Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší marokánky

Nenechte se zmást výčtem ingrediencí. Pár základních, ale opravdu kvalitních surovin. Přesně to vám stačí, abyste vykouzlili fantastické marokánky, které doplní váš výběr vánočního cukroví. Vypadají poměrně nenápadně, ale o to více svou vůní lákají k ochutnání.

Hodnocení receptu je 4,9 (69×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

22. 12. 2011 15:03

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 909 kJ / 2 368 kcal
Bílkoviny32,31 g
Tuky123,90 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 77 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy272,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vyzkoušela jsem hodně receptů, ale pořád to byly takové moučné hromádky. Pak jsem si vymyslela vlastní recept- kombinací ze všech možných receptů a poznatků od mého muže, jak by měly vypadat :-) Protože manžel má rád ty křupavé a placaté z obchodu a pořád mi toho nešlo docílit. Tyto jsou k nim už nejblíže. Přeji dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

paprika1000

16. 12. 2021 00:19

výborné-:-)

Krambambula Krambambula

27. 11. 2021 19:55

jsou fakt mooc dobré, zapráší se po nich hned :)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2021 18:54

Dajda: Mě šly dolů samy z papíru! Nic se nepřilepilo, nikam! ;-) Nádhera. A vůbec nejsou moc sladké, přesně jak mají být. :yes:
P.S. Příspěvek pod tímto je pro autorku receptu! ;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 1. 2021 18:46

Dajda: Tak já dnes pekla tyto Marokánky a povedly se báječně ! Recept vychytaný, doba pečení přesně 15 minut ! Vše sedlo, žádná improvizace. Po ochutnání, jsem zjistila ,že to musí odležet, aby se spojili chutě z ovoce s oříšky! ;-( A já si myslelela, že to dnes sním, aspoň půlku !<3 Taky to můžeš napsat do receptu, mám je očokoládované naskládané na tácek a koukám, jak si ty potvory leží!;-(
P.S. Koupila jsem 180 ml smetany na šlehání a musela jsem z druhé dolít. Napiš prosím, že 250 ml ! Všude jsou jiná balení a když někdo bydlí jinde, nemá Ahnung , kolik je jedno balení smetany, tak se může zmýlit a dá špatnou míru.

Dajda Dajda

1. 1. 2021 20:21

Dominikaaaa: Třeba v typu pečícího papíru nebo v teplotě trouby. Že by ale nešly odlepit ani po vychladnutí?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2021 15:44

Dominikaaaa: Nejlépe je zkontrolovat suroviny, co jsi dala! Máslo, smetanu, jestli jsi něco nezapomněla.

Dominikaaaa

1. 1. 2021 15:12

Dobrý den, můžete mi poradit? Dělala jsem marokanky podruhé. Poprvé se mi výborně povedly ale nyní chtěla jsem jich udělat víc tak jsem dala všeho dvojnásobek aby jich bylo víc dala na 200 stupňů ale úplně se mi přípekly k papíru . Kde prosím byla chyba?

Zdenka1

22. 12. 2020 20:31

Dělala jsem marokánky podle tebe a musím pochválit recept:yes:<3. Zatím nejlepší, co jsem kdy jedla:yes:

Lucy75 Lucy75

21. 12. 2020 18:01

Naprosto luxusní vláčný recept !!:yes: žádné vysušené hromádky, dokonalá chuť ! letos už nebylo k sehnání kandované ovoce, tak jsem kandovala kůry dle receptu (pomerančová kůra) a lupla to tam i dost mokré, takže i díky tomu mám asi nádherně vláčné placičky! jen musím příště dělat menší plošky, protože si při pečení zvětší o dost % a jsou to tedy kusance :-D Paráda! díky, budu péct každoročně!!

MamlajdaD MamlajdaD

11. 12. 2020 02:05

Tonja: Mandlovou mouku lze objednat v některých e-shopech se zdravou výživou. ;-):-K Já kupuji u firmy Grizly https://www.grizly.cz/
Tonja, ty recepty by možná zajímaly víc lidí, ale mne určitě, znáš nějaké? Zdravím! :-K:-K:-K

Tonja

10. 12. 2020 23:41

Fatima Lemaalem z Maroka (výborná kuchařka, se kterou osobně znám) peče sladkosti z mandlové mouky. Je to mouka z mletých mandlí, v Maroku celkem obvyklá. Prý se už prodává i u nás, prý ji měli nedávno v Tescu.

janky3 janky3

10. 12. 2020 19:49

Mám také svůj recept, sestavený z mnoha receptů, až se mi zdál ten pravý. Ale když tu vidím tolik chvály, tak je letos vyzkouším. Jako dítě jsem je milovala, pak najednou už se cukráři zhoršili a už to zdaleka nebylo ono. Proto jsem sbírala a zkoušela recepty. Nakonec jsem dala málo buráků a více ostatních ořechů a oříšků, i mandle. Také bašta. Letos bude Váš recept.<3 Už se těším.

Mino161

21. 6. 2020 15:48

Poprvé jsem zkoušela péct marokánky a přiznám se, že jsem od toho moc nečekala, ale jen se po nich zaprášilo a chuťově jsou opravdu výborné!!! DĚKUJI za recept :-)

her.da her.da

13. 3. 2018 18:06

Dnes jsem je dělala. Jsou parádní. Děkuju za recept.

Katka

18. 12. 2017 17:28

Výborné !!! Křupavé, nemravně lesklé od tuku :-)
Doporučuji

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marokánky ze smetany marokánky recept jak se pečou marokánky marokánky recept na marokánky marokánka jako z obchodu výborné marokánky domaci marokanky recept marokánky recept na domácí marokánky křupave marokanky top recept na marokánky marokánky se smetanou recepty marokánky jak se dělají marokánky marokanky recepty top recepty marokanky domácí marokánky recept marokánky křupavé recepty na marokánky

Suroviny: smetana ke šlehání, cukr, med, máslo, ořechy, kůra pomerančová kandovaná, ovoce kandované, mouka hladká, poleva čokoládová, mandle sekané

TopRecepty.cz

Nejlepší marokánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L5Ev