

Králík na česneku a hořčici
Suroviny
- 4 králičí stehna
- 1 palička česneku
- 2-3 lžíce dijonské hořčice
- kostka cukru
- sádlo
- vývar
- 100 ml smetany ke šlehání
- sůl
- jíška na zahuštění vypečené šťávy
Postup přípravy receptu
Maso osolíme a v kastrolu zprudka opečeme na sádle dohněda. Vypneme plotýnku a do výpeku přidáme dijonskou hořčici, kostku cukru, půl paličky nastrouhaného a půl paličky nasekaného česneku. Necháme česnek rozvonět, podlijeme vývarem nebo vodou a rozdrobenou masoxovou kostkou.
Vložíme do trouby rozehřáté na 200-220°C a pečeme nejméně hodinu přikryté a nejméně půl hodiny odkryté. Maso hlídáme a podléváme.
Měkké maso vyjmeme, vypečenou šťávu dochutíme, seškrábeme do ní všechny přípečky ze stran kastrolu a zahustíme jíškou.
Na závěr přidáme trochu šlehačky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Králík na česneku a hořčici
-
výborný, určitě zopakuji
-
Luxusní receptík.. vylepšila jsem jen bílým vínem..
-
tohle mi dělájí na pražském hradě a moc mi to chutná
-
Recept mě moc zaujal, mám vyndaná dvě králičí stehna z mrazáku a přemýšlím co z nich uvařím. Chtěla jsem se zeptat, šla by ta dijonská hořčice nahradit jen polotučnou?
-
našla jsem stehna v mrazáku, tak jsem si řekla že udělám po letech pečeného králíka se zelím změnu
dijonskou hořčici jsem nahradila kremžskou a nepřidávala jsem ani smetanu, sosík je opravdu vynikající
zítra si dáme s bramb. kaší .... mňam
-
Zítra pečem. Taky máme domacího králíčka ale tento postup jsem ještě nezkoušela. Příště,protže to zní luxusně!!!
-
Tak jsem našla receptík a protože máme doma králíky a když už ho dělám, zkouším ho na jiný způsob, peču podle Vás
Už se těšíme až bude hotový, protože tady nádherně voní -
Mňami,mňami,dnes bude na oběd
-
Dostali jsme domácího králíka, který nám je v poslední době dost vzácný. Dřív rodiče králíky chovali, takže jsem z nich kouzlila svíčkovou, sekanou, na paprice, pečeného s divokým kořením a kořenovou zeleninou, na česneku a spousta jiných dobrot. S hořčicí jsem ještě nezkoušela, již se dělá v pomalém hrnci a začíná vonět. Za inspiraci uděluji bodík.
-
Už se to peče
-
zrovna sem dojedl a bylo to
ten základní výpek je sám o sobě dost dobrej,takže klidně s tou smetanou šetřete -
ne.ver a Ivanko: Děkuji za důvěru a milé komentáře po vyzkoušení.
-
Moc nám to chutnalo! Díky za super recept a obměnu jídelníčku, kterou se nebudu bát zopakovat!
-
Výborný!!!!
-
Mardoso, doufám, že bude chutnat a že se ozveš...