Dýňová polévka
Typická podzimní zelenina - dýně se dá zpracovat více způsoby, tím nejoblíbenějším je však polévka. Není složitá, je rychlá a chutná. Uvařenou dýňovou polévku můžete doplnit např. praženými dýňovými semínky nebo smetanou.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 588 kJ / 380 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,51 g |
Tuky | 8,89 g |
Vláknina | 24,46 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 48,78 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 10. 2008 16:06
Tak už som tie oranžové tekvice našla, ale foto budem pridávať postupne, ako budem variť
Papričko, ono sa to tak ozaj volá? Ptákov?
Papričko, ono sa to tak ozaj volá? Ptákov?
16. 10. 2008 16:02
Ale já nejsem z PRAHY. U nás na Ptákově fakt slováka nepotkám. Ptákov je taková vesnička v Brdech - za kopcem budu mít RADAR - HEČ
16. 10. 2008 16:01
tejaja....vid celu diskusiu
16. 10. 2008 15:53
Teraz som si ešte všimla, tie oranžové tekvice na Helloween sa nehodia na prívarok,ani iné recepty, ktoré som tu vložila, tie sa pečú, robí sa z nich polievka a iné vecičky. Skúsim nájsť nejaký recept
16. 10. 2008 15:52
Tejaja dík, já se tady ještě úplně neorientuju. Objevila jsem tento web teprve min. týden. Ale je super. To už asi nezhubnu.
16. 10. 2008 15:49
Papričenko, v Prahe v každom hypermarkete sa bľaboce po slovensky, som ako doma Aj keď ja som ( !!! ) v Čechách doma
16. 10. 2008 15:45
vybusná, ten prívarok tu už dávno je pod československým názvom Tykvový prívarok
16. 10. 2008 15:43
an vybusna, tá polievka je výborná a je na nerozoznanie od kuracejakurát nedávam žiadny bujón, škoda ním kaziť polievku
16. 10. 2008 15:25
Vybusna díky, já TRDLO jsem tu dýni pod pseudonymem tekvica (ev. cuketa) nepoznala. Jsem hold mladá a po slovensky už veľa nerozumiem. Je to škoda, ale po r. 93 v ČR slovenština moc slyšet není.
16. 10. 2008 14:49
a este jedna vec ma napadla, dokonca som kvoli tomu telefonovala mamicke teraz na slovensko....pamatam si, ze sa vyberie vnutro tej tekvice...tie jadierka aj ta pavucina v com su tie jadra...skratka to vnutro, ktore sa vyhadzuje...cele sa to da varit do vody, prida sa zelenina korenova, ako keby do hovadzej polievky, aj sa tak ochuti ako hovadzia polievka, a ked sa zelenina uvari, prida sa bujon, prevrie a precedi sa to a zavaria sa do toho klasicke rezance. bola to normalna cira polievka a chutila ako nedelna.
16. 10. 2008 13:34
no...volako to maju admini este nedoriesene toto tu
su tam tri odkazy
su tam tri odkazy
16. 10. 2008 13:01
aha...uz to sem dokonca vlozila
http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
http://www.toprecepty.cz/recept/2749-tykvovy--priv...
16. 10. 2008 13:00
tejaja by mohla vlozit recept na tekvicovy privarok...ja nemam rada tekvicu na akykolvek sposob, tak nemozem sluzit, ale viem, ze vela ludi to zboznuje...navrch sa da bud volske oko, alebo udusene masko...+ zemiaky
16. 10. 2008 12:44
Maris, nemáš prosím ještě nějaké recepty z dýně? Koupila jsem megadýni na Helloween a je mi to vydlabané líto vyhazovat. Ď.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 3 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 4 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 5 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 13 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 17 minutami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 23 minutami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 30 minutami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 41 minutami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 1 hodinou
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 1 hodinou
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 2 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čím se liší hokaido od jiných dýní a na co se nejvíce hodí? Proč se tato malá dýně stala královnou naší kuchyně?
Deset tipů na ten nejlepší dýňový koláč: Těsto je dobré předpéct, náplň bude chutnější a jemnější, když se odleží v lednici
6 tipů, jak vylepšit dýňovou polévku: Podle tohoto receptu bude její chuť naprosto famózní
Další recepty
Tématické fráze: polévka hokaido polévka hokaido pohlreich polévka z hokaido recept recept na dýňovou polévku dýnová polévka podle pohlreicha hokaido polevka polevka z hokaido dýňová polévka podle polreicha dýně hokaido recepty polévka hokaido recept polévka z dýně hokaido podle pohlreicha mexická dýně dýňová polévka-recept hokajdo dýňová polévka z dýně hokaido se zázvorem dinova polevka polévka hokajdo dýně hokajdo hokajdo polévka
Suroviny: dýně hokkaido, vývar masový, česnek, zázvor čerstvý, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná
Dýňová polévka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2mk
90 názorů