Vepřová panenka na slanině

Denisa Kuchařka:

Vepřové maso 4 názory

58

Suroviny

asi 400 g vepřové panenky
150 g anglické slaniny (tenké, podlouhlé plátky)
sůl
pepř
krystalový cukr
hořčice plnotučná
tuk na vymazání formy (já to peču na keramice)
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky slaniny naskládám na prkénko tak, aby se částečně překrývaly. Na ně kolmo položím pokud možno podlouhlý špalíček masa. Maso osolím, opepřím, potřu hořčicí a vtlačím krystalky cukru.

  2. Zavinu do plátků slaniny. Vždy překrývám střídavě zprava a zleva. Nakonec přichytím jehlou. Maso je potřeba zabalit ze všech stran, aby nevytékala šťáva ven.

  3. Peču v mírně předehřáté troubě, dle velikosti 25-35 minut.

Poznámka

Odměnou za Vaši námahu při zavinování bude nádherně vypečená, křupavá červená slaninka a zajímavá chuť vepřového. Servíruji nakrájené na plátky s rýží nebo vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vepřová panenka na slanině

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Hmm, zkusila bych to, ale moc nerozumím postupu.

    Odpovědět

  • maky maky(neregistrovaný)

    Výborné, jednoduché na přípravu. Před tím chvilku naložit do oleje s gril kořením a jako příloha štouchané brambory s jarní cibulkou!! Super recept!!:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Vynikající, vynikající. Balila jsem do Italské alpské šunky (něco jako pršut) a pekla nejdříve na pánvi pod pokličkou, pak opekla zprudka. Příště zkusím i v troubě. Škoda že můžu dát jen jeden bodík, tak přidám alespoň fotku.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Škoda, že chybí fotka, protože to musí být náramná bašta! :-p Ukládám a jakmile realizuji, fotku přiložím, slibuji...;-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo