "Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne?"
Budete se divit, ale takové pravidlo existuje v Itálii - „Denominazione di Origine Controllata“ a vztahuje se k neapolské pizze. Jsou totiž ještě společenství která si váží svých kulinářských tradic...
Na druhou stranu konkrétně v Neapoli byla k potkání i pizza s ananasem...
Na třetí stranu: Čecháčci se vrátili z Itálie s komentářem, prý že: "...ani pořádnóó´pizzu tam neumijóóó udělat!"
8. 11. 2021 19:03
srettka: Jasně, klidně si to namažte paštikou nebo si na to dejte utopence s cibulí a třeba mně to může být úplně jedno. Ale nebude to pizza jako z pizzerie..
8. 11. 2021 16:42
Přátelé, není to jedno, co si který labužník na tu pizzu natře?Nebo je snad někde psané pravidlo, co si na pizzu smím dát a co ne? Někdo si tam natře kečup, někdo protlak a někdo třeba smetanový sýr. Je to přece každého věc. Tohle věčné moralizování receptů je už v téhle době fakt směšné. Celkové vaření je přece v dnešní době už úplně někde jinde, než na nějaký zkostnatělých normách a původních receptech.
Mějte hezký den
Mějte hezký den
8. 11. 2021 13:50
Jen taková rada - než kečup, který skutečně na pizzu nepatří je lepší, rozmixovat rajčata (nemusí být oloupaná) se solí a bazalkou. Dochutit se dá česnekem a oregánem. Dodá to úplně jinou chuť a zvýrazní chuť šunky, sýra a všeho, co si na pizzu dáváme. Péct by se měla postupně, nejdřív pizza se sugo cca 3 min, pak doplnit ostatní suroviny a dopéct. Teplota pečení 250 °C - 10 min.
1. 6. 2021 19:11
Recept s názvem Pizza jako z pizzerie a v postupu se dočtu, že "potřeme kečupem.." - to je teda nějaká divná pizzerie
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rajčatový chleba
Přidáno před 20 hodinami
Lilek tří barev
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí marinovaná plněná prsa
Přidáno 7. 6. 2024 07:02
Utopenci dle Borease
Přidáno 6. 6. 2024 22:54
Celero-pórková omáčka s vepřovými plátečky
Přidáno 6. 6. 2024 15:31
Hovězí krk na sušených hřibech, uzeném boku a mrkvi v pomalém hrnci
Přidáno 6. 6. 2024 15:18
Právě bylo uvařeno:
Ovocné tvarohové knedlíky
bystrouska uvařil před 1 minutou
Béřovický králík
Porschova Iva uvařila před 17 minutami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Petra Dvor. uvařila před 22 minutami
Extra rychlé lívance
RomanPustaj uvařila před 11 hodinami
Výborný makovec
VeronikaJimenez2024cz uvařila před 12 hodinami
Vepřové plátky na pórku
HacRadek uvařila před 12 hodinami
Dudácká pomazánka
Swarofka uvařila před 13 hodinami
Domácí vánočka
Tomaassss uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pizza recept pizza těsto z pizzerie domácí pizza domaci pizza testo koření na pizzu recepty pizza domácí pekárna pizza pizza z domácí pekárny pizza domácí pekárna pizza z pekárny pica těsto pizza recepty pizza testo těsto na pizzu z pizzerie pizza v domácí pekárně jak se delá pizza těsto na pizzu z domácí pekárny testo na pizzu susene drozdi top recepty pizza těsto na pizzu v domácí pekárně
Suroviny: voda, sůl, cukr, olej olivový, mouka hladká, droždí sušené, zdobení
Pizza jako z pizzerie
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4xz1
156 názorů