Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 1. 2014 18:55

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 497 kJ / 2 987 kcal
Bílkoviny224,48 g
Tuky214,28 g
Vláknina21,97 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 2,19 g
Sůl5,40 g
Sacharidy35,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Přidávám odkaz na domácí bramborový knedlík s bylinkami.

www.toprecepty.cz/recept/37911-bramborove-k...

Na špenát:

Kostku ( nebo dvě ) mraženého špenátu vložíme do nádoby, přikryjeme pokličkou a pří mírné teplotě rozmrazíme. Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme prolisovaný česnek, zasypeme hladkou moukou a necháme zlehka zrůžovět. Ze špenátu za stálého míchání tak vydusíme vodu. Vše pěkně promícháme, chvíli necháme probublat a ochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme smetanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 1. 2014 14:04

varilamyskakasicku:Mně zde včera,zmizel komentík ,to si snad někdo dělá legraci, nebo có ? Ksakru,jsem tak duležitá ,že je třeba vymazávat moje příspěvky? :-) To snad ,ne! Nicméně navzdory mazání ˇpřispevku ,se mi podařilo dopoledne objednat zajíčka na středu ! Dokonce po putování po obchodech mám i uzený česnek.Tady sněží a klouže,takže když jsem odjížděla z posledního obchodu zvaného "Mys poslednínadějenauzenýčesnek " docela jsem byla ráda ,že konečně mám všechno na ten tvuj recept.
A teď prosím, paní "Mazanici ", nebo pana "Mazance" ,ať to smaže !:-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2014 22:41

Jenda1: děkuji Jeníku, tak ten Tvůj receptík je wow:-K:-K:-K:-K, je překrásně připraven,jako všechny Tvé recepty a patří sem opravdu, mezi podobné recepty, je tam vše, co mám ráda, co zkusím příště, ani nevíš, jakou jsi mi udělal radost, ;-):-K:-K:-K

Jenda1 Jenda1

29. 1. 2014 22:37

Ivuš, králíka můžu na jakýkoliv způsob a tvůj recept mě velmi zaujal, moc se mi líbí i "strouhanková" vychytávka. Krásný receptík:-K!!! :yes::yes::yes::-K:-K:-K +23. Do podobných jsem ti přidal svého "Pouťového králíka".

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

29. 1. 2014 19:45

1974andrea:Já koukla na ten receptík od tebe ,ale to s tímhle receptem nemá nic společné kromě zpusobu přípravy pečením a jedné kořenící složky majoránky. To je jiný recept a připouštím,že také určitě skvělý. :-D

1974andrea 1974andrea

29. 1. 2014 14:53

varilamyskakasicku:Ok, v pořádku. Tak běž;-) A ještě, prosím tě, jedna věc. Už jsem ti sem do Podobných přidala asi 5x svého Králíka na majoránce a pokaždé jsi ho odstranila. Můžeš mi objasnit důvod? Má z těch ostatních přidaných nejvíc s tím tvým společného a zbytek neodstraníš. Jsem z toho blázen:-D

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2014 14:44

1974andrea: ale dávno to tam už je napsané, po celou dobu, co to tady píšeš Andreo?! No já pádím do práce k dětem a hezký den všem:-K

1974andrea 1974andrea

29. 1. 2014 14:41

varilamyskakasicku:Já ale nepotřebuji fotky, vím, jak vypadá bobkový list, jen bych byla ráda, kdybys to uvedla pro ostatní v surovinách, nic víc. Nedělá ti problém vyfotit a přidat fotku, tak to, prosím oprav v textu. Zda tedy celý, nalámaný nebo mletý. Děkuji;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2014 14:39

1974andrea: máš tam foto mletého bobkového listu od Rojíka, tedy je uvedeno vše surovinách, používám ho ze i ze zdravotních důvodu pro snížení cukru v krvi:-K

1974andrea 1974andrea

29. 1. 2014 14:21

varilamyskakasicku:Pokud si doma nepěstuješ v květináči vavřín, tak v obchodě koupíš jenom sušený. Takže lžíci celého nebo nalámaného? Promiň, ale je v tom docela rozdíl, protože je hodně aromatický a nesmí se užívat ve velkém množství.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2014 14:13

1974andrea: je tam uvedena 1 PL sušeného bobkového listu;-) a hezké odpoledne:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2014 14:11

Jitkas: jo, v pohodě,:-K já ho lámu na kousky, nebo dávám celý, ale v poslední době mám nejradši ten sušený, ten mne opravdu vyhovuje nejvíce,ale odvary si z něj dělám ráda, díky Jitko;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2014 14:09

1974andrea: Já to tam příště uvedu, ano? Anebo budu radši pro klid psát sušený :-))

Jitkas

29. 1. 2014 14:08

varilamyskakasicku: To je OK, tim jsem chtela rici, ze jen do caje a odvaru se pouziva drceny, do jidla se nedrti, asi jsem se spatne vyjadrila.

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

29. 1. 2014 14:08

1974andrea: přečti si recept, je to tam doplněné;-)

1974andrea 1974andrea

29. 1. 2014 14:04

varilamyskakasicku:Jenže tady v tom receptu i jiných, kde jsi uváděla, že je nalámaný nebo rozdrcený bobkový list, se nic nepasíruje. Proto to píšu a i Sylva;-) A prosím tě, 1PL bobkového listu je jaká měrka, toho rozdrceného nebo celého nebo mletého? Spíš by to chtělo uvést asi v kusech.

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzený králík pečený králík uzený česnek králík na slanině jak vyudit kralika králík na majoránce co je uzený česnek recept kralik uzený králik recept jak udit kralika pečený králík recept při jaké teplotě péct králíka králík na česneku a pivu vývaru z králíka kralik na česneku a majoránce králík na česneku se špenátem uzený česnek recept pečený králík na česneku#utm_content=lista králík recepty zajíc na česneku

Suroviny: králík, slanina váhalova, česnek uzený, česnek uzený, majoránka čerstvá, koření nové koření, bobkový list mletý, cibule, kmín drcený, citron, olej, pepř černý, sůl, voda, strouhanka

TopRecepty.cz

Králík na uzeném česneku, čerstvé majoránce a slanině s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BmY