Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vývar z králíka se zeleninou a strouháním

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 110 min

120 min (10 min příprava + 110 min tepelná úprava)

24. 3. 2009 10:00

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie308 kJ / 74 kcal
Bílkoviny3,03 g
Tuky0,61 g
Vláknina8,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy9,51 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Mrkve nám stačí jen 2, je totiž nasládlá jako králičí maso a polévka jde potom hůř dochutit. Kapustu dávám vařit do vývaru pro chuť.

Králičí vývar jsem sem uvedla proto, že si spousta lidí myslí, že polévka z něj není dobrá, ale opak je pravdou. Dělám z něj polévky i zahuštěné a vždy jsou hned pryč a všichni chválí.

Recept na strouhání je třeba tady http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Petra Dvor. Petra Dvor.

26. 11. 2023 14:07

Jen jsem místo strouhání dala nudle. Recepty z králíka máme rádi.

Marie Svarcova Marie Svarcova

22. 10. 2023 09:29

:-)<3:yes: znám z mládí ale dnes už králíky nemáme , výborná polévka :-K

Anna Kocikova Anna Kocikova

18. 12. 2015 17:27

Mirečko,tentokrát šly do hrnce i půlky růžičkové kapusty(do scezeného vývaru na cca 10minut)a máš pravdu.Z hrnce zmizely rychlostí blesku...jsem ráda,že pár kousků zbylo do talíře na focení:-D
Díky za príma typ:-K:yes:

bara.it bara.it

8. 9. 2015 09:51

Nikdy jsem králičí vyvar nedělala a tak jak se mi naskytla příležitost, hned jsem vyzkousela jsem a dobře jsem udělala. K výrobě strouhání jsem využila tvého odkazu. Moc nám chutnalo. Díky Mirko :yes:6:yes:

Lenka

21. 10. 2014 20:17

Dnes jsem ji dělala je výborná :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

26. 5. 2014 21:03

Miruš,teda taková dobrá polévečka:-p a za 5let pouze jeden bod:-O
Ať máš radost dávám Ti další+2:yes: a přidávám pár fotek z neděle;-)
Dělávám podobně,ale bez té kapusty,kterou jinak máme moc rádi.Scezený vývar naliji do hrnce,ve kterém napřed na plátku másla orestuji kousek nastrouhané mrkve,pro hezkou barvu.Tentokrát nebylo kapání,ale rýže,která zbyla z předešlého dne:-)

mirca75 mirca75

25. 7. 2009 22:40

Výbušná:-)my už jsme bohužel králíky vyvraždily dávno;-(,ale s tím mražením jsme na tom stejně.Odřezky a přebytečné kosti jsem vždy hned uvařila na vývar a pak mrazila.Jen já zamražuji v igelit.sáčcích(pěkně naplacato a pak srovnané na sebe,aby to nezabralo tolik místa;-).Jinak hřbety u nás používám na svíčkovou:-p:-p

vybusna vybusna

24. 7. 2009 18:28

pred dvoma dnami moj otecko vrazdil domace kraliky. rebra a chrbtovina mi neskutocne zavadzala vsade kde som sa ju usilovala vsunut, tak som rovno urobila silny vynikajuci vyvar...preliala som to do flias a dam zamrazit...budem to mat poruke a do zasoby...

mirca75 mirca75

24. 3. 2009 15:57

Jani R.:-)v komentářích ano ale v receptu samotném mi to nešlo udělat s podtržením;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2009 14:27

mirco, ale však to máš podtržené!:-D

suzanna

24. 3. 2009 11:17

Super recept! Kralici polevku delam docela casto a je ze vsech nejlepsi :-p Nikdy jsme tam ale nezkousela dat kapustu. Vyzkousim priste :yes:

Bibinka Bibinka

24. 3. 2009 11:04

Mirco75, to jsi stejná zapoměnka jako já. Včera jsem ne a ne zadat co dnes vařit a stále mi chybělo podtržení a vůůůbec nevím kde je zakopaný pes.:-!
Když máme jednou za rok králíka, tak tu polívku dělám zrovna tak i s tím strouháním.:-)

mirca75 mirca75

24. 3. 2009 10:15

:-)http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro...:-)Dávám sem jelikož už neumím:-O vložit do textu tak aby bylo podtrženo-jsem zkrátka zapoměnka:-8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kraličí vývar polivka z kralika polévka z králíka jak dlouho vařit králíka polívka s králika kralici polivka králičí polévka hlava z králíka vývar z králičí hlavy kralici vyvar recept králík polévka králík hlava recept hlava králika kralík polivka polévka vývar z kralíka polivka kralik jak udělat králíka polevka s kralika polévka z králíka recept polévka z králíčí hlavy

Suroviny: králík, voda, mrkev, petržel, celer, kapusta, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, sůl, petrželka zelená

TopRecepty.cz

Vývar z králíka se zeleninou a strouháním

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vmmo