Ovocná variace na kapra na černo

trebonskykapr Kuchař: trebonskykapr

Doba přípravy: 30 5 porcí Ryby 5 názorů

Suroviny

0,8 kg naporcovaného kapra
mrkev
celer
200 g kořenové petržele
100 g sušené meruňky
100 g sušené švestky
100 g sušená jablka
60 g másla
50 g loupaných mandlí
1/4 l červeného vína
sůl
divoké koření
kousek celé skořice
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se skořicí a divokým kořením.

  2. Zeleninu a ovoce naskládáme do zapékací mísy, zalijeme svařeným vínem, ze kterého jsme nejprve scedili koření a dáme do trouby zvolna péct dokud ovoce nezměkne.

  3. Potom do zapečeného ovoce a zeleniny naskládáme kapří plátky kůží nahoru a trochu zatlačíme. Na každý kousek kapra položíme plátek másla a posypeme mandlemi.

  4. Pečeme v troubě při 180°C přibližně 8 až 10 minut. Jako přílohu můžeme použít například dobrý čerstvý chléb.

Poznámka

Přípravu kapra na černo můžete vidět na videu:

http://www.trebonskykapr.cz/kapr-na-cerno-ovocna-v...

Prohlédnout si můžete i další variace vánočních receptů na přípravu Třeboňského kapra:

http://www.trebonskykapr.cz/kategorie/vanocni-rece...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ovocná variace na kapra na černo

Tématické fráze: rybí polévka s knedlíčkama kapr na černo recept ovocná kůže kapr na černo kapr na ovoci ovocná kůže recept recept kapr na černo recept na zapečeneho kapra trebonskykapr.cz trebonskykapr dobry kapr na cerno video recept trebonsky kapr na cerno pečeme kapra kapr na černo video ryba načerno - recept recept na kapra