Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařování ořechů v mikrovlnce

Sklízíte úrodu vlašáků a nevíte, jak je nejlépe uskladnit? Nemusíte je dávat do mrazáku, zkuste je zavařit, například v mikrovlnné troubě. Takto zavařené ořechy vydrží mnoho let a po otevření chutnají jako čerstvé.

Hodnocení receptu je 4,6 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 29 min Doba tepelné úpravy: 1 min

30 min (29 min příprava + 1 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vyloupané ořechy dáme do vymytých a vysušených sklenic. Krok 2: Do mikrovlnky dáme 1 sklenici bez víčka 0,5 - 0,7 litru a zapneme na plný výkon 1,5 min. Krok 3: Pak sklenici vyndáme, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 min. Krok 4: Sklenice se po zavíčkování orosí, ale vlhkost se rychle vstřebá.

TIP: Jak uskladnit a zpracovat ořechy. Vyzkoušejte rady a tipy na jejich využití

Zveřejněno 15. 8. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařování ořechů v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrQR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařování ořechů v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KrQR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (50)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

perfektne

vyskušal som to a som velmi spokojný,po otvoreni po rokoch su ako čerstve a chuťovo vynikajuce

Našla jsem jednu sklenici ořechů, kterou jsem v mikrovlnce zavařovala před cca 10 lety a ořechy byly stále chutné, vůbec nebyly cítit "starým".:yes:

Dobrý den, ořechy tímto způsobem konzervuji už dlouho a fungujke to perfektně. Koupila jsem si knihu přímo od autora i s podpisem-pana Jaroslava Balaštíka- Vaříme rádi ( ale ne každý den), kde radí jak v mikrovlnce zavařovat různé druhy zeleniny i ovoce. V té době ještě žil a tak jsem si dovolila mu zavolat, protože mi šlo hlavně o ořechy. Poradil mi, jak správnou dobu vychytat. Mám zkušenost, že na sklenici 0,7 l stačí přesně 1 minuta a 50 vteřin, pak vypnu. Pro jisdtotu to dělám ve staré mikrovlnce o výkonu 800 W. Také mi radil, že nejlepší je nos.....jak se to blíží přes 1,5 minuty, tak čichat a jak začnou ořechy silněji vonět, tak vypnout. Když je mikrovlnka slabší, tak se musí sterilovat o nějakou tu vteřinu déle....kolik přesně najdete na internetu, protože ten postup už dělá hodně lidí. Také se mi takto osvědčily nakládačky, byly krásně křupavé.:yes:

Lenka: Všechny další časy zavařování v mikrovnce podle p. Balaštíka naleznete u mého dalšího receptu https://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v...

Musím přidat bod. Takto uchovávám vl. ořechy aspoň 12 let. Podle stejného receptu a funguje to.

Vše jsem pořádně přečetla, ale nejjednodušší a pro mne nellepší je mrazák, Nastrouhané, vyloupané a dokonce lískové uzavřené ve sklenici vydržely 4 roky. Třeba i déle, ale to už jsem je spotřebovala.:-)

olivie:
Prozraďte mi jeden jediný (naschvál nepíšu "rozumný") důvod, proč zavařovat mandle? Nebo snad máte plodící mandloň?:-)

Ořechy jsou super, ale dají se zavařovat i mandle? Dnes jsem to zkusila, zatím dobrý. Má s tím někdo zkušenost? Díky za info.

dnes jsem zavařovala ořechy v mikrovlnce ,ale nejdříve to prošlo sušičkou a je to ok .A ještě co je v této době zdravé:yes:

tak to dělám také a mám ještě nějakou sklenku už 4.roky, je to skvělý nápad:-)

Doubková 9. 10. 2015 20:12
Umyjte si ruce s kyselinou citronovou,nasypat do dlaně,trošku vody a jakoby mýdlem po prstech a kolem nehtů a je to!!!

To nevím, snad vám někdo poradí. Já všechnu úpornou barvu od ovoce (višně, černý bez, čevená řepa, borůvky atd) odstraňuji pokrájeným citronem, který žmoulám v ruce. Jestli to funguje na ořechy, to jsem nezkoušela. Ořechy kupuji v supermarketu...

Jurníková 23. 9. 2015 08:12
Prosím sdělte laskavě jak dostat z rukou barvu od ořechů. Děkuji Jur.:-?

:-?:-?:-?:-?:-?

Týýývo:-) vy Maku:-))
Koukám, že jste ráčil autorce skočit na špek:-D
Pokuste se zhluboka zamyslet a pak se položte na otázku:
Jakýže má smysl dělat přemety se zavařovačkou, když se v ní nenalézá kapalná fáze, he:-?

liskač:
Nevím jak lískáče, ale u vlašáků se praktikuje, že aby byly namleté co nejkratší dobu před použitím (namleté rychleji žluknou).
P.S.
Vlašáky ve skořápce jsou už od přírody takové minikonzervičky:-)) Dobře usušené, dobře před moly a jinými hlodavci;-) zabezpečené, v chladu a temnu uložené vydrží min. 2 roky. Mezi cukráři se traduje, že asi rok stará jádra jsou na pečení nejlepčččí:yes:

Tématické fráze:
zavařování ořechů, zavařování ořechů v mikrovlnce, jak uchovat vlašské ořechy, zavařování vlašských ořechů v mikrovlnce, zavařování ořechů v mikrovlnné troubě, vlašské ořechy zavařování v mikrovlnce, jak zavařít vlašské ořechy v mikrovlnce, jak zavařit vlašské ořechy, uchování vlašských ořechů, jak uchovat vyloupané vlašské ořechy, jak zavařit ořechy, ořechy v mikrovlnce, zavařování vlašských ořechů, zavařujeme ořechy v mikrovlnce, jak zavařit ořechy v mikrovlnce, vlašské ořechy v mikrovlnce, vlasske orechy zavarovani, uchovávání ořechů, zavařujeme ořechy, jak uchovat orechy

Suroviny:
ořechy vlašské

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu