jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Halászlé - maďarská rybí polévka

Halászlé - maďarská rybí polévka
nahoru
Halászlé - maďarská rybí polévka Halászlé - maďarská rybí polévka Halászlé - maďarská rybí polévka Halászlé - maďarská rybí polévka Halászlé - maďarská rybí polévka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky

Suroviny:

1200 g ryba - čisté mäso
1 cibuľa
olej /masť, príp. údená slanina rozškvarená/
3 paradajky
3 papriky
červená paprika mletá
1 - 2 ks feferónka
soľ, voda
ja dávam aj 2 strúčiky cesnaku

Postup přípravy receptu

Podusíme pokrájanú cibuľu na masti, oleji, príp. rozškvarenej údenej slanine. Pridáme červenú mletú papriku, pokrájanú papriku a paradajky, feferónky. Chvíľku podusíme, vložíme kúsky ryby, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme.
Uvaríme si dobré široké domáce rezance, pripravené z 1 vajca a hrubej múky.
Pri servírovaní dáme na tanier uvarené rezance, kus rybieho mäsa, zalejeme polievkou a správny Maďar nezabudne pridať kopček dobrej kyslej smotany. K tomu čerstvý chlieb.

Poznámka

Naučila som sa variť aj jesť túto špeciálnu polievku v Maďarsku. Samozrejme, existuje viac variant na jej prípravu. Často sa zvykne variť vonku pri rieke v kotlíku, nemieša sa, iba sa kotlíkom pohybuje.
Najlepšia je z viacerých druhov rýb.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Halászlé - maďarská rybí polévka"

autor: magdalenka
vloženo: 22.10.2014 08:53:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ewa: Ak si odborník na maďarskú kuchyňu, veľmi rada sa nechám poučiť!

autor: maris
vloženo: 21.10.2014 15:43:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tejaja smajliksmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 21.10.2014 15:15:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ewa: Pozri si originál, maďarsky určite rozumieš, takže ľahko pochopíš podľa receptov z Maďarska, že sa pripravuje rôznymi spôsobmi, nie je jediný recept.smajlik Presne ako píše Magduška.
http://aprosef.hu/halaszle_recept
Môžeš si nájsť aj iné recepty na porovnanie.
A keď už budeš hľadať na internete, nájdi si aj niečo zo spoločenskej konverzácie.smajlik

autor: ewa (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.10.2014 14:07:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: Co je to za hrůzu? Tohle neni žádná halászlésmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 02.08.2014 18:56:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jack:Ja áno, ale nie vždy. Častejšia je bez rezancov, len s chlebom podávaná - v halászcsárdach. Rezance povinné nie sú, ja ich doma robievam špeciálne do tejto polievky. Pridala som svoj recept, ako varím ja.
Na nete sa dajú nájsť rôzne obmeny a varianty, každá oblasť má svoj recept.

autor: jack (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.08.2014 18:43:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

v Madarsku jsem snědl spousta halaszle ale nikdy jsem tam rezance neměl smajlik

autor: blankabi
vloženo: 23.02.2014 08:51:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oridan:Musím s Vámi souhlasit.Tyto dvě polévky se nemůžou srovnávat.Obě jsou sice z ryb,ale díky ingrediencím chuťově každá někde jinde.smajlikJá jsem dřív vánoční polévku nikdy nejedla,manžel jí nechtěl,protože mu už od dětství nechutnala.Pak mi kamarádka dala recept,já jí vyzkoušela a od té doby vařím každý rok.Rybinou není vůbec cítit.Halaszle taky určitě vyzkouším,už dlouho mě to láká.

autor: magdalenka
vloženo: 02.02.2014 10:52:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Oridan:smajlik

autor: Oridan
vloženo: 02.02.2014 06:11:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápu jak někdo může hanět naši vánoční polévku z kapra a porovnávat ji s halászlé. To jsou úplně odlišné polévky a chutě.
Obě jsou výtečné, ale musí se udělat silný rybí vývar, což se z jedné hlavy kapra u vánoční polévky neudělá. Já u naší polévky nešetřím. Vaříme ji z několika hlav (4-5), odřezků masa, ocasy
s masem, páteří s masem, nebo celého lína.Vůně máslové jíšky a kořenové zeleniny se druhý den rozprostře do rybího vývaru a je to koncert chuti.
S rohlíčky osmahnutými na másle - no lahoda.smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 19.01.2014 19:10:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Honza: vďaka za komentár.smajlik

autor: Honza (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.01.2014 17:12:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

DUBEN:
To je pravda česká bílá rybí polévka se nadá jíst,ale tato - Halászlé to si dávám s chutí a ani není cítit moc rybinou.
Je to gurmánská polévka.

autor: DUBEN (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.12.2013 13:17:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

TOHLE JE TA SPRAVNA POLIVKA A NE CO DELAJI CESI NA VANOCE TO NA HODNE DALEKO DO NIsmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 06.08.2013 21:25:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Mattovica
vloženo: 06.08.2013 03:36:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 23.06.2013 09:12:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bosanova:smajlik

autor: bosanova
vloženo: 21.06.2013 08:16:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem si recept oživila a jistě ji udělám. To bude pecka v tom letním počasí! Jako rybu bych asi použila tresku nebo tilapii.

autor: magdalenka
vloženo: 31.08.2012 16:49:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luk: V Maďarsku je to bežné, že halászlé tak podávajú. Ale povinné to nie je.smajlik

autor: Luk (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.08.2012 16:37:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jen ty těstoviny tam nějak nepatřísmajlik jinak dobrý receptsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 17.06.2011 08:43:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Malá zmena - lečový základ zaliaty vývarom z 3 ks makrel. Mäso obraté z kostí a vložené do polievky. S cesnakovými osúchmi sýta večera.

autor: magdalenka
vloženo: 28.03.2010 13:42:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teší ma záujem! Ja som rybaciu polievku každého druhu striktne odmietala aj ochutnať, nielen variť...Až som v Maďarsku cca pred 15 rokmi ochutnala takúto. Odvtedy ju milujem.

autor: Ivana79
vloženo: 28.03.2010 13:20:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na rybaciu polievku sa chystám už dlho,nikdy som nič také nejedla,ale táto vyzerá výbornesmajlikukladám

autor: jahoda
vloženo: 28.03.2010 13:09:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Halászlé je naše oblíbená, kterou v Maďarsku nikdy nevynecháme, díky za tento receptsmajlik. Moc nám chutnalo. Použila jsem kapra+okouna nilského a těstoviny tarhoňa,dovolím si fotečkysmajlik4smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 20.07.2009 15:50:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, fotka je krásna a ja ti ďakujem za odskúšanie i pochvalu!

autor: maris
vloženo: 20.07.2009 15:30:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná, výbornásmajlik. Papriky jsem dala půl uzené a půl normální, přidala jsem ještě l lžíci maďarské paprikové pasty a svazek bylinek. Posílám bodík,smajlik bohužel jde jen jeden

autor: zizala
vloženo: 01.04.2009 13:35:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo, tak tohle by mi určitě chutnalosmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 01.04.2009 07:49:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Halászlé jsem jedla originál v Maďarsku. Vařili ho tam v kotlíku nad otevřeným ohněm a bylo to vynikající. V porci jsem měla porci ryby (podkovu) a myslím, že to byl kapr. Byl to fakt zážitek. smajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 31.03.2009 22:04:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A manžel si musí pridať polievkové korenie tekuté - maggi, bez toho to nechce, ale hovorím to potichu a tajne.

autor: magdalenka
vloženo: 31.03.2009 21:59:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Janička, originál sa má variť z viacerých riečnych druhov. Ja nemám možnosť a uvarím z hocičoho, priznám sa, najviac mi chutí z makrely, robila som aj z heika. Pangasa som neskúšala na polievku. Buď odvážna a daj vedieť potom.

vloženo: 31.03.2009 21:49:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, to opravdu vypadá na maďarskou polévku, velmi zajímavou, navíc.smajlik Ukládám si to. Šlo by to s pangasia? Ten tady můžu koupit na kusy, v jednom malém obchůdku super soukromničkysmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

halaszle recepty rybí polévka recept recept halaslé halászlé recept originál madarska polevka halasle halaszle recept maďarské halaszle recept halasle recept recepty halasle recept halaszlé halasle polevka halászlé rybí polévka maďarská rybí polévka halászlé halazsle polévka rybí polévka maďarská maďarská rybí polévka madarské polevky recept na halaszle rybí polévka halászlé maďarská rybí polévka recept rybí polévka halasle rybí polevka po madarsku maďarské halasle halaszlé polévka rybi halaszle madarska polevka halaszle polevka halasle rybí halaslé halaszle halasle madarske kotliky maďarská polévka madarská halaszle madarske halaszle rybí maďarská polévka madarska paprika polévka halászlé rybí halazsle rybí polévka recept na halasle madarska rybi riby polevka




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty