Domácí slunečnicovo-dýňový chleba

suslajda Kuchařka: suslajda

Doba přípravy: 20 min.+kynutí a pečení 1bochník Slané pečivo 24 názorů

Suroviny

500 g pšeničné tmavé chlebové mouky
kostka droždí
hrnek mléka
lžička cukru
sůl
kmín
dýňová semínka
slunečnicová semínka
podle potřeby vlažná voda nebo mléko
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si kvásek.

  2. Do misky dáme mouku, sůl, kmín, semínka, promícháme, přidáme kvásek, podle potřeby vodu a zaděláme těsto, které necháme kynout.

  3. Po vykynutí vytvoříme bochánek, necháme na plechu ještě 15 min. kynout. Než jsem dala péct, potřela jsem bochník vlažnou vodou.

  4. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme asi 50 min.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí slunečnicovo-dýňový chleba

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    kubakubikula:Semínka dávám od oka jak máte rádi a dají se sehnat v kterémkoli marketu:-K

    Odpovědět

  • kubakubikula kubakubikula

    Dobrý den,chci se zeptat jaké množství těch semínek dávat a zda je seženu v běžných obchodních řetězcích stejně jako tu mouku,děkuji za odpověď.

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    BILKOVAI:moc pěkný ho máš jsem ráda, že se zadařil:yes:

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Neměla jsem dýňové semínko, tak jsem dala místo toho špaldové vločky. Bod jsem dala minule, takže už jenom foto:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    BILKOVAI:držím palce, aby se zadařilo:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Děkuji a asi zítra půjdu na to. Až bude, tak přidám foto...tedy, jestli se zadaří;-)

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    BILKOVAI:děkuji opravím to stačí 1 hrnek a podle potřeby přidat děkuji za upozornění:-*

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Suslajdo, ještě se zeptám. Není té tekutiny nějak moc? Hrnek je cca čtvrt litru a ty tam máš hrnek mléka a hrnek vody, což je půl litru:-O:-O:-OTo musí být moc řídké, ne? Děkuji za odpověď. Ráda bych ho vyzkoušela. :-K

    Odpovědět

  • suslajda suslajda(autorka receptu)

    BILKOVAI:ano je já ho měla kynout normálně v míse a pak na plechu;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bodík už jsem dala dřív, akorát jsem nenapsala komentík. Chleba vypadá úžasně.:-O:yes: Chtěla jsem se zeptat, to těsto je asi tužžší, že se nemusí dávat kynout do ošatky, že? Určitě ho vyzkouším:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Haničko, krásný chlebík! Jdu do toho. . . jen nevím, s chlebem mám vždycky problém. Buď je kůrka akorát a vevnitř je nedopečený nebo je kůrka tvrdá jak podrážka a vevnitř je chleba vynikající. Jsem ale vytrvalá, budu to zkoušet tak dlouho, dokud se mi to prostě nepovede. . . :-D Tobě posílám bodík za tu nádheru :yes:;-) +11

    Odpovědět

  • plotna plotna

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: vypadá moc chutně:yes::-K

    Odpovědět

  • Jindra Jindra(neregistrovaná)

    Chleba jsem upekla, chuť výborná, ale asi jsem udělala řidší těsto, povolilo do stran a mám ho tím pádem nižší.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásný chlebík:-p+7:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: dýňový chleba dýňový chléb dýňový chleb recept domácí chleba recept domácí chléb recept dýňový chleba recept dýnový chléb z domácí pekárny dynovy chléb bez mouky recept tvrdá kůrka chleba tvrdá kůrka u chleba domácí chleba dýńový tvrdá kůrka na chlebu recept na dynovy chleba nedopečený chléb recept na domácí chléb domácí chleba a tvrdá kůrka domácí chleba dýňový chleba z pekárny tvrdá kůrka na domácím chlebu dynovi chleba

Zapomněl/a jsem heslo