

Ovocná variace na kapra na černo
Suroviny 5 porcí
- 0,8 kg naporcovaného kapra
- mrkev
- celer
- 200 g kořenové petržele
- 100 g sušené meruňky
- 100 g sušené švestky
- 100 g sušená jablka
- 60 g másla
- 50 g loupaných mandlí
- 1/4 l červeného vína
- sůl
- divoké koření
- kousek celé skořice
Postup přípravy receptu
Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se skořicí a divokým kořením.
Zeleninu a ovoce naskládáme do zapékací mísy, zalijeme svařeným vínem, ze kterého jsme nejprve scedili koření a dáme do trouby zvolna péct dokud ovoce nezměkne.
Potom do zapečeného ovoce a zeleniny naskládáme kapří plátky kůží nahoru a trochu zatlačíme. Na každý kousek kapra položíme plátek másla a posypeme mandlemi.
Pečeme v troubě při 180°C přibližně 8 až 10 minut. Jako přílohu můžeme použít například dobrý čerstvý chléb.
Poznámka od kuchařky
Přípravu kapra na černo můžete vidět na videu:
http://www.trebonskykapr.cz/kapr-na-cerno-ovocna-v...
Prohlédnout si můžete i další variace vánočních receptů na přípravu Třeboňského kapra: