

Broskvový nepečený moučník
Suroviny
- 250 g celozrnných sušenek (nejlépe celozrnných, bez žádné náplně)
- 50 g neloupaných mandlí
- 3 lžíce hery
- 3 lžíce medu
- 1 broskvový kompot
- 1 sáček želatiny (18g)
- 2 vanilkové cukry
- 1 tvaroh
- 1 bílý jogurt
Postup přípravy receptu
Sušenky a mandle umeleme, přidáme heru a med a pořádně promícháme.
Natlačíme na dno formy, kterou jsme si lehce vytřeli máslem.
Šťávu z kompotu zahřejeme na 80°C a rozpustíme v ní želatinu.
Polovinu broskví si nakrájíme na plátky a vložíme na natlačené těsto.
Zbytek broskví rozmixujeme, osladíme vanilkovými cukry, přidáme tvaroh, jogurt a šťávu se želatinou a ještě jednou promixujem.
Nalijeme do formy a necháme moučník ztuhnout přes noc v lednici.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Broskvový nepečený moučník
-
Pochoutka.
A krém je pěkně osvěžující.
-
Díky Daniele
jsem jej objevila
a do oblíbených zařadila
takovéto moučníky u nás "frčí" a proto posílám 5.bodík
-
Vyzkoušela jsem. Dělala jsem ho, ne z broskvového kompotu, ale z oloupaných a vypeckovaných broskví. Šťávu z kompotu lze nahradit jakýmkoliv sirupem s vodou.
Sušenky jsem měla zakoupené z Alberta tzv Anglické sušenky. Je v nich obsažena právě celozrnná mouka. Ale kolik? To raději nepíšou.
Výsledek byl úžasný! Recept by si zasloužil více bodů. -
Je výborný, dělala jsem ho už dříve. Díky Jani za připomenutí
-
-
ahoj.jak sis vytvořil(a) tyto stránky?vůbec nevim jak se to dělá.pošli mi to na e-mail : deniska.www@seznam.cz děkuji mockrát