

Panenka s pečenými žampiony a mrkví
Suroviny
- vepřová panenka (množství podle počtu lidí)
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- 4-5 menších mrkví
- cca 10 žampionů
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sušeného tymiánu (může být i čerstvý)
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
1) Maso nakrájíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Dáme smažit na rozpálený olej a smažíme naprudko asi 2 minuty z každé strany.
2) Troubu předehřejeme na 230°C.
3) Mrkve a žampiony nakrájíme na větší kousky. Olej smícháme s bylinkami, solí a pepřem. V míse pořádně smícháme zeleninu a olej s bylinkami.
4) Dáme do nádoby k pečení a opékáme asi 15 minut, občas promícháme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Panenka s pečenými žampiony a mrkví
-
Delali jsme uz nekolikrat, je to moooc dobry! Hlavne ty zampiony s mrkvi, skvele se hodi ke kazdymu masu...
-
Pěkně barevná kombinace žampionů s mrkví
-
To je táák hezký...
-
Moc pěkný receptík
-
Rychlé, voňavé, určitě výborné
-
to je ale fešácký receptík
-
-
Moc pěkné a určitě skvělé
-
Mňam, mňam
-
Všem děkuju
-
Aadulko, vypadá to úžasně, moc povedené fotky
.
-
Panenka s bylinkami nemá chybu, občas vyměním tymián i za rozmarýn.+5
-
moc povedený recept
-
Recept se mi líbí
+3
Masíno vypadá hezky šťavnatě
-
Vypadá to jako super bašta,při první příležitosti vyzkouším.S bramborovou kašičkou