Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z králíka se zeleninou a strouháním

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 3. 2009 10:00

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota149 kJ / 36 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol0 mg
Sodík80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mrkve nám stačí jen 2,je totiž nasládlá jako králičí maso a polévka jde potom hůř dochutit.Strouhání můžeme uvařit v osolené vodě,pak scedit,vložit do hotové polévky a nechat prohřát.Kapustu dávám vařit do vývaru pro chuť,ale bohužel se nikdy do polévky nedostane,jelikož manžel jak jí uzří tak jí hned slupne a mám co dělat abych uchránila alespoň mrkvičky :-))

Králičí vývar jsem sem uvedla proto že si spousta lidí myslí že polévka z něj není dobrá,ale opak je pravdou.Dělám z něj polévky i zahuštěné a vždy jsou hned pryč a všichni chválí.

Recept na strouhání je třeba tady http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Anna Kocikova

18. 12. 2015 17:27

Mirečko,tentokrát šly do hrnce i půlky růžičkové kapusty(do scezeného vývaru na cca 10minut)a máš pravdu.Z hrnce zmizely rychlostí blesku...jsem ráda,že pár kousků zbylo do talíře na focení:-D
Díky za príma typ:-K:yes:

bara.it

8. 9. 2015 09:51

Nikdy jsem králičí vyvar nedělala a tak jak se mi naskytla příležitost, hned jsem vyzkousela jsem a dobře jsem udělala. K výrobě strouhání jsem využila tvého odkazu. Moc nám chutnalo. Díky Mirko :yes:6:yes:

Lenka

21. 10. 2014 20:17

Dnes jsem ji dělala je výborná :yes:

Anna Kocikova

26. 5. 2014 21:03

Miruš,teda taková dobrá polévečka:-p a za 5let pouze jeden bod:-O
Ať máš radost dávám Ti další+2:yes: a přidávám pár fotek z neděle;-)
Dělávám podobně,ale bez té kapusty,kterou jinak máme moc rádi.Scezený vývar naliji do hrnce,ve kterém napřed na plátku másla orestuji kousek nastrouhané mrkve,pro hezkou barvu.Tentokrát nebylo kapání,ale rýže,která zbyla z předešlého dne:-)

mirca75

25. 7. 2009 22:40

Výbušná:-)my už jsme bohužel králíky vyvraždily dávno;-(,ale s tím mražením jsme na tom stejně.Odřezky a přebytečné kosti jsem vždy hned uvařila na vývar a pak mrazila.Jen já zamražuji v igelit.sáčcích(pěkně naplacato a pak srovnané na sebe,aby to nezabralo tolik místa;-).Jinak hřbety u nás používám na svíčkovou:-p:-p

vybusna

24. 7. 2009 18:28

pred dvoma dnami moj otecko vrazdil domace kraliky. rebra a chrbtovina mi neskutocne zavadzala vsade kde som sa ju usilovala vsunut, tak som rovno urobila silny vynikajuci vyvar...preliala som to do flias a dam zamrazit...budem to mat poruke a do zasoby...

mirca75

24. 3. 2009 15:57

Jani R.:-)v komentářích ano ale v receptu samotném mi to nešlo udělat s podtržením;-)

JanaDorazinova

24. 3. 2009 14:27

mirco, ale však to máš podtržené!:-D

suzanna

24. 3. 2009 11:17

Super recept! Kralici polevku delam docela casto a je ze vsech nejlepsi :-p Nikdy jsme tam ale nezkousela dat kapustu. Vyzkousim priste :yes:

Bibinka

24. 3. 2009 11:04

Mirco75, to jsi stejná zapoměnka jako já. Včera jsem ne a ne zadat co dnes vařit a stále mi chybělo podtržení a vůůůbec nevím kde je zakopaný pes.:-!
Když máme jednou za rok králíka, tak tu polívku dělám zrovna tak i s tím strouháním.:-)

mirca75

24. 3. 2009 10:15

:-)http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro...:-)Dávám sem jelikož už neumím:-O vložit do textu tak aby bylo podtrženo-jsem zkrátka zapoměnka:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: kraličí vývar polivka z kralika polévka z králíka jak dlouho vařit králíka polívka s králika kralici polivka králičí polévka hlava z králíka vývar z králičí hlavy kralici vyvar recept králík polévka králík hlava recept hlava králika kralík polivka polévka vývar z kralíka polivka kralik jak udělat králíka polevka s kralika polévka z králíka recept polévka z králíčí hlavy

Suroviny: králík, voda, mrkev, petržel, celer, kapusta, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, petrželka zelená

TopRecepty.cz

Vývar z králíka se zeleninou a strouháním

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vmmo