Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 190 kJ / 2 196 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,13 g |
Tuky | 40,76 g |
Vláknina | 34,90 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 3,38 g |
Sůl | 8,31 g |
Sacharidy | 367,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ak použijeme na prípravu cesta domácu pekáreň - postupujeme ako obyčajne, t. zn. najprv prísady tekuté, potom sypké, na vrch droždie a cukor. Necháme len vymiesiť a vykysnúť, potom cesto spracujeme.
Krok 2: Ja som pekáreň nepoužila, rada pracujem ručne s kysnutým cestom.
Najprv si prichystáme kvások:
V 50 ml vlažnej vody rozmiešame cukor, droždie, múku, necháme cca 20 min. stáť. Krok 3: Obidve múky dáme do misy, vmiešame soľ, pridáme olej, jogurt, kvások, postupne pridávame zvyšok vody a vypracujeme pružné cesto. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Potom cesto vyklopíme, rozdelíme na dve časti - vyformujeme 2 bochánky. Necháme stáť cca 15 min. Potom každú časť zvlášť na pečiacom papieri vyvaľkáme na kruh cca 1 cm hrúbky. Krok 5: Pohárom vyznačíme stred, neprekrojíme. Nožom alebo pizza kolieskom kruh prekrojíme na "lúče" - pozri foto. Každú časť 1-2 x prekrútime. Krok 6: Potrieme rozšľahaným vajíčkom, stred posypeme semiačkami. Krok 7: Necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Potom pečieme asi 15 minút pri 200 stupňoch, príp. sa riadime svojimi skúsenosťami.
Najprv si prichystáme kvások:
V 50 ml vlažnej vody rozmiešame cukor, droždie, múku, necháme cca 20 min. stáť. Krok 3: Obidve múky dáme do misy, vmiešame soľ, pridáme olej, jogurt, kvások, postupne pridávame zvyšok vody a vypracujeme pružné cesto. Necháme v teple vykysnúť, kým nezdvojnásobí objem. Krok 4: Potom cesto vyklopíme, rozdelíme na dve časti - vyformujeme 2 bochánky. Necháme stáť cca 15 min. Potom každú časť zvlášť na pečiacom papieri vyvaľkáme na kruh cca 1 cm hrúbky. Krok 5: Pohárom vyznačíme stred, neprekrojíme. Nožom alebo pizza kolieskom kruh prekrojíme na "lúče" - pozri foto. Každú časť 1-2 x prekrútime. Krok 6: Potrieme rozšľahaným vajíčkom, stred posypeme semiačkami. Krok 7: Necháme kysnúť ešte asi 30 minút. Potom pečieme asi 15 minút pri 200 stupňoch, príp. sa riadime svojimi skúsenosťami.
Zveřejněno 20. 10. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chléb slunečnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XLj
Moje poznámka
Chléb slunečnice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2XLj
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 5 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 10 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 11 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 1 hodinou
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 3 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 3 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 6 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 6 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 7 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 7 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 10 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 11 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 12 hodinami
Tématické fráze:
chléb se slunečnicí,
domácí chléb se slunečnicí,
chleba se slunečnice,
chleba ze slunečnice,
chleb slunečnice,
recept na chleba se slunecnici,
slunecnice do chleba,
domaci chleba se slunecnici,
slunečnice chléb recept,
chléb ze slunečnice,
dimaci chléb z slunečnice,
dietní chleba top recepty,
chleba ze slunečnic,
domácí chleb slunečnice,
tvarovaný chleba recept,
chlebova slunecnice,
slunečnice - recept ze seznamu,
jsou slunečnice dietní,
chleba recepty z slunečnice,
recepty ze slunečnic
Suroviny:
mouka hladká pšeničná,
mouka celozrnná žitná,
jogurt bílý,
olej,
voda,
sůl,
droždí,
voda,
cukr,
mouka hladká,
vejce,
mák,
kmín celý,
semínka sezamová
Komentáře (45)