Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová roláda "Karamelka"

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min

20 min (20 min příprava)

16. 2. 2010 14:05

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 623 kJ / 1 822 kcal
Bílkoviny42,24 g
Tuky95,31 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 888 mg
Sodík 6,98 g
Sůl0,88 g
Sacharidy197,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Domnívala jsem se, že mléčné karamely zcela zmizely z našeho trhu, až jsem je objevila v Tescu. Jsou velmi dobré a navíc i cenově výhodné - sáček má 400 g a stojí 30.- Kč

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

E-Rika E-Rika

24. 2. 2014 10:16

Tohle byla moje první roláda kterou jsem zkoušela a dopadla dost katastrofálně!!:-D První piškot se mi přilepil na pečící papír při pečení a z druhé strany po vyklopení na ten cukr..takže jsem dělala napodruhé a obojí pomazala olejem:yes: A krém tak samo..nejprve mi vyskýpala šlehačka, karamel na dně ztvrdnul..tak jsem vařila a vařila až povolil a potom mi to nešlo vyšlehat(i když byla nachlazená šlehačka i mísa) a bylo toho málo a to jsem dávala šlehačky dvě tak jsem přidala máslo a ono se to zdrclo :-D byla jsem nešťastná a chtěla to vyhodit z okna;-(..nakonec jsem to nechala rozpustit, přidala jsem puding a jelikož to bylo řidší potřela jsem tím ten piškot, nerolovala jsem ho a posypala ho těmi karamelkami:-/ Vypadalo to hrozně ale všem moc chutnalo a jen se po tom zaprášilo :-8 :-D akorát dám příště méně cukru do piškotu, s tím cukrem a medem je hodně sladký a ještě když se plní tou karamelovou šlehačkou:-!:-)

rebeka rebeka

28. 3. 2012 18:54

puinek: nejsem autor, ale někde jsem četla, že má být šlehačka před samotným šleháním a třeba i nádoba, ve které budeme šlehat, hooodně vychlazená;-)

nejsemzadnemaslo

28. 3. 2012 18:47

Taky mi nešla našlehat šlehačka. Teda když trochu zhoustla konečně, tak se zdrcla. Nakonec jsem to spravila přilitím mléka a zavařením pudingu, ale zajímalo by mě, kde je problém :-O

puinek

31. 1. 2012 19:31

Mi se nechce udělat šlehačka ;-( kde jsem udělala chybu ??? Šlehačka je 31% a šlehám jako ďas a pořád nic ;-(;-(

Hella Hella

2. 6. 2010 23:47

Pet-S, určitě by šlo udělat jinou náplň, ale Salko smíchané se šlehačkou, jsem ještě nezkoušela a nevím, jak se spojí. Já Salko (vařené i nevařené) šlehám na krém jen s máslem, nic dalšího nepřidávám (ani pudink, ani cukr). Jen si dovolím malou radu. Pokud máš Salko uvařené od vánoc, což je skoro půl roku, může se stát, že za tu dobu se v něm vytvořily krystalky cukru (záleží taky na tom, jak dlouho jsi ho vařila). Krystalky nejdou nijak vymíchat a v krému by dost vadily. Proto bude nutné, abys ho otevřela, ochutnala ode dna a pokud bude zkrystalizované, musíš ho v hrnku rozehřát a jen lehce nechat přejít varem, aby se cukr znovu rozpustil. Pak ho vychlaď a jakkoliv použij, třeba do krému.

Pet-S

2. 6. 2010 05:43

napadlo mě a co do šlehačky přidat trocha karamelu ze svařené konzervy salka? zbyla mi tu od Vánoc.

magdalenka magdalenka

16. 2. 2010 19:10

Zas nádhera, nádherný múčnik, skvelý popis...+

Sodovka Sodovka

16. 2. 2010 18:13

Jak vždy.:yes: :-p :yes:. Hella má jenom suprové recepty.:yes: :yes: :yes: . Dělám stejně karamelovou šlehačku. Šlehačka musí být 33 %. Pak perfektně drží a nemusíme používat žáden ztužovač. Když šlehačku 33% nemáme, tak stačí ve šlehačce rozpustit kousek másla. Kolik má šlehačka procent tuku je napsáno na obale. Typ na karamelky :yes:. Za podrobně napsaný recept, perfektní fotky, posílám velkého bodíka. :yes: +9.

AniCiz

16. 2. 2010 18:02

:yes:mi se to určitě tak krásně nepovede,ale zkusím..:-K

pipre pipre

16. 2. 2010 16:46

Hello, tak to je paráda. Ukládám a dávám bod!!!+7.

zizala zizala

16. 2. 2010 14:54

Nádhera ;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 2. 2010 14:32

Heli, děláš nádherné věci, ať už z pažitky, ředkviček, mrkve, tak i z těsta:yes::yes:

michsamant michsamant

16. 2. 2010 14:19

:-p:-p:yes:

mirca75 mirca75

16. 2. 2010 14:17

Hello:-)to je nádhera:yes:.Krásně nadýchaná a jistě i moc dobrá roláda.No my u nás rolády můžeme a tak tuto ukládám a jistě brzy vyzkouším.A jestli můžu pro ty co nemají Tesco poblíž,tak mléčné karamely prodává i Lidl;-).Posílám boďku č.3.

k.radulka k.radulka

16. 2. 2010 14:14

ježiš no to je náááádhera :-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Sladká první republika

Kristina Šemberová

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: medova rolada medová roláda recept karamelová roláda recept zdrclá šlehačka karamelová roláda karamelky ze salka krém z karamelek medova rolada s karamelem řezy karamelka medova karamelová roláda jak zamotat roladu karamel z karamelek roláda s karamelem recept zákusek salko karamelo roláda s karamelovou slehačkou recept na medovou roládu rolada medova mléčné karamelky karamelová šlehačka karamelová roláda ze salka

Suroviny: bílek, žloutek, med, cukr moučkový, mouka polohrubá, soda jedlá, smetana ke šlehání, cukr, bonbony karamelové

TopRecepty.cz

Medová roláda "Karamelka"

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7wp