Slunečnicové celozrnné bagetky

cathleen Kuchařka:

4 bagety asi po 230-250g Domácí pekárna 28 názorů

517

Suroviny

300 ml vody (z vařených brambor)
2 lžičky cukru
25 g droždí
250 g hladké mouky
300 g celozrnné pšeničné mouky
3 velké lžíce slunečnicového semínka
25 g olivového oleje
1-2 lžičky soli (raději dosolovat, voda z brambor je už slaná)
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekutiny, sypké a zapneme program Těsto.

  2. Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme a vytvarujeme 4 bagety (nebo jiný tvar), necháme na plechu vykynout a potřené vejcem a sypané semínky dáme upéct do vyhřáté trouby.

Poznámka

http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Slunečnicové celozrnné bagetky

  • soninka soninka(neregistrovaná)

    cathleen: já vím, že tu byl, bagetky už jsem víckrát pekla, mimochodem jsou výborné, ale dneska, jsem se na ně chystala a ono nic tak snad to bude brzy :-?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    soninka: :-O to nevím...recept tu byl, bude obnoven, jen vydrž;-)

    Odpovědět

  • soninka soninka(neregistrovaná)

    Proč se neobjeví recept na bagety,ale na nějakou blbou buchtu??:no:

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Dneska jsem upekla tyhle bagetky, udělala jsem 7 menších;-):yes:
    Jak budou chutnat později dopíšu;-)S těstem se pracovalo skvěle:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Eva: bagetky pékávám při teplotě kolem 190-200°C, asi 25-35 minut (podle jejich velikosti a také každá trouba peče jinak.);-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Ještě jsem se chtěla zeptat na teplotu a dobu pečení.(alespoň přibližně)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Eva: Evi, nevim, jak tuhe testo na chleba mivas....kvuli obsahu celozrnne mouky bude testo tuzsi, presto - pokud se ti zda tuhe moc, pridej 1-2 lzice vody. Testo musi dobre drzet tvar a nemelo by hodne lepit.

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Je normální, že je těsto tužší, než když peču chleba ?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Moncik: :-) určitě! Normálně udělat kvásek a s ním zpracovat těsto. Prakticky VŠECHNO, co je dělané s pekárnou a v pekárně, jde udělat růčo a v troubě;-)

    Odpovědět

  • Moncik Moncik

    Myslíte, že by to šlo stejně udělat i mimo pekárnu-"růčo" ? ;-) Pokud ano, byly by ty suroviny ve stejném poměru? Já pekárnu totiž nemám, ale láká mě to i bez ní :-p

    Odpovědět

  • larinda larinda

    Bagetky jsem včera vytvořila a byly opravdu luxusní.
    Jste jednička:-K:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Cathleen, ty bagetky vypadají opravdu nádherně:-K:-Kposílám bodíka:yes::yes:Ještě dotaz :Na čem to pečeš, vypadá to jak střešní krytina.:-?:-?

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Magdalenko, hezké :yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autorka receptu)

    Nekecám, není proč;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Kecáš, chceš mi spraviť radosť...;-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí bagetky domácí bagetky recept bagetky z domácí pekárny celozrnne bagety z domácí pekárny celozrnné rohlíky z domácí pekárny recept na bagetky domácí rohlíky celozrnné recept na domácí bagetky bagetky recept slunečnicový chléb z domácí pekárny konopná kuchařka recept na celozrnnou bagetu slunečnicová mouka bagetky z pekárny celozrné bagety z domácí pekárny celozrnný slunečnicový chleba domácí pekárna - recepty na celozrné bagety recept na celozrnou bagetu celozrna bageta z domaci pekarny jak vypada topinambura

Zapomněl/a jsem heslo