„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik
Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň, jednoduše zbytek omáčky dejte do mrazáku a později jí můžete podávat s těstovinami, rýží či pohankou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 212 kJ / 2 202 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 102,95 g |
Tuky | 64,35 g |
Vláknina | 88,16 g |
Cholesterol | 858 mg |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 266,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Čím mladší kopřivy nasbíráte, tím bude výsledek chutnější. U starších a odrostlejších kopřiv doporučuji sbírat jen vrchní třetinu rostlinky.
Ricottu můžete nahradit i polotučným tvarohem z vaničky, ale noky pak budou mít kyselejší chuť.
Parenici můžete klidně nahradit jiným oblíbeným sýrem výrazné chuti (parmezánem, pecorinem, čedarem,…).
Dobu přípravy významně urychlíte, když povaříte špenát společně s kopřivami. Pak je ale třeba očistit kopřivy ještě před uvařením, tedy v době, kdy stále žahají (a to může být pro někoho nepříjemné). Nebo vařte jako já špenát společně s neočištěnými kopřivami, a zbavte je silnějších řapíků až potom (jen není moc zábavné hrát si na Popelku a oddělovat špenát od kopřiv).
Pokud se nebojíte trošku atypické chuti kopřiv, klidně špenát vynechejte a nahraďte stejným množstvím žahajících krásek. A nebo naopak, jestli vás kopřivy absolutně nelákají, zvolte jen špenátové lístky.
Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/koprivove-noky-s-...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2015 11:04
14. 8. 2012 00:52
13. 8. 2012 07:57
10. 8. 2012 12:04
9. 8. 2012 19:12
9. 8. 2012 17:59
9. 8. 2012 17:58
9. 8. 2012 12:22
9. 8. 2012 07:41
8. 8. 2012 23:33
8. 8. 2012 21:59
8. 8. 2012 21:32
8. 8. 2012 21:29
8. 8. 2012 21:23
Krásně rozepsaný recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 16 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 17 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 20 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 5 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 9 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 9 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 10 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 10 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 11 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kopřiva indická jak se pečou papriky kopřiva v receptech zdravé papriky kopřivové recepty nejnovější recepty za posledních 24 hodin -krkovice s omáčkou pečeni.vařeny pečení vaření recepty indická kopřiva recepty pro diabetyky recepty zdraveho vareni nejlepší zdravé recepty jak ocistit papriku od slupky koprivove testoviny vaření pečení recepty top vareni recepty na vaření kopřiva recepty recepty podle veroniky kopřivové kopřivové gnocchi
Suroviny: kopřivy, špenát, sýr ricotta, parenica uzená, mouka polohrubá, vejce, žloutek, ořech muškátový, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, česnek, cibulka, olej olivový
„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBzk
14 názorů