Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2012 18:15
14. 3. 2012 17:29
14. 3. 2012 13:52
14. 3. 2012 13:20
14. 3. 2012 11:56
14. 3. 2012 11:53
14. 3. 2012 11:44
14. 3. 2012 11:41
14. 3. 2012 11:11
14. 3. 2012 10:36
Pridávam aj zemiak, červenú repu varím priamo v polievke.
Recept je krásne a zrozumiteľne napísaný, foto lákavé.
14. 3. 2012 08:08
Boršč dělám skoro stejně, nedávám rajčata ani špek, ale právě tu klobásu. Už jsme ho dlouho neměli, ale když tady vidím ten krásný od Tebe, určitě ho brzy udělám, protože jsem na něj dostala hroznou chuť
14. 3. 2012 07:25
14. 3. 2012 00:41
14. 3. 2012 00:28
14. 3. 2012 00:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Schiacciata/skačáta sendvič
Přidáno před 3 hodinami
Burgery z trouby
Přidáno před 5 hodinami
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Přidáno před 6 hodinami
Domácí karlovarské rohlíky
Přidáno před 21 hodinami
Placičky s kopřivami
Přidáno 21. 5. 2024 12:56
Dalamánkové bagety
Přidáno 21. 5. 2024 11:25
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Anfy86 uvařila před 41 sekundami
Domácí pšeničné tortilly
RAMiel uvařila před 1 hodinou
Zapečené rajské kotlety
prochajdam uvařila před 1 hodinou
Topinka "SPECIÁL"
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Svěží ledový čaj za studena
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Pizza tyčinky z kynutého těsta
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Rychlá "nouzová" polévka
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Mleté maso s mrkví
suchfr uvařila před 2 hodinami
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
BaruMatyKuba uvařila před 2 hodinami
Quiche se šunkou a brokolicí
Radasek uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů