Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik

Považovali jste dosud kopřivy jen za nežádoucí plevel? Zásadní chyba – po patřičné úpravě se z nich totiž stává výtečná a zdravá lahůdka. Pokud chcete omáčky míň, jednoduše zbytek omáčky dejte do mrazáku a později jí můžete podávat s těstovinami, rýží či pohankou.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

8. 8. 2012 21:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 212 kJ / 2 202 kcal
Bílkoviny102,95 g
Tuky64,35 g
Vláknina88,16 g
Cholesterol 858 mg
Sodík 583 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy266,58 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Čím mladší kopřivy nasbíráte, tím bude výsledek chutnější. U starších a odrostlejších kopřiv doporučuji sbírat jen vrchní třetinu rostlinky.

Ricottu můžete nahradit i polotučným tvarohem z vaničky, ale noky pak budou mít kyselejší chuť.

Parenici můžete klidně nahradit jiným oblíbeným sýrem výrazné chuti (parmezánem, pecorinem, čedarem,…).

Dobu přípravy významně urychlíte, když povaříte špenát společně s kopřivami. Pak je ale třeba očistit kopřivy ještě před uvařením, tedy v době, kdy stále žahají (a to může být pro někoho nepříjemné). Nebo vařte jako já špenát společně s neočištěnými kopřivami, a zbavte je silnějších řapíků až potom (jen není moc zábavné hrát si na Popelku a oddělovat špenát od kopřiv).

Pokud se nebojíte trošku atypické chuti kopřiv, klidně špenát vynechejte a nahraďte stejným množstvím žahajících krásek. A nebo naopak, jestli vás kopřivy absolutně nelákají, zvolte jen špenátové lístky.

Rozfocený postup na mých stránkách: http://www.foodstyle.cz Konkrétně na: http://www.foodstyle.cz/products/koprivove-noky-s-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

annnabellla

12. 1. 2015 11:04

:yes: :yes: Tak tohle určitě vyzkouším, hned jak vyleze nějaká kopřiva. Bodík :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 8. 2012 00:52

Popis príma bašty i celkový receptík se mi moc líbí:-))+11:-p:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 8. 2012 07:57

1974andrea:Jo ,jo včera jsem ji udélala.Byla ke grilovanému špízu ,mňam !Já věděla ,že se bude hodit!:-D

1974andrea 1974andrea

10. 8. 2012 12:04

Velmi vydařený recept, ta omáčka je podle mého gusta:-p:yes:

jarka skrobakova

9. 8. 2012 19:12

super recept:yes::yes::yes::-p:-p

BILKOVAI BILKOVAI

9. 8. 2012 17:59

Až budou mladé jarní kopřivy, tak půjdu do něho:-)):yes:

K@tka

9. 8. 2012 17:58

Díky moc za chválu. Miláček při baštění mlaskal až hanba :-))

Irrena Irrena

9. 8. 2012 12:22

Úžasný recept:yes::yes::yes:Krásně popsaná příprava a chutnat bude určitě:-p:-p

AniCiz

9. 8. 2012 07:41

:yes:krásný popis:-K:-K:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 8. 2012 23:33

Nádherně rozepsáno, moc se mi líbí tvůj recept!!:yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

8. 8. 2012 21:59

No ty nočky na ně klidně zapomenu,ale ukládám paprikovou omáčku ,to jo ,tu si uložím !:-p

nofrona

8. 8. 2012 21:32

rebeka:Jojo taky mě to vzalo:-D:-D:yes:

rebeka rebeka

8. 8. 2012 21:29

super popsaný recept, máš pravdu Nofři:yes: ovšem nejlepší jsou kraulující broučci:-D:-D:-D:-D ti mě dostali:-D:-D:-D:yes::yes:

nofrona

8. 8. 2012 21:23

To nemusí být vůbec špatné:yes::-p
Krásně rozepsaný recept:-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kopřiva indická jak se pečou papriky kopřiva v receptech zdravé papriky kopřivové recepty nejnovější recepty za posledních 24 hodin -krkovice s omáčkou pečeni.vařeny pečení vaření recepty indická kopřiva recepty pro diabetyky recepty zdraveho vareni nejlepší zdravé recepty jak ocistit papriku od slupky koprivove testoviny vaření pečení recepty top vareni recepty na vaření kopřiva recepty recepty podle veroniky kopřivové kopřivové gnocchi

Suroviny: kopřivy, špenát, sýr ricotta, parenica uzená, mouka polohrubá, vejce, žloutek, ořech muškátový, paprika čerstvá červená, cibulka jarní, česnek, cibulka, olej olivový

TopRecepty.cz

„Zdravé vaření“: Kopřivové noky s omáčkou z pečených paprik

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBzk