Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 512 kJ / 5 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 7,70 g |
| Tuky | 207,63 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 75 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 810,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nachystejte si misku nebo jinou nádobu s ledově studenou vodou a postavte v blízkosti sporáku.
Krok 2: Vymažte máslem plech o velikosti cca 30 x 20 cm nebo čtvercovou dortovou formu 25 x 25cm.
Krok 3: Vložte všechny ingredience, kromě vanilky, do velkého hrnce se silným dnem a přiveďte k varu. Musí se to stále míchat.
Krok 4: Vařte 12 - 20 minut, stále míchejte, dokud směs nezezlátne a dokud nedosáhnete teploty 115°C (soft ball na cukrářském teploměru). Zkouška je, když trochu dáte do té nachystané studené vody, ono to trošku zchladne a když to vytáhnete, tak je takové mačkací jako hodne žužlavá karamelka. Jak dlouho potrvá, než se to dostane na správnou teplotu, závisí na tom, jak moc to vaří a taky jaký je hrnec.
Krok 5: Jakmile dosáhnete teploty 115-118°C, sundejte hrnec opatrně ze sporáku a vmíchejte vanilku.
Krok 6: Pomocí elektrického šlehače (jde to i obyčejnou vařečkou, ale potrvá to mnohem déle) šlehejte tu hmotu asi pět minut. Musí se to podobat konsistencí hustějši nutele. Tahle hmota je stále dost horká, takže opatrně presunout z hrnce do vymazaného plechu.
Krok 7: Rozetřít a namačkat a uhladit vrch jak nejlíp se vám povede.
Krok 8: Nechte to vychladit v lednici cca 2 hodiny. Když se to tam nechá déle, bude to příliš tvrdé na krájeni a budete to muset nechat v pokojové teplotě trochu povolit (může se to rosit, ale toho se nebojte, ono to pak zase uschne).
Krok 9: Nakrájejte na čtverečky a dobrou chuť.
Zveřejněno 27. 10. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vanilkové karamelky - fudge
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8oM
Moje poznámka
Vanilkové karamelky - fudge
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w8oM
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 2 hodinami
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s krupicí
Přidáno před 2 hodinami
Sardinková pomazánka podle ČSN
Přidáno před 2 hodinami
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Lada008 před 1 minutou
Krevety v máslové smetaně
Sahula před 49 minutami
Banánové zdravé brownies
Hilperos před 50 minutami
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 56 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 1 hodinou
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 2 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 4 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 4 hodinami
Tématické fráze:
karamelky,
domácí fudge,
fudge.cz,
karamely recept,
recept na cokoladove fudge,
výborné domácí karamelky,
recept cukr softball,
fudge.czrecept,
recept na domácí karamelky,
fuage,
domaci fudge recept,
karamelky recept,
recept na fudge moučník,
youtube
Suroviny:
máslo,
mléko kondenzované,
mléko,
cukr,
extrakt vanilkový
Komentáře (7)
250 gr. pozdravujem Jozef