Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Suroviny
Porce: 1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 467 kJ / 351 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,35 g |
Tuky | 7,27 g |
Vláknina | 4,92 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 522 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 38,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 10. 2013 22:43
arrefeena:Hezká odpověď,ale čekala jsem ji u receptu Kuře po vlastku,proč to jde zde a ne u receptu,kde se o to zajímá spousta lidí,nechápu Vásprotože tam nereagujete vůbec Přesto recept vyzkouším a dám vědět jak chutná.
20. 10. 2013 10:52
Majka8: mám snad opsat to samé ve staročeštině, budete z toho moudřejší? Co je na tom složitého. Osmažíte kuře a podlejete ho vínem s trochou koření a necháte podusit.
20. 10. 2013 07:33
Majka8: Já ho koupila v Bille, jinak mají v Tescu také. A pak prodejny zdravé výživy.
20. 10. 2013 01:07
maris:Samozřejmě je k dostání na každém trhu,taky ho kupuju a je výborný....jen musím zjistit toho Šmakounaneznám.Kde se dá koupit?
20. 10. 2013 01:04
arrefeena:Ty brďo,ty umíš se rozepsat velice dobře,proč se tak nerozepíšeš u svého receptu...Kuře po vlastku...pořád čekám a nic se neděje
19. 10. 2013 17:37
arrefeena: vegeta není glutamat sodný, je to sněs sušené zeleniny, která většinou obsahuje i glutamat pro zvýraznění chuti, ale v současné době je již k dostání i bez něho.
19. 10. 2013 17:34
arrefeena: Jedná se o vegetu bez glutamanu, s mořskou solí a mořskou řasou ... Nedávám si glutaman dobrovolně do jídla, celkem si to hlídám. A soli v ní opravdu tolik není - minimálně.
19. 10. 2013 17:22
vegeta neboli glutaman sodý občas nazýván jako čínská sůl je pěkné svinstvo. nic zdravého na tom v současné době není.
Prvopočiatky glutamánu sodného, najrozšírenejšieho zástupcu glutamanov, siahajú hlboko do histórie, až do starovekej Číny a starovekého Japonska. Kúsky riasy Laminaria japonica (kombu), bohaté na obsah glutamátu (prírodnej formy glutamánu) používali vtedajší ázijskí kuchári, ako dochucovaciu prísadu, do takmer všetkých jedál. Japonci si ho postupne obľúbili natoľko, že jeho príchuť osobitne pomenovali ako umami (v preklade to znamená pochúťka, delikatesa, lahôdka), teda okrem štyroch základných chutí (slaná, sladká, horká, kyslá) v japonskej kuchyni existuje piata glutamátová. Pred vyše sto rokmi ju identifikovali japonskí vedci v snahe zistiť, prečo má vývar z morských rias kombu takú výraznú chuť. Glutaman sodný v skutočnosti je chemicky vytvorený brat glutamátu, ktorý obsahovali tieto riasy.
V dnešní době se objevela vegeta bez glutamanu sodného odbsahující 70 procent soli, trochu sušené zeleniny, cukr a chemicky obhohacené vitamíny. Proč to vlastně kupovat?
Prvopočiatky glutamánu sodného, najrozšírenejšieho zástupcu glutamanov, siahajú hlboko do histórie, až do starovekej Číny a starovekého Japonska. Kúsky riasy Laminaria japonica (kombu), bohaté na obsah glutamátu (prírodnej formy glutamánu) používali vtedajší ázijskí kuchári, ako dochucovaciu prísadu, do takmer všetkých jedál. Japonci si ho postupne obľúbili natoľko, že jeho príchuť osobitne pomenovali ako umami (v preklade to znamená pochúťka, delikatesa, lahôdka), teda okrem štyroch základných chutí (slaná, sladká, horká, kyslá) v japonskej kuchyni existuje piata glutamátová. Pred vyše sto rokmi ju identifikovali japonskí vedci v snahe zistiť, prečo má vývar z morských rias kombu takú výraznú chuť. Glutaman sodný v skutočnosti je chemicky vytvorený brat glutamátu, ktorý obsahovali tieto riasy.
V dnešní době se objevela vegeta bez glutamanu sodného odbsahující 70 procent soli, trochu sušené zeleniny, cukr a chemicky obhohacené vitamíny. Proč to vlastně kupovat?
19. 10. 2013 17:04
To určitě vyzkouším. Hlavně kvůli šmakounovi, který mám doma. Kupuji ho celkem často, i uzený a dokonce jsem si včera koupila i nudle ze šmakouna +1
19. 10. 2013 14:51
Eva Marie:
"Šmakoun je bílkovinová hmota vyrobena z čistých vaječných bílků." ... jde bez problému vygooglovat a podívat se
"Šmakoun je bílkovinová hmota vyrobena z čistých vaječných bílků." ... jde bez problému vygooglovat a podívat se
19. 10. 2013 14:49
Nevím co je šmakoun.Poučí mne někdo?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 2 hodinami
Mňamka
Přidáno před 3 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 3 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 16 minutami
Pečené ziti
Moanka uvařila před 30 minutami
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
mikii uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 2 hodinami
Kapustové závitky s masem a sýrem
Anairam uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Tereza z Peče celá země nabídla recept na koňakové špičky do skleničky: Vejde se do nich víc likéru, říká s úsměvem
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Muffiny jsou malé sladké nebo slané dortíky, které zvládne každý. Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: zdravé recepty z mrkve mrkvovo brokolicový nákyp nákyp z vaječných bílků zdravý květákový nákyp top recepty nakyp ze šmakouna co uvařit k obědu nákyp z květáku a mrkve zdrave recepty s mrkvi mrkvovy nakyp slany mnákyp z mrkve co uvařit ze šmakouna květákový nákyps kuřetem a mrkví brokolicovo mrkvový nakyp vegeta 35procent formy glutamanu vegety bez glutamanu sodného mrkvovy zeleninový nakyp laminaria japonica recept vegeta bez glutamátu mrkvový nákyp se sýrem
Suroviny: mrkev, zázvor, rýže, sýr ricotta, šmakoun, bílek, olej olivový, sůl, vegeta, pepř, koření kari, chilli
Mrkvový nákyp - absolutně zdravý
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Eynm
11 názorů