Králík na česneku a hořčici

Eliza Kuchařka:

Jiné maso 29 názorů

523
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Suroviny

4 králičí stehna
1 palička česneku
2-3 lžíce dijonské hořčice
kostka cukru
sádlo
vývar
100 ml smetany ke šlehání
sůl
jíška na zahuštění vypečené šťávy
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a v kastrolu zprudka opečeme na sádle dohněda. Vypneme plotýnku a do výpeku přidáme dijonskou hořčici, kostku cukru, půl paličky nastrouhaného a půl paličky nasekaného česneku. Necháme česnek rozvonět, podlijeme vývarem nebo vodou a rozdrobenou masoxovou kostkou.

  2. Vložíme do trouby rozehřáté na 200-220°C a pečeme nejméně hodinu přikryté a nejméně půl hodiny odkryté. Maso hlídáme a podléváme.

  3. Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu dochutíme, seškrábeme do ní všechny přípečky ze stran kastrolu a zahustíme jíškou.

  4. Na závěr přidáme trochu šlehačky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 332 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík na česneku a hořčici

  • yuggy yuggy(neregistrovaný)

    Luxusní receptík.. vylepšila jsem jen bílým vínem.. :-)

    Odpovědět

  •   miloš   zeman miloš zeman(neregistrovaný)

    tohle mi dělájí na pražském hradě a moc mi to chutná:-!:-D

    Odpovědět

  • ewik84 ewik84(neregistrovaný)

    Recept mě moc zaujal, mám vyndaná dvě králičí stehna z mrazáku a přemýšlím co z nich uvařím. Chtěla jsem se zeptat, šla by ta dijonská hořčice nahradit jen polotučnou?

    Odpovědět

  • alus.s alus.s

    našla jsem stehna v mrazáku, tak jsem si řekla že udělám po letech pečeného králíka se zelím změnu ;-) dijonskou hořčici jsem nahradila kremžskou a nepřidávala jsem ani smetanu, sosík je opravdu vynikající :-p zítra si dáme s bramb. kaší .... mňam :yes: :-p :yes:

    Odpovědět

  • Andys Andys(neregistrovaný)

    Zítra pečem. Taky máme domacího králíčka ale tento postup jsem ještě nezkoušela. Příště,protže to zní luxusně!!! :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Ajinka31 Ajinka31

    Tak jsem našla receptík a protože máme doma králíky a když už ho dělám, zkouším ho na jiný způsob, peču podle Vás ;-)
    Už se těšíme až bude hotový, protože tady nádherně voní :-p;-)

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Mňami,mňami,dnes bude na oběd:-p:-p

    Odpovědět

  • ianka ianka

    Dostali jsme domácího králíka, který nám je v poslední době dost vzácný. Dřív rodiče králíky chovali, takže jsem z nich kouzlila svíčkovou, sekanou, na paprice, pečeného s divokým kořením a kořenovou zeleninou, na česneku a spousta jiných dobrot. S hořčicí jsem ještě nezkoušela, již se dělá v pomalém hrnci a začíná vonět. Za inspiraci uděluji bodík.

    Odpovědět

  • Prima Mama Prima Mama

    :-) Už se to peče:yes:

    Odpovědět

  • jouza jouza(neregistrovaná)

    zrovna sem dojedl a bylo to :yes: :-8
    ten základní výpek je sám o sobě dost dobrej,takže klidně s tou smetanou šetřete;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    ne.ver a Ivanko: Děkuji za důvěru a milé komentáře po vyzkoušení.:-):yes:

    Odpovědět

  • ne.ver ne.ver

    Moc nám to chutnalo! Díky za super recept a obměnu jídelníčku, kterou se nebudu bát zopakovat! :yes:

    Odpovědět

  • ivanas11 ivanas11

    Výborný!!!! :-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mardoso, doufám, že bude chutnat a že se ozveš...:-):-K

    Odpovědět

  • mardosa mardosa

    Vypadá výborně,mám naloženo a zítra uvidím.:-D:-D

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo