

Slané mrkvové bulky
Suroviny 6 kusů
- 220 ml vody
- 1 lžička cukru
- 15 g droždí
- 80 g strouhané mrkve
- 80 g pšeničné celozrnné mouky
- 450 g hladké mouky
- 60 g oleje (měla jsem olivový)
- 1/2 lžičky pepře
- 2 lžičky koření Grilovaná zelenina od Vitany
- 1,5 lžičky soli (podle chuti)
Postup přípravy receptu
Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Hotové těsto propracujeme, rozdělíme na díly a z každého uděláme bulku, kterou necháme kynout na plechu. Pokud těsto lepí, opatrně při práci podsypáváme moukou.
Vykynuté bulky potřeme vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě (180°C horkovzduch, asi 15-18 minut).
Poznámka od kuchařky
Na těchto bulkách jsem vyzkoušela novou raznici, proto mají šnečí kresbu :-)
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Slané mrkvové bulky
-
cathleen:Cathleen, já vždycky nejdřív recept vyzkouším a pak teprve komentuji a boduji
.Proto mé komentáře nejsou tak časté
.
-
bystrouska: Vlaďko, díky za vyzkoušení receptu i fotečku
Je báječná a já u svých receptů vždycky tenhle důkaz jeho realizace vítám
-
Dovolila jsem si přidat fotky , ale moc se mi nepovedly, zapomněla jsem zapnout blesk
. Pokud se vám nebudou líbit, tak je smažu
. Jinak bulky jsou moc dobré dávám také bodík
-
+9.
Cathleen, skvělé
-
Moc hezký tvar a na řezu vypadají taky krásně
-
Papričko, to je pekařská raznice na kaiserky, mám i tu klasickou. Dostane se koupit u nás a bulky - kaiserky jsou z ní jak malovaný a hlavně - rychle hotový
Určitě by se dala použít i na mazancové těsto. -
No nádhera !!
+
-
co je to za razítko
Točenice z chlebového těsta se prodávají u nás v pekárně a já až do dneška myslela, že je motají
Cathleen - ty s pekárnou opravdu kouzlíš. Jsi 1*** -
..No prostě Cathleen - jednička
..
+5.
-
cathleen....ja na tie chleby nejako nie som, ale to co robis ty, sa neda ani slovami popisat si majster...
-
Ja už iba uvažujem, čím nás ešte prekvapíš...
-
Krásní oranžoví šnečkové
-
Cathllen