Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky

Mleté maso Doba přípravy: 1,5hod. 23 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 1,5hod. 23 názorů

Suroviny 6 porcí

Na směs:
700 g mletého vepřového masa
100 ml masového vývaru
5 stroužků česneku (prolisovaný)
3-4 lžíce strouhanky
kmín
sůl
pepř
1 lžíce sojové omáčky
Dále:
100 g slaniny
1 vejce do osmažené masové směsi
cca 6 větších brambor
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 rajče
1 cibule
200 ml masového vývaru
provensálské koření
100 g strouhaného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou do poloměkka.

  2. Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.

  3. Na pánvi opečeme nejdříve slaninu, pokrájenou na plátky a vyndáme stranou.

  4. Vše na směs smícháme a na pánvi na tuku po slanině opečeme, odebereme z pánve bez tuku (ten nepotřebujeme), vychládlé ochutíme sojovou omáčkou a vmícháme vejce.

  5. Mírně vychládlé brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, poskládáme je do olejem vytřené a strouhankou vysypané zapékací mísy. Brambory osolíme a opepříme.

  6. Na ně navrstvíme masovou směs. Další vrstva bude polovina zeleniny, další vrstva brambor (opět nezapomeneme osolit! +opepřit) a nakonec zbytek zeleniny, plátky slaniny a nakrájené oloupené rajče.

  7. Vše zalijeme vývarem(200ml) a zakryté pečeme ve vyhřáté troubě na 200st. asi 45-50min.

  8. Upečené posypeme sýrem a dáme chviličku zapéct.

    Servírujeme s kopečkem zakysané smetany (nebo tatarskou omáčkou) a zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Prošla jsem desítky zapečených brambor, kam vložit fotku, ale než dlouhý komentář, jak jsem to dělala já – vkládám další recept. Snad někomu poslouží.

Brambory jsou hodně šťavnaté a večer se zdály ještě chutnější-uleželejší.

Papriky mám svoje z mražáku, nakrájené na proužky, jdou dobře odebírat - třeba tento nápad/nenápad někomu přijde vhod.

Komentáře k receptu Zapečené brambory podle Dadalovy kuchařky

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    kritik: OK;-), pokud píšeš pravdu, tak až zde budeš déle, pochopíš, že vše není růžové a všude je něco. Ale o tom je život;-)

    Odpovědět

  • kritik kritik(neregistrovaný)

    Slečno nebo paní Jahodo - Jahůdko, nic proti Vaší osobě nemám. Častým návštěvníkem jsem až od pátku 17, kdy jsem vyhledala recept na roládu bez mouky a tam ta Vaše reakce byla. Rozhodně jsem Vás nechtěla nějak "rozhodit". :-K

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    kritik: a proč se mám nad sebou zamyslet? Píšu v poznámce v tom smyslu, že můj recept je tak odlišný od jiných, co jsem prohledávala, že než vypsat, jak jsem dělala vše jinak do komentáře, je jednodušší zadat nový:-D
    Víš co, projdi si i mé ostatní recepty, času vidím, máš dost a dej vědět, kde se také tak opakuji:-8
    Jo a pokud máš něco proti "mé osobě", můžeš napsat do soukromé zprávy (řekla bych, že nějaká registrace už u Tebe bude:-D), mailové adresy nezveřejňuji.
    Ano, vadilo mi dříve a také jsem kdysi dříve reagovala na to, jak se vepřový plátek naloží pokaždé s jiným kořením a recept je na světě. Ale to je minulost, stejně to k ničemu nebylo, už sem chodím zřídka, nebo pokud vidím zprávu na mailu.
    Tak papa, snad Tě to potěší;-)
    Jano, Cath i ostatní.., díky, že to vidíte jinak:-K

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    kritik:Já tady stejný recept nenašla ani jeden a nééééé že 100x.A pod receptem nejsou ani žádné podobné recepty.

    Odpovědět

  • kritik kritik(neregistrovaný)

    Veronika.Hrozna (neregistrovaný/á) - jen jsem reagoval podobně jako Jahoda u některých receptů. Trochu víc jsem přitvrdila, to ano. Snad se zamyslí nad sebou. Právě ona totiž často upozorňovala, pokolikáté je nějaký recept uveden a zda je to vůbec vhodné.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna(neregistrovaná)

    kritik:Co kdyby jste místo kritiky, přispěl fotkou a receptem.
    Kecat dokáže každý,vařit ne!

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    kritik::-))no vidíš a je tu místo i pro stoprvní obdobu:-D

    jahoda: recept mi utekl, díky "kritikovi"- teoretikovi jsem si ho všimla:-)moc hezky popsáno a nádherné aranžmá:yes::yes:

    Odpovědět

  • kritik kritik(neregistrovaný)

    obyčejné zapečené brambory,které jsou tu nejmíň stokrát. Jen je to obludně rádoby načančané ozdobou ala zvadlá palma.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc hezky připravené i naservírované:-K+16:-p:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula

  • Masula Masula

    To je krása:-O,ale i určitě dobrota:-p,když koukám na ty fotky;-) sbíhají se mi sliny:-K:yes:

    Odpovědět

  • Nonya Nonya

    :-K vyborny recept ,krasna prezentacia +12

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Také smekám před nápaditostí servírování a navíc recept vypadá moc dobře:yes::yes:+11

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jahůdko, moc pěkné se vším všudy a zapečené brambory jsou dobré jakkoliv a ty tvoje nutí k vyzkoušení:-p Ode mne máš krásný 10.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

Předchozí 1 2

Tématické fráze: brambory kuchařka zapekane brambory e kuchařka net zapecene brambory net.kuchařka kuchařka recepty kuchařka zapékané brambory zapečený brambory recept zapečené brambory kuchařka net zapačené brambory zapečené brambory s tatarkou zapečené plátky s tatarskou omáčkou kuchařky a recepty kucharka top recepty kuchařky e kucharka.net zapekane brambory zapacene brambory s mletým masem plátky masa zapačené v troubě kucharka net zapékané brambory