Boršč z Arbatu
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat velmi mnoho času, ale nikdo nebude litovat. Pro tuto časovou náročnost se vaří ve větším množství. Tato polévka pochází z Ukrajiny, ale boršč se s expanzí Ruského impéria rozšířil do mnoha zemí.
Suroviny pro 10 porcí
10 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 12 129 kJ / 2 899 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,10 g |
Tuky | 157,20 g |
Vláknina | 49,92 g |
Cholesterol | 579 mg |
Sodík | 3,06 g |
Sůl | 7,34 g |
Sacharidy | 163,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Poctivě jsem prošla všechny zdejší recepty na boršč a každý se něčím lišil. Proto jsem se rozhodla tento recept napsat.
Pokud si někdo pamatuje první český "fast food" s názvem Arbat na pražských Příkopech, kde byl v polovině osmdesátých let k dostání nejenom tento výtečný boršč, ale také křupavé hranolky s tatarkou či kečupem (možná první v Praze), tak si může recept uvařit třeba jen ze sentimentálních důvodů...
Výrobě této tradiční ruské pochoutky je zapotřebí věnovat celé dopoledne, případně odpoledne, ale nikdo nebude litovat.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 3. 2012 21:14
27. 3. 2012 12:16
27. 3. 2012 07:55
25. 3. 2012 18:24
17. 3. 2012 22:42
17. 3. 2012 22:40
17. 3. 2012 22:30
17. 3. 2012 19:00
15. 3. 2012 14:30
14. 3. 2012 23:20
14. 3. 2012 22:17
14. 3. 2012 21:43
14. 3. 2012 21:18
14. 3. 2012 21:13
14. 3. 2012 20:12
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Piškotová roláda z horkého mléka
Přidáno před 3 hodinami
Jednoduchý banánový chlebíček
Přidáno před 5 hodinami
Brokolice zapečená na CRISP
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí masové kuličky
Přidáno před 7 hodinami
Schiacciata/skiačata sendvič
Přidáno před 10 hodinami
Burgery z trouby
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dýňové knedlíčky
HankaSz uvařila před 52 minutami
Rychlé zapečené chleby
paprika1000 uvařila před 1 hodinou
Perníkový koláč s jablky a mascarpone
Eliška_ uvařila před 2 hodinami
Strouhaný koláč s tvarohem a broskvemi
Noumik uvařila před 3 hodinami
Pelmeně
milan65_ll uvařil před 3 hodinami
Kuřecí prsa na pórku
milan65_ll uvařila před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Langoše z jogurtu
klimt.ka uvařila před 4 hodinami
Sýrové tyčinky z listového těsta
puta.lukas112 uvařil před 4 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
Conta uvařila před 4 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: arbat praha boršč pirožky ze slovanského domu arbat na příkopech boršč recept borč-polévka boršč z vepřového masa arbat hranolky top recepty boršč boršč bez masa nejlepsi borsc restaurace arbat arbat arbat v praze restaurace arbat praha boršč v jednom hrnci boršč ze tří druhů masa boršč v praze hranolky z arbatu borst
Suroviny: přední hovězí, plec vepřová, kýta vepřová, špek, kost hovězí, cibule, řepa červená, zelí bílé, mrkev, petržel, celer, rajče cherry, protlak rajčatový, smetana ke šlehání, mouka hladká, máslo, koření nové koření, bobkový list, cukr, ocet, šťáva citronová, pepř mletý, sůl, smetana zakysaná, kopr
Boršč z Arbatu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DPox
88 názorů