Bystřické fašaňkové koblihy
Smažené bochánky, tedy koblihy, děláme nejčastěji na sklonku zimy, v období masopustu. Kynuté těsto smažíme v rozpáleném oleji a poté libovolně doplníme podle chutí. Někomu stačí cukr, jiný naplní marmeládou nebo tvarohem.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
z dávky bude asi 48 koblihů
Nutriční hodnoty
Energie | 14 781 kJ / 3 533 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,72 g |
Tuky | 121,47 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,39 g |
Sacharidy | 482,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Při zdobení se fantazii meze nekladou, ... co chutě ráčí :)) Recept jsem v týdnu dostala od paní Libušky, v její rodině se dědí už od praprababičky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 2. 2023 09:52
ačkoli jsem křtěná Vltavou - název Fašaňk znám také
19. 1. 2018 00:45
Frantiska: Žádna slovenská skomolenina aj na Záhorí (SR) vedľa Moravy kde sa vyprávja Záhorácky -velice podobňe jak na jak u našich bratrú na Moravje sa ríka fašaňk :)
1. 2. 2015 19:41
U nás se taky koná tradiční masopustní průvod s následnou taškařicí, ale je to v úterý brzy odpoledne a to jsem v práci, ještě ani jednou jsem nebyla V okolních vsích bývá průvod v sobotu nebo v neděli, to je lepší
1. 2. 2015 19:27
zizala: u nás v dědině pod Brdem, na pomezí Hané a Slovácka, se třeba Ostatkové zábavě říkalo "pochovávání base", protože se basa a muzika a zábava s ní spojená pochovala (uklidnila) na půst před Velikonocemi :) bývala to jedna z největších zábav za celý rok, s maskami a malým divadelním představením
1. 2. 2015 19:18
casino: Moc daleko ne, ale za Brno jsem se dostala jen párkrát za život.
Děkuji i senky a Františce za uvedení do obrazu
Děkuji i senky a Františce za uvedení do obrazu
1. 2. 2015 19:12
zizala: nemáš se za co omlouvat, Jaruško fašaňk, fašaňg, ostatky, tak se masopustu říká na celé nebo větší části jihovýchodní Moravy, Valašsku, kolem Hodonína, Kyjova, Uh.Hradiště ......Už sa fašaňk krátí, už sa nenavrátí, staré baby lajů. že sa nevydajů ....
1. 2. 2015 19:08
zizala: Na Morave :) se používá Fašank (Slovácko)
1. 2. 2015 19:08
zizala:
Vy to máte na Moravu asi daleko, že?
Fašaňku, fašaňku, už je ťa namále...
...letos je konec masopustu za 16 dní
Vy to máte na Moravu asi daleko, že?
Fašaňku, fašaňku, už je ťa namále...
...letos je konec masopustu za 16 dní
1. 2. 2015 18:47
Tohoto názvu jsem si nikdy nevšimla, připadá mi legrační Je mi jasné, že to vniklo zkomolením slovenského slova fašiangy, ale zajímalo by mě, zda se to někde u nás takhle říká? V nějakém nářečí? Omlouvám se, opravdu mě to zajímá
1. 2. 2015 18:23
Iva Radkovičová: Díky za vyzkoušení, jsem ráda, že se dařilo u nás budou příští víkend
1. 2. 2015 18:16
Opravdu moc dobé. Před chvilkou jsem je dodělala a recept si ukládám. Děkuji za dobrý recept
16. 9. 2014 11:10
Mohu jen doporučit právě jsem je dodělala a doslova mizí pod rukama jsou prostě luxusní.
3. 3. 2012 09:28
clupmi:že by kynuly příliš zběsile, se mi nezdálo ale je faktem, že kynuly "pod rukama". Možná to je záměr, aby s sebou kuchařka hodila při smažení
3. 3. 2012 07:05
majda 2: Tak, kalorická bomba to je, to je fakt. Ale alkohol se tam dává mimo jiné proto, aby se zabránilo přílišné nasákavosti tukem při smažení. A RUM (rozumně uložená měna) i na aroma. Ve státní pekárně noční směna vždy příděl rumu poctivě zkonzumovala.
3. 3. 2012 06:59
Na koblihy mám obrovskou chuť. Rozhodně uděluji další + bodík a ukládám do oblíbených.
p.s.: Jen mám dotaz na množství droždí. Např. NOLI uvádí, že jedna kostka 42 g je na kilo mouky. Není tedy ta dávka velká, nekynulo to příliš zběsile, nebo je to záměr???
p.s.: Jen mám dotaz na množství droždí. Např. NOLI uvádí, že jedna kostka 42 g je na kilo mouky. Není tedy ta dávka velká, nekynulo to příliš zběsile, nebo je to záměr???
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sýrový chléb
Přidáno před 5 minutami
Jablečný donut
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 16 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 17 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 5 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 10 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 12 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 12 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 13 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 15 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Cake pops, dortová lízátka: Na originální pochoutku využijete nepovedený moučník a přesto sklidíte pochvalu
Oblíbeným masopustním moučníkem jsou koblihy. Jak je správně tvarovat a naplnit, poradí názorné video
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: bílková pěna na koblihy koblihy s pěnou jak naplnit koblihy slovenské koblihy koblihy s povidly ostatkové koblihy fasankove koblížky koblihy se sněhem fašankové dobroty recept na koblihy koblihy z penou koblihy recept koblihy koblihy s důlkem slozeni koblihy koblihy s důlkem pena na koblihy koblihy s bramborou koblihy slozeni fasangove koblihy
Suroviny: mouka hladká, cukr krupice, máslo, mléko, droždí čerstvé, žloutek, sůl, rum, olej
Bystřické fašaňkové koblihy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/g67j
30 názorů