Vánoční perníčky
Receptů na perníčky je tolik, že by daly na několik knih a každý má ten svůj vyzkoušený. Co je však jisté, že měkké perníčky, vonící po medu, nesmí chybět na žádném vánočním stole a s tímto receptem, je zvládnete připravit, i pokud pečení není vaší silnou stránkou.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 621 kJ / 5 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 118,72 g |
Tuky | 200,80 g |
Vláknina | 19,50 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 5,77 g |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 890,86 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Perníčky jsou brzy měkké.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 12. 2013 16:57
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jako dlouho pečeme perníčky ? Děkuji
3. 12. 2013 23:10
Jana:to se mi nikdy nestalo ,zda se jakékoli těsto láme nebo praská,přidejte tuk....
3. 12. 2013 17:38
můžu se zeptat , já sem dělala to těsto dle Vás a nějak mě to nedrží u sebe pořád se láme a drolí nejde mě vyválet plát vždycky praskne co mám přidat ??6?
2. 12. 2013 21:54
dana:necukrovat! ozdobit, já je mám v chladu, stejné jak vánoční cukroví...
2. 12. 2013 20:36
chtěla jsem se zeptat jak uschovat perníčky při pokojový teplotě a nebo v chladu,a mají se cukrovat.děkujiotrokvolympii@seznam.cz
1. 12. 2013 21:14
Božena: To nevím, já to vážím v hrnečku, nebo si kupte balení 200g a lžíce spočítejte, ať to víte do budoucna.
1. 12. 2013 19:00
Dobrý den, vyzkouším Vaše perníčky. Chci se zeptat, kolik asi lžic
je 200 g medu
je 200 g medu
29. 11. 2013 20:48
Pavla: Tak to jsem moc ráda, že jste spokojená. Příště až je budete péci, budou jen lepší a lepší.Honem spočítat, jinak jich napočítáte málo .....
29. 11. 2013 20:22
Pernicky jsem pekla poprve v zivote a az na to ze mam kazdej jinej(jeden tlustci druhej tenci)tak se mi povedli.Nakonec je nemam ani spocitaneDekuji za recept
29. 11. 2013 20:11
renatica: Tak,tak.Peču tak na 160 až 170C. Možná, že mouku ani nebudete muset přidávat. Dnes jsem je také pekla. Přeji, ať se povedou. Marcella
29. 11. 2013 19:22
Marcella:děkuji moc,ano ano,.. nečekala jsem takovou konzistenci ted už v lednici hezky stuhlo,..zítra bych chtěla péct,.. takže asi tak hodinku předem vytáhnout aby se s tím dalo pracovat,hm? a péct na kolik stupnů a jak dlouho ,prosím??
29. 11. 2013 19:01
renatica: Nechte odležet třebe dva dny, pak znovu propracujte. Když bude řídké, přidejte hladkou mouku.
29. 11. 2013 16:22
Prosím vás moc o radu,. těsto jsem právě doděla a zdá se mi strašně řídké,přitom jsem přesně dodržela gramáž všech surovin. Co se mohlo stát?? propracovala jsem teda jen v ruce,že by to bylo málo? Prosím o rychlou odpověd dala jsem do folie a do ledničky.nevím co s tím
28. 11. 2013 12:10
Perníčky jsou luxusní:)měla jsem sedm plechů a před ozdobením hned jeden zmizel:)moooooc dobré.www.toprecepty.cz
27. 11. 2013 19:00
leny: Kakoo přidat můžete, když chcete perníčky tmavší.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené kuřecí prso s rajčaty a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Cizrnovo sýrové nočky
Přidáno 18. 5. 2024 12:38
Rajská omáčka z rajských
Přidáno 17. 5. 2024 23:12
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno 17. 5. 2024 14:21
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí plátky na sušených rajčatech, bylinkách a česneku
Ivapur uvařila před 3 minutami
Polévka z mladého zelí
terezaST uvařil před 3 minutami
Babiččin perník
horackovapetra uvařila před 11 minutami
Jednoduché česnekové nočky v bylinkovém másle
Pavla.D uvařila před 32 minutami
Kuřecí špíz s jogurtem
MAMINECKA uvařil před 45 minutami
Ananasové řezy s krémem a ořechy
dexulka uvařila před 1 hodinou
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
HancaSvarc uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Dalbas uvařila před 1 hodinou
Vepřová bratislavská plec
MamkaTerka uvařila před 2 hodinami
Kureci ragu s cizrnou
Aylanii uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
KVÍZ: Rady a tipy pro přípravu vánočních perníčků
Retro okénko: Salonky byly původně luxusními bonbonky v salonech bohatých. Podle tohoto receptu si je připravíte i doma
Vařil pro krále i prezidenty, teď má food truck: Je tam víc svobody a není to takový žrout času, říká Radek Příhonský
Další recepty
Tématické fráze: nejlepsi pernicky jednoduche perníčky pečení perníčků vánoční perníky pečení vánočních perníčků pečení vánočních perníčků nejlepší recept na perníčky zdobení vánočních perníčků pernicky recept jak zdobit perníčky jednoduchy recept na pernicky perníky vánoční jednoduché zdobení perníčků vanocni recepty nejlepší perníčky recept vánočníperníčky vaření v konvektomatu recept na vanocku jednoduche testo na pernicky vánoční zdobení perníčků
Suroviny: mouka hladká, cukr, tuk 100%, soda jedlá, vejce, med, koření do perníku, vejce
Vánoční perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ43
59 názorů