Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špecle-jemné přílohové noky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 309 kJ /
1 986 kcal
Bílkoviny54,20 g
Tuky58,29 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 414 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,61 g
Sacharidy304,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větší nádobě si ušleháme smetanu s vejcem, osolíme a postupně během šlehání přisypáváme mouku s práškem do pečiva. Přidáme bylinky, promícháme a necháme 10-20 minut odpočinout. Krok 2: Do osolené, vařící vody polévkovou lžící tvarujeme větší noky, které po vynoření necháme na slabém plameni ještě 2 minuty povařit. Poté scedíme. Krok 3: Pokud chceme mít drobnější tvar, můžeme protlačit přes síto na noky. Krok 4: Používáme jako přílohu všude tam, kde je vhodná rýže, různé těstoviny, nebo knedlíky.

Zveřejněno 16. 10. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pod svou časem“vychytanou“verzi u nás doma oblíbených špeclí, přidávám 3 podobné, které jsem zde v receptech našla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špecle-jemné přílohové noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLLV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špecle-jemné přílohové noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vLLV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Veronika.Hrozna:Verunko,děkuji za zájem o rcp:-K
Odpovídám velice opožděně,promiň:-8Šlehačku šlehám společně s vajíčkem ručním elektrickým šlehačem na stupeň č.1-ve fotopostupu snímek č.4(ale postačí pořádně prošlehat pouze vidličkou)Poté postupně zašlehat mouku a zbytek surovin.Tak,jako když děláš kapání do polévky:-)Nočky jsou jemné a opravdu chutné.

:-KHledala jsem inspiraci na nočky a ejhle jaká kulinářská dobrota tu na mne vykoukla.Tu šlehačku lehce vyšlehat do tuha a potom vmíchat vajíčka ? :-? Takové nočky neznám,ale musí to být dobrota.:yes:

Bibinka:Janinko,udělala jsi mi velkou radost:-*Jsem ráda,že chutnalo-děkuji za príma fotky:-K:-KVíš,že jsem je chtěla dneska dělat také:-))Ale dostala jsem z jihu Moravy nádherné domácí brambory,tak vyhrály;-):-))

Anna Kocikova: Aničko, dneska jsem udělala ke kuřeti noky podle tebe-mám je ráda a byly bezvadně měkoučké a prostě dobroučké;-) Boda už jsem ti dala dávno, tak alespoň fotky přidávám-tvary nic moc, ale na jejich chuťi to vůbec nemá vliv:-D

yanull::-D:-Dtak u nás po ránu jsou u sporáku dvou i čtyřnohé:-D
Děvčata,díky:-):-K

:yes::yes::-K

To musím vyzkoušet:yes::yes:+10

jarda Kadic:Jaroušku, upřesnit jsi měl, o jaké kočky v tuto ranní dobu jde, zdali dvounohé či čtyřnohé s ocáskem :-);-):-))

Za veršovánky,milé komentíky i hodnocení všem děkuji:-)):-K:-K
Bibinko,když nemám po ruce smetanu,nebo Tatra mléko,tak nahrazuji obyčejným mlékem a přidám 2 rozpuštěné polévkové lžíce másla.S tím telecím to bude určitě chutná pecka;-):-p:-p
Irrenko,budu ráda,když vyzkoušíš:-))Je to trošku jiné,než klasické špecle.Tyto jsou takové jemnější a nadýchanější.Nejsou tuhé:-p

Aničko ty určitě zkusím:yes::yes:

Anna Kocikova:Aničko, teda ty budou skvělý, ze šlehačkou, no mňam-zaručeně je udělám a co nejdřív, asi k telecímu. Máš 7.boda:yes:

yanull: Když rymovat, Takhle brzo po ránu
Vzhůru jsou i kočky.
Upalujou k sporáku.
A jdou vařit nocky.:-D:-D

Aničko:-K, také si zarýmuji: Je to velmi pěkný a určitě i chutný nok, honem spěchám dát mu bod:-p:-):-K:yes:+5:yes:

Noky jsou skvělé. U nás mají úspěch víc, než třeba knedlík:-p:yes:

Anna Kocikova: já mrkám;-);-) a... nic:-(:-8:-D

Načíst další komentáře (3)

Tématické fráze:
špecle jako příloha, špercle, recept na noky s vejci, máslové špecle, nadýchané noky, noky s vejci, noky recept, jemne noky, prilohove nocky, špecle recept, k čemu špecle, noky s vejcem, recept na noky, nočky přílohové, noky jako priloha, z jake mouky noky, špecle carbonara, špecle recepty, bavorské spätzle, specle, noky

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, smetana ke šlehání, vejce, čerstvé bylinky, sůl

Přidat fotografie receptu