Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvová povidla

Máte na zahrádce broskve, které jsou už mírně přezrálé a potřebujete je rychle zužitkovat? Uvařte z nich broskvová povidla. Využít je můžete po celou zimu a skvěle se hodí všude tam, kde švestková. Jako náplň do buchet určitě každého překvapí.

Hodnocení receptu je 4,5 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 276 kJ /
1 500 kcal
Bílkoviny16,00 g
Tuky4,00 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy340,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hodně zralé broskve omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Krok 2: Dáme do hrnce, přidáme pár lžic vody a rozváříme. Každou chvíli pomícháme, až je vše v tekutém stavu. Poté přidáme cukr, stále vaříme a mícháme na menší teplotu, ne naplno, aby se nám nepřichytily. Povidla jsou hotová, když nepadají ze lžíce! Krok 3: Nalijeme do čistých sklenic tak do 3/4 a do každé sklenice přidáme 1 lžíci konzervačního prášku rozmíchaného ve 100 ml vody a dolijeme. Povidla necháme vychladnout, až pak zavíčkujeme.

TIP: Jak zahustit povidla

Zveřejněno 27. 9. 2013

Poznámka autorky Bibinka

Může se přidat trochu kyseliny citonové a skořice, já jsem to nedávala!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoBr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskvová povidla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qoBr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

"1 polévková lžíce konzervačního přípravku proti kvašení (na zeleninu a ovoce do každé sklenice)"
1 PL na sklenici? :-O

bod 2 postupu : stačilo by vhodně použít slůvko "roztok", že :-(

Janinko,tomu říkám parádní úroda:-*:yes:Povidla budou jistě moc chutná:-p:yes::-K

:yes::yes::yes::yes::yes:určitě výborný:yes:

:-p:yes:, dělám podobně, ale také bez skořice.

:-p:-p:yes::yes::yes:,máš krásné broskve a určitě jsou povidla výborná:-p:yes:

Tématické fráze:
broskvová povidla v troubě, jak se dělá broskvová marmeláda, pecena broskvova povidla, broskvová povidla pečená v troubě, broskvova marmelada z trouby, pečená broskvová marmeláda, broskvova povidla bez michani, brosková povidla, povidla z broskví v troubě, broskvová zavařenina, pecena povidla z broskví, broskev povidla recept, broskvová pečená povidla, tekuté povidla, broskvová marmeláda pečená v troubě, broskova marmeláda, povidla, broskvová povidla bez cukru, povidla zbroskví, broskvova povidla pecena v troubě bez míchání

Suroviny:
broskve, cukr krupice, konzervační přípravek proti kvašení, voda

Přidat fotografie receptu