Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medová roláda "Karamelka"

Pro milovníky karamelu a šlehačky je tu tento recept. Lehounká roláda je se šlehačkovou náplní. Doma připravený karamel je sice pracnější, ale výsledek bude velkolepý. Sladká chuť karamelu a vzdušný piškot je opravdu lahodná kombinace.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min + doba chlazení

20 min (20 min příprava, + doba chlazení )

16. 2. 2010 14:05

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie9 110 kJ / 2 177 kcal
Bílkoviny42,45 g
Tuky95,31 g
Vláknina3,60 g
Cholesterol 888 mg
Sodík 6,98 g
Sůl0,88 g
Sacharidy285,64 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mikeska mikeska

22. 10. 2023 15:55

Dnes jsem pekla.Roláda i karamelová šlehačka se mi krásně povedly. Bohužel roláda chutnala trochu hořce. Nevím, jestli jsem nedala moc jedlé sody?Příště zkusím s práškem do pečiva. Jinak moc dobré<3

Marie Svarcova Marie Svarcova

21. 10. 2023 08:07

:-)<3:yes::-K

E-Rika E-Rika

24. 2. 2014 10:16

Tohle byla moje první roláda kterou jsem zkoušela a dopadla dost katastrofálně!!:-D První piškot se mi přilepil na pečící papír při pečení a z druhé strany po vyklopení na ten cukr..takže jsem dělala napodruhé a obojí pomazala olejem:yes: A krém tak samo..nejprve mi vyskýpala šlehačka, karamel na dně ztvrdnul..tak jsem vařila a vařila až povolil a potom mi to nešlo vyšlehat(i když byla nachlazená šlehačka i mísa) a bylo toho málo a to jsem dávala šlehačky dvě tak jsem přidala máslo a ono se to zdrclo :-D byla jsem nešťastná a chtěla to vyhodit z okna;-(..nakonec jsem to nechala rozpustit, přidala jsem puding a jelikož to bylo řidší potřela jsem tím ten piškot, nerolovala jsem ho a posypala ho těmi karamelkami:-/ Vypadalo to hrozně ale všem moc chutnalo a jen se po tom zaprášilo :-8 :-D akorát dám příště méně cukru do piškotu, s tím cukrem a medem je hodně sladký a ještě když se plní tou karamelovou šlehačkou:-!:-)

rebeka rebeka

28. 3. 2012 18:54

puinek: nejsem autor, ale někde jsem četla, že má být šlehačka před samotným šleháním a třeba i nádoba, ve které budeme šlehat, hooodně vychlazená;-)

nejsemzadnemaslo

28. 3. 2012 18:47

Taky mi nešla našlehat šlehačka. Teda když trochu zhoustla konečně, tak se zdrcla. Nakonec jsem to spravila přilitím mléka a zavařením pudingu, ale zajímalo by mě, kde je problém :-O

puinek

31. 1. 2012 19:31

Mi se nechce udělat šlehačka ;-( kde jsem udělala chybu ??? Šlehačka je 31% a šlehám jako ďas a pořád nic ;-(;-(

Hella Hella

2. 6. 2010 23:47

Pet-S, určitě by šlo udělat jinou náplň, ale Salko smíchané se šlehačkou, jsem ještě nezkoušela a nevím, jak se spojí. Já Salko (vařené i nevařené) šlehám na krém jen s máslem, nic dalšího nepřidávám (ani pudink, ani cukr). Jen si dovolím malou radu. Pokud máš Salko uvařené od vánoc, což je skoro půl roku, může se stát, že za tu dobu se v něm vytvořily krystalky cukru (záleží taky na tom, jak dlouho jsi ho vařila). Krystalky nejdou nijak vymíchat a v krému by dost vadily. Proto bude nutné, abys ho otevřela, ochutnala ode dna a pokud bude zkrystalizované, musíš ho v hrnku rozehřát a jen lehce nechat přejít varem, aby se cukr znovu rozpustil. Pak ho vychlaď a jakkoliv použij, třeba do krému.

Pet-S

2. 6. 2010 05:43

napadlo mě a co do šlehačky přidat trocha karamelu ze svařené konzervy salka? zbyla mi tu od Vánoc.

magdalenka magdalenka

16. 2. 2010 19:10

Zas nádhera, nádherný múčnik, skvelý popis...+

Sodovka Sodovka

16. 2. 2010 18:13

Jak vždy.:yes: :-p :yes:. Hella má jenom suprové recepty.:yes: :yes: :yes: . Dělám stejně karamelovou šlehačku. Šlehačka musí být 33 %. Pak perfektně drží a nemusíme používat žáden ztužovač. Když šlehačku 33% nemáme, tak stačí ve šlehačce rozpustit kousek másla. Kolik má šlehačka procent tuku je napsáno na obale. Typ na karamelky :yes:. Za podrobně napsaný recept, perfektní fotky, posílám velkého bodíka. :yes: +9.

AniCiz

16. 2. 2010 18:02

:yes:mi se to určitě tak krásně nepovede,ale zkusím..:-K

pipre pipre

16. 2. 2010 16:46

Hello, tak to je paráda. Ukládám a dávám bod!!!+7.

zizala zizala (moderátorka)

16. 2. 2010 14:54

Nádhera ;-):-p:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 2. 2010 14:32

Heli, děláš nádherné věci, ať už z pažitky, ředkviček, mrkve, tak i z těsta:yes::yes:

michsamant michsamant

16. 2. 2010 14:19

:-p:-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: medova rolada medová roláda recept karamelová roláda recept zdrclá šlehačka karamelová roláda karamelky ze salka krém z karamelek medova rolada s karamelem řezy karamelka medova karamelová roláda jak zamotat roladu karamel z karamelek roláda s karamelem recept zákusek salko karamelo roláda s karamelovou slehačkou recept na medovou roládu rolada medova mléčné karamelky karamelová šlehačka karamelová roláda ze salka

Suroviny: bílek, žloutek, med, cukr moučkový, mouka polohrubá, soda jedlá, smetana ke šlehání, cukr krystal,

TopRecepty.cz

Medová roláda "Karamelka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7wp