Vepřová panenka ve slanině na žampionech
Vepřová panenka je libové jemné maso, kterému obalení slaninou pomůže, aby se při tepelné úpravě nevysušilo. Žampiony pokrm výborně dochutí, vše spolu hezky ladí. Panenka ve slanině a na žampionech vám určitě zachutná.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 295 kJ / 70 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,13 g |
Tuky | 0,37 g |
Vláknina | 4,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 13,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Můj experiment. Záměrně neuvádím množství, každý použije tolik, kolik lidí bude u stolu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 4. 2015 23:44
Tak to si udělám ... mnamka :P
8. 8. 2014 23:10
Tomáš: Děkuji
8. 8. 2014 20:34
Naprosto luxusní
23. 5. 2013 20:15
Irule: Jééééé, to mám fakt velkou radost!!!
23. 5. 2013 20:07
Jani byl to luxusní oběd, podávala jsem s bramborovými lupínky. Takže děkuji, bodík už jsem poslala, teď jen foto
12. 3. 2013 18:26
rebeka: díky
12. 3. 2013 18:04
povedená panenka
11. 3. 2013 13:16
Dana61: Je to tak, může se to stát. Je to tak i s roštěnou. Musí být z mladého býka, jinak je tuhá
11. 3. 2013 12:46
nááádhera nádherně připravené i já mám z těchto minutek trauma minule jsem měla panenku snad ze stoleté svině uvnitř růžová, šťavnatá, ale tak tuhá, že se mi chtělo brečet
9. 3. 2013 00:25
Panenku, moc ráda dělávám a je výborná na mnoho způsobů, stejně tak i tento vypadá výborně, Jani, je to moc prima
9. 3. 2013 00:23
BILKOVAI: Ivetko, jde vždycky o poprvé, pak už je to otázka praxe, neboj, na té panence to jde pěkně, uvidíš, zkus, pak budeš mít sama radost
8. 3. 2013 20:29
BILKOVAI:Ivetko,nezaložíme klubJá to neumím ani z veřového masaNetroufnu si a Janě receptík chválím
Krásná bašta
Krásná bašta
8. 3. 2013 18:56
Neviem, komu skôr odpovedať.
Pani Remková ako vždy dáma, s vysokou kultúrou a skromnosťou zároveň.
Blahoželám a budem naďalej fandiť!
aple:
Viem veľmi dobre, kde sa táto časť mäsa nachádza.
JitkaS:
Potvrdené.
1974andrea:
To je otázka kulinárskej šikovnosti (alebo nešikovnosti). V našej domácnosti sa táto časť mäsa pripravuje veľmi často práve kvôli tomu, že nie je mastná a jej príprava trvá len niekoľko minút, čo v dnešnej dobe je tiež dôležité a z časových dôvodov temer nevyhnutné. Okrem toho je cenovo výhodnejšia, než napr. menejkvalitnejšie časti z hovädzieho mäsa.
Andrea:
Kultúra.
spagetka:
Súhlasím, ale napriek tomu tá zhoda názvu a meno futbalistu mi nejdú dohromady.
V niektorých európskych krajinách sa názov sviečková používa pre túto časť mäsa tak pre hovädzie, teľacie, bravčové, baranie, kuracie a morčacie mäso a samozrejme pre divinu. Má to tú výhodu, že je každému hneď jasné, že sa jedná o najlepiu časť toho-ktorého zvieraťa.
Dúfam, že môj "výlet" do našej spoločnej futbalovej histórie a politiky nespôsobil nič, čo by mohlo tak pri počítači ako pri sporáku niekoho nahnevať, že to do kulinárskych receptov nepatrí alebo vyvolať dojem, že chcem, aby sa nepoužíval názov "panenka" (v niektorých oblastiach Slovenska používajú toto slovo v spojení Panenka Mária - takže nielen futbalista...).
Pani Remková ako vždy dáma, s vysokou kultúrou a skromnosťou zároveň.
Blahoželám a budem naďalej fandiť!
aple:
Viem veľmi dobre, kde sa táto časť mäsa nachádza.
JitkaS:
Potvrdené.
1974andrea:
To je otázka kulinárskej šikovnosti (alebo nešikovnosti). V našej domácnosti sa táto časť mäsa pripravuje veľmi často práve kvôli tomu, že nie je mastná a jej príprava trvá len niekoľko minút, čo v dnešnej dobe je tiež dôležité a z časových dôvodov temer nevyhnutné. Okrem toho je cenovo výhodnejšia, než napr. menejkvalitnejšie časti z hovädzieho mäsa.
Andrea:
Kultúra.
spagetka:
Súhlasím, ale napriek tomu tá zhoda názvu a meno futbalistu mi nejdú dohromady.
V niektorých európskych krajinách sa názov sviečková používa pre túto časť mäsa tak pre hovädzie, teľacie, bravčové, baranie, kuracie a morčacie mäso a samozrejme pre divinu. Má to tú výhodu, že je každému hneď jasné, že sa jedná o najlepiu časť toho-ktorého zvieraťa.
Dúfam, že môj "výlet" do našej spoločnej futbalovej histórie a politiky nespôsobil nič, čo by mohlo tak pri počítači ako pri sporáku niekoho nahnevať, že to do kulinárskych receptov nepatrí alebo vyvolať dojem, že chcem, aby sa nepoužíval názov "panenka" (v niektorých oblastiach Slovenska používajú toto slovo v spojení Panenka Mária - takže nielen futbalista...).
8. 3. 2013 18:48
Jana Remkova :
8. 3. 2013 18:17
BILKOVAI: Tak to mne fakt Ivet těší, že s tím nemám problém jen já. Tuhle jsem fakt odhadla..HEURÉKA
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Cizrnové kari s brokolicí a rajčaty
Přidáno před 1 hodinou
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 15 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 16 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 18 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 18 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plněné plátky s vinnou omáčkou
mibrix uvařila před 13 minutami
Vepřová kýta se žampiony
PetraCy uvařila před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Gudrunka uvařila před 3 hodinami
Hrnkový dort
Anetjjl uvařila před 11 hodinami
Kuřecí špízy
gabikka uvařila před 14 hodinami
Sekaná
.Bramburka. uvařila před 15 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Babka1964 uvařila před 17 hodinami
Buchta Himálaje
Luciik. uvařila před 17 hodinami
Špagety s kečupovou omáčkou
domca.t.98 uvařila před 21 hodinami
Čočkovo-kroupová polévka s houbami
Gottfried uvařila před 22 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: veprova panenka recepty vepřová panenka vepřová panenka ve slanině vepřova panenka recept vepřová panenka na slanině vepřová panenka se slaninou a žampiony recepty z vepřové panenky vepřová svíčková panenka recept vepřová panenka na houbách recepty na vepřovou panenku vepřová panenka ve slanině recept vepřová svíčková na žampionech recept na svíčkovou panenku vepřová svíčková ve slanině panenka žampiony vepřová pannenka na žampionech recept na vepřovou panenku svickova ve slanine žampiony na slanině panenka se žampiony
Suroviny: panenka vepřová, žampióny, slanina anglická, cibule, sůl, pepř, olej, mouka hladká, voda
Vepřová panenka ve slanině na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VZ4W
26 názorů