Medová roláda "Karamelka"
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 7 623 kJ / 1 822 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,24 g |
Tuky | 95,31 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 6,98 g |
Sůl | 0,88 g |
Sacharidy | 197,02 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Domnívala jsem se, že mléčné karamely zcela zmizely z našeho trhu, až jsem je objevila v Tescu. Jsou velmi dobré a navíc i cenově výhodné - sáček má 400 g a stojí 30.- Kč
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 2. 2014 10:16
Tohle byla moje první roláda kterou jsem zkoušela a dopadla dost katastrofálně!! První piškot se mi přilepil na pečící papír při pečení a z druhé strany po vyklopení na ten cukr..takže jsem dělala napodruhé a obojí pomazala olejem
A krém tak samo..nejprve mi vyskýpala šlehačka, karamel na dně ztvrdnul..tak jsem vařila a vařila až povolil a potom mi to nešlo vyšlehat(i když byla nachlazená šlehačka i mísa) a bylo toho málo a to jsem dávala šlehačky dvě tak jsem přidala máslo a ono se to zdrclo
byla jsem nešťastná a chtěla to vyhodit z okna
..nakonec jsem to nechala rozpustit, přidala jsem puding a jelikož to bylo řidší potřela jsem tím ten piškot, nerolovala jsem ho a posypala ho těmi karamelkami
Vypadalo to hrozně ale všem moc chutnalo a jen se po tom zaprášilo
akorát dám příště méně cukru do piškotu, s tím cukrem a medem je hodně sladký a ještě když se plní tou karamelovou šlehačkou
28. 3. 2012 18:54
puinek: nejsem autor, ale někde jsem četla, že má být šlehačka před samotným šleháním a třeba i nádoba, ve které budeme šlehat, hooodně vychlazená
28. 3. 2012 18:47
Taky mi nešla našlehat šlehačka. Teda když trochu zhoustla konečně, tak se zdrcla. Nakonec jsem to spravila přilitím mléka a zavařením pudingu, ale zajímalo by mě, kde je problém
31. 1. 2012 19:31
Mi se nechce udělat šlehačka kde jsem udělala chybu ??? Šlehačka je 31% a šlehám jako ďas a pořád nic
2. 6. 2010 23:47
Pet-S, určitě by šlo udělat jinou náplň, ale Salko smíchané se šlehačkou, jsem ještě nezkoušela a nevím, jak se spojí. Já Salko (vařené i nevařené) šlehám na krém jen s máslem, nic dalšího nepřidávám (ani pudink, ani cukr). Jen si dovolím malou radu. Pokud máš Salko uvařené od vánoc, což je skoro půl roku, může se stát, že za tu dobu se v něm vytvořily krystalky cukru (záleží taky na tom, jak dlouho jsi ho vařila). Krystalky nejdou nijak vymíchat a v krému by dost vadily. Proto bude nutné, abys ho otevřela, ochutnala ode dna a pokud bude zkrystalizované, musíš ho v hrnku rozehřát a jen lehce nechat přejít varem, aby se cukr znovu rozpustil. Pak ho vychlaď a jakkoliv použij, třeba do krému.
2. 6. 2010 05:43
napadlo mě a co do šlehačky přidat trocha karamelu ze svařené konzervy salka? zbyla mi tu od Vánoc.
16. 2. 2010 19:10
Zas nádhera, nádherný múčnik, skvelý popis...+
16. 2. 2010 18:13
Jak vždy.
. Hella má jenom suprové recepty.
. Dělám stejně karamelovou šlehačku. Šlehačka musí být 33 %. Pak perfektně drží a nemusíme používat žáden ztužovač. Když šlehačku 33% nemáme, tak stačí ve šlehačce rozpustit kousek másla. Kolik má šlehačka procent tuku je napsáno na obale. Typ na karamelky
. Za podrobně napsaný recept, perfektní fotky, posílám velkého bodíka.
+9.
16. 2. 2010 18:02
mi se to určitě tak krásně nepovede,ale zkusím..
16. 2. 2010 16:46
Hello, tak to je paráda. Ukládám a dávám bod!!!+7.
16. 2. 2010 14:54
Nádhera
16. 2. 2010 14:32
Heli, děláš nádherné věci, ať už z pažitky, ředkviček, mrkve, tak i z těsta
16. 2. 2010 14:19
16. 2. 2010 14:17
Helloto je nádhera
.Krásně nadýchaná a jistě i moc dobrá roláda.No my u nás rolády můžeme a tak tuto ukládám a jistě brzy vyzkouším.A jestli můžu pro ty co nemají Tesco poblíž,tak mléčné karamely prodává i Lidl
.Posílám boďku č.3.
16. 2. 2010 14:14
ježiš no to je náááádhera
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Sirup z čerstvého bezu
Přidáno před 16 hodinami

Bezová panna cotta
Přidáno před 16 hodinami

Salámové košíčky plněné zelím
Přidáno 26. 5. 2022 19:21

Cuketa na česneku po asijsku
Přidáno 26. 5. 2022 16:32

Jednoduchá polévka z červené čočky
Přidáno 26. 5. 2022 14:24

Babiččina polévka ze slepičího vývaru (alla miliónová)
Přidáno 26. 5. 2022 09:17
Právě bylo uvařeno:

Segedínský guláš
uvařil/a Adrii
před 3 hodinami

Krupicovo-pudinkový letní dort
uvařil/a Petrag
před 6 hodinami

"Bramborový placky se škvarkama"
uvařil/a adakubankova
před 6 hodinami

Pivní chléb z domácí pekárny
uvařil/a Tresnicka
před 7 hodinami

Jahodové řezy se smetanou a želatinou
uvařil/a matyldaa
před 9 hodinami

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
uvařil/a Brumaire
před 11 hodinami

Hovězí guláš z trouby
uvařil/a peeetulaa
před 11 hodinami

Zapečené těstoviny s kuřecím masem, brokolicí, smetanou a sýrem
uvařil/a Majuska94
před 12 hodinami

Rychlé nepečené višňové koule
uvařil/a Ajkalajka
před 12 hodinami

Hamburská vepřová kýta
uvařil/a Bethaany
před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: medova rolada medová roláda recept karamelová roláda recept zdrclá šlehačka karamelová roláda karamelky ze salka krém z karamelek medova rolada s karamelem řezy karamelka medova karamelová roláda jak zamotat roladu karamel z karamelek roláda s karamelem recept zákusek salko karamelo roláda s karamelovou slehačkou recept na medovou roládu rolada medova mléčné karamelky karamelová šlehačka karamelová roláda ze salka
Suroviny: bílek, žloutek, med, cukr moučkový, mouka polohrubá, soda jedlá, smetana ke šlehání, cukr, bonbony karamelové
Medová roláda "Karamelka"
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/q7wp
16 názorů