Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2012 00:11
Bod odo mna
http://www.youtube.com/watch?v=naXKnJ_-US4
13. 3. 2012 23:56
13. 3. 2012 23:51
13. 3. 2012 23:47
13. 3. 2012 23:41
13. 3. 2012 23:33
13. 3. 2012 23:32
13. 3. 2012 23:30
13. 3. 2012 23:28
13. 3. 2012 23:25
13. 3. 2012 23:24
13. 3. 2012 23:20
13. 3. 2012 23:17
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 9 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 13 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 11 minutami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 14 minutami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 54 minutami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 2 hodinami
Babiččin králík na černo
AndelaC uvařila před 2 hodinami
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 3 hodinami
Guláš, hovězí či vepřový
PavlinaP uvařil před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Mmelinda uvařila před 4 hodinami
"Pštrosí" vejce
Standby uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak uvařit dobrý boršč a co do něho patří? Nesmí chybět červená řepa. Máme pro vás výborný recept a názorné video
Klasický ruský boršč: Tenhle jednoduchý recept na dokonalou podzimní polévku zaručeně zvládnete
12 nejlepších zimních polévek pro zahřátí: Dáte si krkonošské kyselo, jihočeskou kulajdu nebo boršč?
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů