Vývar z králíka se zeleninou a strouháním

mirca75 Kuchařka:

Polévky 11 názorů

57

Suroviny

králík (předky, hlava)
voda (studená)
2 mrkve
1 petržel
1/4 celeru
1/4 kapusty
6 kuliček pepře celého
4 kuličky nového koření
bobkový list
sůl
strouhání
zelená petrželka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Králičí předky řádně omyjeme pod tekoucí vodou, aby jsme je zbavily krve, možných chloupků...

  2. Do vysokého hrnce nebo do tlakáče dáme studenou vodu,vložíme králičí předky, očištěnou zeleninu vcelku, koření, osolíme a dáme vařit.

  3. Hotový vývar scedíme,uvedeme do varu,vložíme strouhání a zavaříme na mírném ohni asi 5 min.

  4. Maso z předků obereme,nakrájíme,zeleninu taktéž nakrájíme dle svého zvyku, vložíme do polévky, dosolíme a přidáme na jemno nakrájenou zelenou petrželku.

Poznámka

Mrkve nám stačí jen 2,je totiž nasládlá jako králičí maso a polévka jde potom hůř dochutit.Strouhání můžeme uvařit v osolené vodě,pak scedit,vložit do hotové polévky a nechat prohřát.Kapustu dávám vařit do vývaru pro chuť,ale bohužel se nikdy do polévky nedostane,jelikož manžel jak jí uzří tak jí hned slupne a mám co dělat abych uchránila alespoň mrkvičky :-))

Králičí vývar jsem sem uvedla proto že si spousta lidí myslí že polévka z něj není dobrá,ale opak je pravdou.Dělám z něj polévky i zahuštěné a vždy jsou hned pryč a všichni chválí.

Recept na strouhání je třeba tady http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 2 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Vývar z králíka se zeleninou a strouháním

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Mirečko,tentokrát šly do hrnce i půlky růžičkové kapusty(do scezeného vývaru na cca 10minut)a máš pravdu.Z hrnce zmizely rychlostí blesku...jsem ráda,že pár kousků zbylo do talíře na focení:-D
    Díky za príma typ:-K:yes:

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Nikdy jsem králičí vyvar nedělala a tak jak se mi naskytla příležitost, hned jsem vyzkousela jsem a dobře jsem udělala. K výrobě strouhání jsem využila tvého odkazu. Moc nám chutnalo. Díky Mirko :yes:6:yes:

    Odpovědět

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    Dnes jsem ji dělala je výborná :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Miruš,teda taková dobrá polévečka:-p a za 5let pouze jeden bod:-O
    Ať máš radost dávám Ti další+2:yes: a přidávám pár fotek z neděle;-)
    Dělávám podobně,ale bez té kapusty,kterou jinak máme moc rádi.Scezený vývar naliji do hrnce,ve kterém napřed na plátku másla orestuji kousek nastrouhané mrkve,pro hezkou barvu.Tentokrát nebylo kapání,ale rýže,která zbyla z předešlého dne:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Výbušná:-)my už jsme bohužel králíky vyvraždily dávno;-(,ale s tím mražením jsme na tom stejně.Odřezky a přebytečné kosti jsem vždy hned uvařila na vývar a pak mrazila.Jen já zamražuji v igelit.sáčcích(pěkně naplacato a pak srovnané na sebe,aby to nezabralo tolik místa;-).Jinak hřbety u nás používám na svíčkovou:-p:-p

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    pred dvoma dnami moj otecko vrazdil domace kraliky. rebra a chrbtovina mi neskutocne zavadzala vsade kde som sa ju usilovala vsunut, tak som rovno urobila silny vynikajuci vyvar...preliala som to do flias a dam zamrazit...budem to mat poruke a do zasoby...

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    Jani R.:-)v komentářích ano ale v receptu samotném mi to nešlo udělat s podtržením;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    mirco, ale však to máš podtržené!:-D

    Odpovědět

  • suzanna suzanna

    Super recept! Kralici polevku delam docela casto a je ze vsech nejlepsi :-p Nikdy jsme tam ale nezkousela dat kapustu. Vyzkousim priste :yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Mirco75, to jsi stejná zapoměnka jako já. Včera jsem ne a ne zadat co dnes vařit a stále mi chybělo podtržení a vůůůbec nevím kde je zakopaný pes.:-!
    Když máme jednou za rok králíka, tak tu polívku dělám zrovna tak i s tím strouháním.:-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autorka receptu)

    :-)http://www.toprecepty.cz/recept/3994-strouhani/dro...:-)Dávám sem jelikož už neumím:-O vložit do textu tak aby bylo podtrženo-jsem zkrátka zapoměnka:-8

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: kraličí vývar polivka z kralika polévka z králíka kralici polivka polívka s králika hlava z králíka králičí polévka jak dlouho vařit králíka vývar z králičí hlavy kralici vyvar recept králík polévka králík hlava recept hlava králika kralík polivka polivka kralik jak udělat králíka polevka s kralika polévka z králíka recept polévka vývar z kralíka polévka z králíčí hlavy

Zapomněl/a jsem heslo