Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Burek můžeme péct i v troubě, když do pekáčku nalijeme malé množství oleje. Já ho raději smažený.
Zdroj: recept je mnou improvizovaný z balkánské kuchyně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2009 21:03
kasicka mrzi ma, ak som sa ta dotkla, ale tak nejako si za tym stojim. uznavam, ze som to mohla napisat *neznejsie* . prepac.
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kv...
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kv...
15. 3. 2009 20:55
výbušná ..proč hned tak tvrdý odsudek ?, když jde o improvizaci, tak proč to tak nenazvat . "variace na dané téma" a hotovo..mimochodem co znamená slovíčko " kvazi"?. Díky, a dobrý večer.
15. 3. 2009 15:50
Alenko111, určitě 2, to sníte s přehledemAlespoň víš, kolik jich máš dělat příštěJsem moc ráda, že chutnalu, to mě vždycky nejvíc uspokojí, že si někdo pochutná, díky.
15. 3. 2009 15:09
Bibinka , bajecneeeee, prave som to spravila v toustovaci 2 kusky s tym, ze mi to bude na obed stacit. NESTACI take je to dobre, ze nepotrebujem k tomu zemiaky, ale idem este jeden dorobit. Alebo spravim dva???
14. 3. 2009 22:38
A třeba by Chorvaté ani neplakali, ani by nebyli zděšení... Dost možná by si pochutnali na alternativě "svého" jídla...
14. 3. 2009 22:28
kasicka ale no tak! tu nie sme v chorvatsku a vkladatelka improvizuje...kto to robil, tak mu to chutilo aj bez fila cesta to ze chorvati by pri citani receptu plakali, je kazdemu celkom jedno. tieto kvazi akademicke poznamky neznasam.
14. 3. 2009 21:50
po přečtení všeho o čem tu píšte , že je burek, fakt pláču. Burek rozhodně NENÍ z listového těsta, rozhodně se už navíc nepeče či nesmaží na pánvi. Chorvaté to snad nečetli, zděsili by se. Burek je úžasné jídlo, určitě hodně pracné, ale výsledek stojí zato, stejně, jako vyhledat si originál recept. Jinak- povídání fajn, ráda sem kouknu jak a co vaříte....Hezké a ještě hezčí dny...
8. 3. 2009 20:00
7. 3. 2009 18:59
Hello, to jsi mi fakticky udělala velkou radost a díky
7. 3. 2009 18:54
Vynikající - dávám bodík. Už jsem měla rozpálený friťák a bylo mi líto ho zas vypínat, když mě napadlo to upéct jako http://www.toprecepty.cz/recept/3482-strudlik-pro-.... Takže příště to balím jako taštičky a peču v toastovači! Jedli jsme to k obědu teplé (bez brambor) a dojídali k večeři studené, obojí bylo moc dobré!
4. 3. 2009 08:19
Byl včera k večeři a byla to šťavnatá mňamka,manžel to okomentoval-zvláštní ale dobrý.Dala jsem sýr eidam jiný nebyl a válela z jednoho kusu(zapoměla jsem rozpůlit)-ježiš to bylo koloDoplnila jsem zelným salátem.Zbylé tři jsem neusmažené dala zamrazit a mám připraveno až bude hoňka.Omlouvám se za tmavší foto ale včera prostě technika neposlouchala
3. 3. 2009 19:37
Holky já mám radóóóst, že "burci" na fotkách přibývají, děsně se mi to líbí a ještě lepší je to, že vám všem, co jste to zatím vyzkoušeli chutnal, jupííí
3. 3. 2009 18:43
Jiřko supééér! Tak vidíš a já blb jsem nad tím uvažovala taky a netroufla jsem si. Dobré vědět, že to jde
3. 3. 2009 18:41
Tak jsem burek vyzkoušela ve friťáku a je suprový velká pochvala ,přidávám foto a bodík
2. 3. 2009 09:47
Jani R - sorry, já to psala a mezitím proběhlo to tvé vysvětlení.
Já jsem burky dělala, jak si psala ty. Těsto na 2 půlky a pak na 1/4. Smažila jsem pomalu na pánvičce. Kluci měli boule za ušima, jak se cpali - fakt dobrota
Já jsem burky dělala, jak si psala ty. Těsto na 2 půlky a pak na 1/4. Smažila jsem pomalu na pánvičce. Kluci měli boule za ušima, jak se cpali - fakt dobrota
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Právě bylo uvařeno:
Jelení kýta na smetaně
Lucie Hertlova uvařila před 35 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja uvařila před 48 minutami
Polévka s kapáním
JanaBerckova uvařila před 53 minutami
Výpečky
Walderama08 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí přírodní plátek
tara23 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí směs
MiraBar uvařila před 1 hodinou
Chřestová polévka s parmezánovými křupinkami
TondaJ uvařila před 2 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
mjanickam uvařila před 2 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
VaclavKo uvařila před 3 hodinami
Bramboračka č. 3
Rudischova uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sedm jídel, na kterých ujíždí britská královská rodina: Kate miluje čočkové kari a král Karel si neodpustí bažantí koláč
Dobro došli? Nečekejte na prázdniny a připravte si chorvatskou pljeskavicu už teď!
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
Další recepty
Tématické fráze: chorvatsky burek mleté maso recepty burek se sýrem těsto na burek burek s masem karbenátky z mletého masa burek s mletým masem burek se zelím recept na burek se sýrem burek recept těsto burka burek se špenátem burek se zelím recept burek se sýrem recept boule recept ovocná boule recept burek z listového karbenátky z mletého masa recept chorvatsky burek recept burek z listoveho těsta
Suroviny: míchané mleté maso, sýr nastrouhaný, těsto listové, česnek, vejce, olej, pepř, tymián, petržel, sůl
Burek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
100 názorů