Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Burek

Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

27. 2. 2009 12:16

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie12 538 kJ / 2 997 kcal
Bílkoviny152,36 g
Tuky183,67 g
Vláknina8,92 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,58 g
Sůl3,71 g
Sacharidy180,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.

Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

2. 3. 2009 00:25

Vákon je vysvětlený,já se tady v noci chechtám,Janko vyzkouším a dám vědět jak to dopadlo :-D:-D:-D

Bibinka Bibinka

1. 3. 2009 21:17

A je tady "Burková neděle" a já se přímo tetelím radostí, že se všem dokonale povedly a hlavně, že všem chutnalo:-p:yes: Fotky máte bezvadný- pane jo to je Burků, aspoň na 14 dní:-D:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2009 20:20

Taky pořád, s tím "vákonem" no....:-D:-)):-D:-))

Paprika Paprika

1. 3. 2009 19:59

Tak jsem před chvílí dojedli. Musím říct, že mně to příjemně překlapilo - ten česnek a tymián:-p. Jedli jsme to samotné jen s ledovým salátem a ředkvičkami. Jeden burek byl na mně až až, takže zbylo klukům na zítra. Dávám bodíka a přidávám foto - fakt jsme si pošmákli ;-)
btw ... co je to vákon fakt netuším.

maris maris

1. 3. 2009 19:56

Jano -:-D:-D, taky mě to mohlo napadnout:-8:-)):-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2009 19:53

maris:-(( a je to tady,že by to byl nějaký vagón?:-D:-)) Ne, chyba se vloudila, je to výkon:-/:-8

maris maris

1. 3. 2009 18:46

Jani, co je to vákon ?:-O

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2009 18:29

Jiřko, dokonce si myslím, že by to bylo lepší. Nemusela bys to obracet a to maso by se dobře propeklo, jen bych tam dala vákon třeba na ryby;-)

Bibinka Bibinka

1. 3. 2009 17:27

Jiřinko, je pravda, že jsem to nezkoušela, ale vůbec bych se toho nebála, tak myslím, že by to šlo.;-)

Jikotka Jikotka

1. 3. 2009 17:09

Bibi a Janko šlo by to smažit ve friťáku?.:-*:-?

Paprika Paprika

1. 3. 2009 14:57

Jani, vypadají krásně a na těch nových talířích jim to moc sluší ;-)
... že bych je udělala k večeři ... no uvidíme;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

1. 3. 2009 13:44

Tak, myslím, že se mi to docela povedlo. Musím říct, že to je skvělé. Jen malou připomínku snad-příště bych si to těsto dala na 2 půlky a vyválela 2 kola a z každého bych udělala 4 kusy. Myslím, že by se to lépe rozválelo na tenčí kola a bylo by to ještě lepší. Na tom válu se mi z jednoho kusu už víc válet nedalo a těsto bylo hrubší. Pokud máte elektrický sporák, tak dát víc oleje, rozpálit a pak snížit na stupeň 2, aby se, jak píše Bibi pořádně prosmažilo i maso uvnitř. No, plusík už jsem dala včera a vřele doporučuji

Paprika Paprika

28. 2. 2009 22:43

:-O tak to neznám. Listové těsto s masem a ještě SMAŽIT !?! Nevypadá to marně. ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 2. 2009 20:54

Bibi, máš pravdu, ne všechno se dá zvážit tip-ťop;-) a fakt se to pak hodí do polívky, jako knedlíčky, kdyby zbylo. S tím nemám problém. Problém je, že mám na to chuť, vypadá to krásně a moc si nevěřím, že bych to zvládla. Tohle, ani nic podobného jsem nikdy nedělala, ale už týden uvažuji o něčem mimo sekané a karbenátků z mletého masa. No, tak uvidíme. ;-)

Zdenka

28. 2. 2009 20:30

Je to výborné jídlo loni v Chorvatsku jsem na burek chodila každý den:-))

1 4 5 6 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta

Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl

TopRecepty.cz

Burek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31zn