Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč z Arbatu

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.

Hodnocení receptu je 5,0 (88×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 120 min

150 min (30 min příprava + 120 min tepelná úprava)

13. 3. 2012 23:01

Suroviny pro 10 porcí

10 porcí

Nutriční hodnoty

Energie12 129 kJ / 2 899 kcal
Bílkoviny184,10 g
Tuky157,20 g
Vláknina49,92 g
Cholesterol 579 mg
Sodík 3,06 g
Sůl7,34 g
Sacharidy163,13 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.

Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...

Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mysulka mysulka

14. 3. 2012 18:15

:yes: krása:-K

Jenny

14. 3. 2012 17:29

:yes:;-)hmm,ten zkusím na víkend...:yes:

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

14. 3. 2012 13:52

:-K:-KEliza:;-)

Mondi

14. 3. 2012 13:20

Na boršč do Arbatu jsem chodila s mamkou. Pamatuji si, že navrchu byla ještě nakrájená uzenina na kostičky ( něco jako točený nebo buřt) Od té doby ho doma děláme stejně, jako v Arbatu :-p

zizala zizala (moderátorka)

14. 3. 2012 11:56

V Arbatu blahé paměti jsem byla jen jednou a boršč jsem si nedala, ale moc mi chutnal v Bělorusku, když jsem tam byla na táboře coby dítko školou povinné. Já doma dělám ukrajinský, je tomu běloruskému nejvíc podobný. Tvoji verzi, bohatou a propracovanou, ukládám :-p:yes:

pipre pipre

14. 3. 2012 11:53

Jedla jsem víc druhů úpravy boršče a tento se mi zdá moc lákavý:yes:+15

Bahula Bahula

14. 3. 2012 11:44

Polévečku máš doslova vymazlenou:yes::yes::yes:+

rozmarynaH rozmarynaH

14. 3. 2012 11:41

Boršč jsem jedla jen jednou v životě a dodnes si pamatuju, jak chutnal báječně. Tento vypadá stejně a podle surovin soudím, že bude velmi chutný. Elizo, recept stahuji a při nejbližší příležitosti se o něj pokusím a dám vědět:-K:yes::yes:

Pajaja

14. 3. 2012 11:11

Eli, krásný recept a ještě krásnější vzpomínka na pubertu. Chodívali jsme do Arbatu právě na boršč. Moc mi tam chutnal. :-8:yes:+

magdalenka magdalenka

14. 3. 2012 10:36

Boršč je vždy skvelé jedlo. Ochutnala som viac druhov, dokonca aj taký, kde okrem hlávkovej kapusty(zelí) bola aj kyslá kapusta. Čím viac druhov mäsa, tým je chutnejší, skvelý aj s kúskom údeného alebo klobásy. Po dvoch - troch dňoch je uležalý akurát.
Pridávam aj zemiak, červenú repu varím priamo v polievke.
Recept je krásne a zrozumiteľne napísaný, foto lákavé. :yes:

maris maris

14. 3. 2012 08:08

Zrovna nedávno jsme s manželem vzpomínali na boršč z Arbatu, ještě jsme si k němu dávali pirožky:-p:-)).
Boršč dělám skoro stejně, nedávám rajčata ani špek, ale právě tu klobásu. Už jsme ho dlouho neměli, ale když tady vidím ten krásný od Tebe, určitě ho brzy udělám, protože jsem na něj dostala hroznou chuť:-):yes::yes:

spagetka spagetka

14. 3. 2012 07:25

Eli, jooo, takhle ji dělá moje snacha, sice pochází z Ukrajiny, dává teda normál rajský, jinak mňám :-p:-p:yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 3. 2012 00:41

Spasiba, óčeň charóšoja zupa;-):yes:

Eliza Eliza

14. 3. 2012 00:28

Nonya: Spasiba za urók ruskóvo jazyká, ačkoli jsem před lety skládala nejdřív maturitu a pak státní zkoušku z ruštiny, po zhlédnutí tvého příšpěvku si netroufám tu řeč ani identifikovat, jen tuším, že bude patřit do slovanského ranku... Je to z mé strany veliký trapas (třeba by mě mohla omluvit znalost angličtiny a němčiny), ale video jsem shlédla s chutí.

Pajaska Pajaska

14. 3. 2012 00:14

Polévka vydatná,že zadá za druhý chod.Mňam.:yes::yes:

1 3 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst

Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr

TopRecepty.cz

Boršč z Arbatu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DPox

Naposledy jste si prohlédli