Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špecle, noky, Spaetzle

Domácí špecle můžete připravit opravdu rychle a téměř bez práce. Stačí jen mouka, vejce a mléko. Dochutit je můžete třeba bylinkami a máslem. Skvěle se hodí k opečené slanině s cibulkou, ke špenátu, ale výborné jsou i zapečené se sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

23. 3. 2009 00:01

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 701 kJ / 2 079 kcal
Bílkoviny79,11 g
Tuky27,00 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 526 mg
Sodík 254 mg
Sůl0,55 g
Sacharidy372,53 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Němci ještě vše promastí máslem, přidají bylinky, nebo se rozškvaří slanina a na ní osmahne cibulka a špecle se vrství do mísy s cibulkou a strouhaným sýrem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Anna Kocikova Anna Kocikova

21. 4. 2011 19:07

Dělala jsem přes haluškovač,až byly špecle hotvé,tak jsem si na cibulce osmažila na kostičky nakrájenou uzenou vepřovou krkovici,vše dohromady promíchala a na dnešním obědě jsme si moc pochutnali:yes:Ještě mi polovina(jsme jen 2)zbyla,bude k rajské omáčce;-)
Díky za príma recept,který si zaslouží další boďku:-p+:yes::yes:Foto přidávám též:-)

cathleen cathleen (moderátorka)

25. 1. 2011 09:13

:-)tuhle baštu si kládám a vyzkouším co nejdříve;-)Díky:yes:

Drobek Drobek

12. 7. 2010 17:44

Muškátový oříšek do originálního receptu patří, pak promíchat s máslem, i ta cibulka navrch. Já to tam jako základní recept nedal, když je dělám k omáčce místo knedlíků - no jak by vám to šlo dohromady třeba s koprovkou?;-(

Cibulka Štiplavá

12. 7. 2010 15:21

Vyzkoušeno, jen jsem si přidala strouhaný muškátový oříšek,navrch posypala osmaženou cibulkou a bylo to super!.:-)

Iljusa Iljusa

4. 12. 2009 20:04

Drobku - Michale ... dovolím si přidat fotku, dnes jsem tuto přílohu dělala k omáčce manželovi - máme je velmi rádi ;-)

Drobek Drobek

9. 11. 2009 20:43

Já na to mám tu mašinku co je na obrázku, dovezl jsem si ji z Mnichova, recept taky. Nic naplat,receptů je moc, skoro každá rodina má svůj, a co syn od maminky ochutná je to nejlepší a s tím bude srovnávat celý život.
Má teta vařila neuvěřitelné, a pro mne nepořivatelné blivajzy. A její synové nechtěli jíst nic jiného. Uvařit jim dobrotu - to se ošklíbali a málem zvraceli do talíře. Já zas hnad tou jejich lahůdkou.
Tím nechci říct, že tenhle recept od Bibi je blivajz, rozhodně ne. Jen chci říct, že je dobře, že je receptpů víc a každý ať si vybere co se jeho puse líbí.;-)

Bibi

9. 11. 2009 20:27

Recept je z Mnichivského Oktoberfestu: Pro 4 osoby: 300gr hrubé mouky 4 vejce, čajová lžička soli, strouhaný muškátový oříšek -na špičku nože, 3-4 lžíce minerální vody. Zpracujeme těsto, necháme 1 až 2 hod, odležet , pak na navlhčeném prkénku odkrajujeme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni dokud nevyplavou.Podáváme s masovo- zeleninovou směsí. Časopis Nová tina č.10/2005

Drobek Drobek

24. 3. 2009 00:58

Mouku, protože žiju v Americe používám tu, co koupím v supermarketu, jmenuje se "mouka na všechno". Omlouvám se, vůbec mně nenapadlo, že by mohla povstat otázka.:-?
Ta mouka je něco mezi hladkou a polohrubou, a děláme z ní - inu, všechno.:-)

tejaja tejaja

23. 3. 2009 10:53

Ja používam polohrubú múku, nokerle nie sú tak tvrdé ako z hrubej múky a zase nie mäkké ako z hladkej. Ale každý má rád inak, takže by som to nechala na každého, nech si vyskúša, čo mu viac chutí.;-)

Paprika Paprika

23. 3. 2009 10:26

Já bych dala hrubou - jako an knedlíky ;-)

Pavel

23. 3. 2009 10:15

Dva hrnky mouky, ale jaké? Hladká, polohrubá, hrubá?

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: špecle recepty špecle špecle recept recept na špecle špecle jako příloha co jsou špecle spätzle noky recept recept špecle noky příloha špercle spetzle recept spetzle špecle recepty.cz recepty špecle jak se delaji specle noky spatzle recept recept na spatzle recepty na specle špecle se sýrovou omáčkou

Suroviny: mouka, vejce, mléko, sůl

TopRecepty.cz

Špecle, noky, Spaetzle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY2L