Králík pečený s uzeným masem

maris Kuchařka: maris

Jiné maso 8 názorů

Suroviny

2 králičí přední nohy
2 králičí hřbety
200 g uzeného masa
50 g anglické slaniny
150 ml červeného suchého vína
5 snítek čerstvého tymiánu
pikantní hořčice
sůl
pepř
1 malá palice česneku
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí.

  2. Na každý kousek dáme větvičku tymiánu, na roládky špalíček uzeného a spíchneme špejlí, nohy obalíme slaninou.

  3. Zbytek uzeného přidáme do pekáčku, podlijeme vínem, přidáme rozkrojenou hlavičku česneku a pečeme doměkka. Je-li potřeba, podléváme během pečení vínem nebo vodou.

Poznámka

Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem a špenátem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 204 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík pečený s uzeným masem

  • jan.alois jan.alois

    Je to ve skutečnosti králičí svíčková. A to nad kostí je vlastně kotletka z pohledu prasete.:-)

    Odpovědět

  • gabrusa gabrusa

    Kousky masa pod hřbetem se dají nazvat panenka. :-)

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Parádní recept ! Jen sehnat toho králíka. "Kousky masa pod hřbetem" jsou skvělé, ale taky nevím, jak to nazvat. :-D A ten pečený česnek...mňam. :yes::-)

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    těmi roládkami jsi mne rozesmála , my tomu říkáme králičí svíčková :-D:-D, nic lepšího nás nenapadlo ;-)řežu to rovnou i s masem od kosti

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    pipre, u nás je to taky vzácné maso, / na rozdíl od Škopkových ze Slunce,seno .. :-D:-D /, protože - přesně jak Ty říkáš - taky ho vždycky sháním od chovatele, kdy vím, že je naprosto čerstvý. Děkuju Ti, i Janě, za bodíky :-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Jejda Maris, já králíčí maso miluji snad nejvíc :-)Jednak je dietnější a také asi proto, že moje maminka ho vždycky uměla strašně chutně připravit. Já ho nedělala už dlouho a také se konečně chystám. Jak píše Jana, u nás moc k sehnání není a já zatím nenatrefila ani na ty nožky :-( Nejraději bych ale čerstvě zabitého od nějakého chovatele :-)To bych si udělala králičí hody na pár dnů:-* :-)Jasný bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    To nevadí, maris, ty máš vždycky všechny fotky super. My máme králíka moc rádi. Už jsem se zmiňovala. Horší je ho sehnat. Teď občas jsou ty přední nohy, tak vždycky hned vezmu 3 balíčky a jdu na to. tady to příjde taky na řadu. Voní až sem:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Fotka už hotového jídla mně nešla nahrát, až na potřetí, proto je až poslední, tak jsem to vůbec nechtěla a omlouvám se. :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: jak dlouho pect kralika jak připravit králíka přední nohy králíka pečené naložení králíka jak dlouho se peče králík pečený králík se špenátem králík pečený naložení masa na uzení pečené uzené maso chovatelé králíků králik přední nohy pečené králičí nohy králičí hody králík se špenátem králik na bazalce kralici pecene králík na cesneku s uzenym predni nohy z kralika čerstvě zabitý králík jak dlouho vařit králíka

Zapomněl/a jsem heslo