Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře s nádivkou

Podrobný postup pro úplné začátečníky, jak uspět hned napoprvé a připravit perfektní pečené kuře s nádivkou. Autorka kuchařských knih poradí, jak kuře upravit na pečení a vytvořit nádivku. Pečené kuře s nádivkou vás už nebude strašit jako nesplnitelný úkol.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min záleží na váze kuřete

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava, záleží na váze kuřete)

17. 11. 2008 15:07

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 906 kJ / 3 324 kcal
Bílkoviny97,46 g
Tuky205,15 g
Vláknina26,66 g
Cholesterol 1,30 g
Sodík 6,18 g
Sůl15,06 g
Sacharidy259,33 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Není nic horšího než špatně ochucená a blátivá nádivka. Přestože fotky s upečeným kuřetem, které má břišní dutinu půvabně a k prasknutí nacpanou nádivkou, svádí k následování, to nejdůležitější z nich nepoznáte: nejlepší nádivka se nenachází uvnitř kuřete, ale těsně pod kůží. Anebo někde úplně mimo.

Když totiž kuře napěchujete nádivkou a zavřete za ním dveře trouby, začne se propékat od povrchu směrem dovnitř. Trouba není mikrovlnka, a tak to teplu chvíli trvá, než se dostane až doprostřed. Mezitím už ale maso začne pouštět šťávu a ta se nasaje do nádivky. A když navíc dáte do kuřete nádivky příliš, nebude mít vznikající pára kam utíkat a všechna voda zůstane v nádivce. Nejspíš vám pak ani nepomůže, když k času na upečení kuřete přidáte i dalších 20 minut pro nádivku. Pokud tedy žádáte radu, zde je: vůbec nedávejte nádivku dovnitř kuřete, a pokud už ano, tak jí vyplňte břišní dutinu sotva z poloviny. Naopak se zaměřte na kůži, které je v místech, co dřív kuře mělo krk, pro tyto účely docela dost. Když si s ní dáte tu práci, zjistíte, že je celkem dlouhá a pojme nádivky opravdu hodně. Místo se také dá najít pod kůží na prsou, od masa ji uvolníte bez jakkoli náročného zásahu jen rukou.

Nad stále ještě vydatným zbytkem nádivky neplačte, naopak jásejte. Udělejte z ní válečky podobné špekáčkům a každý zabalte do plátku dobré slaniny. Ta parádně nahradí kuřecí kůži a krom toho jsou tyhle nádivkové válečky velmi oblíbeným a esteticky přitažlivým fíglem. A konec konců vám dovolí upéct slavnostní krůtu s nádivkou, i když jste si z obchodu z původní krůty přinesli jen dvě syrová, neúplná stehna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

18. 11. 2008 14:57

Rozhodně stojí za vyzkoušení. A že je dlouhý? Tak si napíšeme jen ingredience a když jsme zkušené kuchařky, postup nečteme. Ale myslím, že pro ty začínající je určitě dobře takto "polopatě" a i to vysvětlení,proč tam třeba necpat tolik nádivky, co by se mohlo stát atd...Myslím, že se tak předejde zbytečným dotazům nebo se někdo i stydí zeptat a pak se diví, co mu to nebohé kuřátko provedlo ;-) Já osobně se nepovažuju za začátečnici, ale čtu ráda postupy jiných, ono i v maličkosti občas mi někdo pomohl. Nějakou vychytávkou a tak.:-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 11. 2008 14:26

a ještě snad poznámka: Recept pro začátečníky? Hmm, já jsem snad ve 12 letech zvládla připravit a usmažit řízky, kuře na paprice, bramborové placky, i upéct kuře. Ale napěchovat nádivku pod kůži.. no a když se "Nádivka lepí až na paty" tomu třeba vůbec nerozumím, tak nevím, začínající kuchařka to asi zvládne, ale já bych to musela vidět a pak bych to snad zvládla a ještě ty "paty" Omotat anglickou slaninou.. jsem nějak mimo.:-O

Paprika Paprika

18. 11. 2008 14:18

Vím, že je tento recept z knihy pro začínající kuchařky, která je zde inzerována. Přijde mi to stejné, jako když se tu někdo nedávno rozčiloval, nad propagací začky Knorr u hotové jíšky.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 11. 2008 14:07

Lusindo, asi máte pravdu, ale jsem tak moc za opicemi, že nemám tiskárnu..:-(

Lusinda79

18. 11. 2008 13:59

Recept je z kuchařky J.Zatloukalové pro úplné začátečníky v kuchyni a proto je poměrně podrobný.Každý nějak začínal a místo bloku na poznámky si stačí recept vytisknout:o)Mně se to naopak docela líbí, je čas adventu, tak si i já na jeho uvaření čásek udělám.

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 11. 2008 13:34

Já souhlasím s Markétou. Když si tady odsud něco vyberu, udělám si na papírek poznámky, jdu si to zanést do kuchyně a můj už se směje, protože ví, že zase budu něco zkoušet. Tak tady z toho bych asi potřebovala maxi blok na poznámky, ikdyž taky věřím, že je to super.

Paprika Paprika

18. 11. 2008 12:31

Krásně napsaný :-? Na mně je strašně dlouhý a rozvláčný. Kuře i nádivka budou určitě skvělé :-p, ale tento recept už (podle mně) hraničí s románem. :-//

vybusna vybusna

17. 11. 2008 15:46

jeeeeej......to je krasne napisany recept.....:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kure s nadivkou pečené kuře kuře s nádivkou recept nejlepší recept na kuře s nádivkou nadivka do kurete nádivka recept kuře s nádivkou pohlreich kuře s nádivkou pohlreich kuře z nádivkou nádivka podle pohlreicha nádivka do kuřete pohlreich nádivka kuře nadivka nádivka na kuře recepty kure s nadivkou recept kuře s nádivkou nejlepsi nadivka do kurete nádivka do kuřete pečená zvlášť recept na kuře s nádivkou nádivka ke kuřeti

Suroviny: kuře, sůl, kmín mletý, sádlo vepřové, rohlík, mléko, máslo, vejce, vývar masový, ořechy vlašské, česnek, slanina anglická

TopRecepty.cz

Pečené kuře s nádivkou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Ry