Halászlé

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Polévky 7 názorů

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

Cca 1 kg ryby (i plevelných)
1 kapří hlava
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
špetka pálivé papriky - není podmínkou
hrst majoránky
2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé)
pepř celý
pepř mletý
bobkový list
4 větší brambory
5 - 6 rajčat
2 čerstvé papriky
sůl
0,5 dcl oleje
1 - 2 dcl kečupu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí.

  2. Do dalšího hrnce dáme olej, na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilijeme zcezený rybí vývar.

  3. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku.

  4. Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Halászlé

  • Totosan Totosan

    Je to technologicky úplně špatně, takhle se tato polévka prostě nedělá. Sice je receptů v Maďarsku vícero druhů, ale všechny jsou založeny na postupu vložit nakrájenou cibuli, rybu a ostatní ingredience do VODY, nikdy ne do tuku na smažení. Polévka se pouze vaří, nic se v ní nesmaží ani nedusí.
    Majoránka, bobkový list, brambory, olej, a KEČUP (hrůza) do halászlé nepatří

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Bohuzel, existuje takovy blby zvyk, do vseho davat kecup. Snad i do svestkovych knedliku si jej nekdo prida. Ale pochybuji, ze uhersti venkovane pred sto lety ten kecup pouzivali a nemeli ani ty polivkove kostky.

    Odpovědět

  • Ferda Ferda(neregistrovaná)

    Luk: Vzdyt Halaszle je rybi polivka.

    Luk:

    Odpovědět

  • Luk Luk(neregistrovaný)

    Toto není Halászlé, ale jen rybí polévka.

    Odpovědět

  • zolo zolo(neregistrovaný)

    Noja nechápu :-((proč ti lidi do halászlé daji co tam nepatři:-//

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Kajo, nechápu :-O vždyť tam paprika je :-!

    Odpovědět

  • kaja kaja(neregistrovaná)

    halaszle bez papriky?to musi byt!:-D

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: halasle haláslé recept halazslé recept na halásle polevka halasle recept haláslé rybí polévka haláslé recepty halasle halázslé recepty halazle halasle polévka polévka halaszle halázsle recept hallaszlé rybí polévka halászlé halasle rybi polevka recept na halazslé haláslé z mořských ryb rybi halasle recepty na halasle

Zapomněl/a jsem heslo