Koblížky z odpalovaného těsta

www.toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Ostatní 2 názory

21
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Suroviny

300 ml vody
špetka soli
125 g tuku
150 g polohrubé mouky
4- 5 vajec
1 žloutek
tuk na plech
200 ml smetany ke šlehání
1 sáček ztužovače šlehačk
moučkový cukr
Sladká omáčka:
400 ml mléka
100 g bílé čokolády
1/2 sáčku vanilkového pudinkového prášku
moučkový cukr
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Vodu se solí ohřejeme, přidáme na kousky nakrájený tuk a zahříváme, až je voda horká a tuk rozptýlený. Najednou vsypeme prosetou mouku, teplotu snížíme na minimum a těsto propracováváme, až je hladké a nechytá se nádoby.

  2. Necháme je prochladnout a do vlažného přišleháme postupně všechna vejce. Plech vytřeme tukem. Těsto naplníme do sáčku nebo stříkačky s hladkou koncovkou a na plech nastříkáme malé bochánky, které potřeme rozšlehaným žloutkem.

  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a po 5 minutách teplotu snížíme na 180°C. Těsto dozlatova upečeme.

  4. Vychlazenou smetanu ušleháme se ztužovačem a ochutíme moučkovým cukrem. Upečené koblížky napříč rozřízneme a naplníme šlehačkou.

  5. Urovnané na talíři je přelijeme vanilkovou omáčkou. Tu připravíme tak, že část mléka ohřejeme, přidáme nastrouhanou čokoládu a rozvaříme ji. Ve zbylém mléce rozmícháme pudinkový prášek, přilijeme ho k horkému mléku a mícháme do zhoustnutí, podle chuti dosladíme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koblížky z odpalovaného těsta

  • Mirek Mirek(neregistrovaný)

    Koblížky jsem dnes dělal,kdo čeká klasické koblihy tak bude zklamán,ale je to podobné věnečkům a moc dobré,naplnit stříkačkou teplým pudingem a sestydlé podávat :-p to je pohádka:-D

    Odpovědět

  • Věrka. Věrka.(neregistrovaný)

    Tyhle koblížky jsou určitě dobrý.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo