Vánoční punč
Vůně a chuť vánočního punče patří ke svátkům neodmyslitelně tak, jako stromeček nebo linecké cukroví. Pokud punč vůbec neznáte nebo chcete připravit jiný než ten, co obvykle děláte, vyzkoušejte! Tento nápoj vás určitě zahřeje.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 296 kJ / 1 744 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,52 g |
Tuky | 1,44 g |
Vláknina | 8,28 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 33 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 193,21 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Množství ingrediencí jsem dávala "od oka", takže je na každém, jak to chce kyselé nebo sladké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 12. 2023 23:52
23. 12. 2020 19:20
13. 12. 2020 11:38
Recept jsem upravila podle rad Miquela, který ho také připravoval (píše v komentářích níže), snad by to autorce nevadilo - už sem nechodí. (Pokud by vadilo a ozve se, není problém vrátit recept k jeho původnímu vzhledu.)
13. 12. 2020 09:02
13. 12. 2020 01:16
To prostě nechápu.
24. 12. 2018 11:47
14. 12. 2014 23:07
Možná se budete usmívat, ale lepší je si teplotu hlídat teploměrem ..., nebo použít indukční vařič, či desku s nastavenou teplotou na 80°C max.
Vše co se má, si předem odděleně svařte samostatně s vodou, včetně koření po danou dobu, samostatně si ohřejte víno na cca 80°C a ihned odstavte ze zdroje tepla - vlijte dříve svařenou směs. Zjistíte, že vše chutná jinak, i jinak účinkuje.
Několikrát se mi na návštěvě stalo, že po půl litru svařeného jsem se cítil jako na nealko večírku
31. 12. 2013 15:47
22. 11. 2012 22:45
22. 11. 2012 22:41
31. 12. 2011 16:44
30. 12. 2011 22:06
17. 6. 2011 22:26
18. 12. 2010 08:08
14. 2. 2009 16:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 2 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 2 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 3 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 4 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 6 minutami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 1 hodinou
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 2 hodinami
Nekynuté šátečky
Infarkt uvařila před 3 hodinami
Vločková polévka se smetanou
Valis uvařila před 3 hodinami
Vepřový řízek naruby
Valis uvařila před 3 hodinami
Ledvinky dušené
Valis uvařila před 3 hodinami
Grilovaný chřest
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 5 hodinami
Kuřecí přírodní plátek
Ethnia uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší grog? Tajemství spočívá nejen v kvalitním rumu, ale ve volbě koření a správném postupu při přípravě
Jak připravit nejlepší svařené víno? Kromě kvalitního vína nesmí chybět plátek citronu a správná směs voňavého koření
Punč se původně skládal z pěti základních surovin. Horký nápoj nás příjemně zahřeje a svátečně naladí
Další recepty
Tématické fráze: punč recept punč recept na punč jak se dělá punč recept punc domaci punc jak udělat punč jak se vaří punč recept na domácí punč jak uvařit punč domaci punc recept vídeňský punč punč s ovocem punč recepty nealkoholický punč recepty na punč francouzský punč recepty punc pravý punč nealkoholický punč recept
Suroviny: citron, pomeranče, voda, cukr krupice, rum, víno červené, koření hřebíček, skořice celá, kompot jahodový, pomeranče
Vánoční punč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2r3
17 názorů