Halászlé

Jitka a Vlastik Kuchař: Jitka a Vlastik

Polévky 7 názorů

Suroviny

Cca 1 kg ryby (i plevelných)
1 kapří hlava
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
špetka pálivé papriky - není podmínkou
hrst majoránky
2 kostky bujónu (dá se koupit originál bujón Halászlé)
pepř celý
pepř mletý
bobkový list
4 větší brambory
5 - 6 rajčat
2 čerstvé papriky
sůl
0,5 dcl oleje
1 - 2 dcl kečupu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí.

  2. Do dalšího hrnce dáme olej, na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilijeme zcezený rybí vývar.

  3. Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku.

  4. Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Halászlé

  • Totosan Totosan

    Je to technologicky úplně špatně, takhle se tato polévka prostě nedělá. Sice je receptů v Maďarsku vícero druhů, ale všechny jsou založeny na postupu vložit nakrájenou cibuli, rybu a ostatní ingredience do VODY, nikdy ne do tuku na smažení. Polévka se pouze vaří, nic se v ní nesmaží ani nedusí.
    Majoránka, bobkový list, brambory, olej, a KEČUP (hrůza) do halászlé nepatří

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Bohuzel, existuje takovy blby zvyk, do vseho davat kecup. Snad i do svestkovych knedliku si jej nekdo prida. Ale pochybuji, ze uhersti venkovane pred sto lety ten kecup pouzivali a nemeli ani ty polivkove kostky.

    Odpovědět

  • Ferda Ferda(neregistrovaná)

    Luk: Vzdyt Halaszle je rybi polivka.

    Luk:

    Odpovědět

  • Luk Luk(neregistrovaný)

    Toto není Halászlé, ale jen rybí polévka.

    Odpovědět

  • zolo zolo(neregistrovaný)

    Noja nechápu :-((proč ti lidi do halászlé daji co tam nepatři:-//

    Odpovědět

  • Gabina Gabina

    Kajo, nechápu :-O vždyť tam paprika je :-!

    Odpovědět

  • kaja kaja(neregistrovaná)

    halaszle bez papriky?to musi byt!:-D

    Odpovědět

TIP dne na email

Náhodný recept

Tématické fráze: halasle haláslé recept halazslé recept na halásle recept haláslé polevka halasle halazle rybí polévka haláslé recepty halasle halázslé recepty halasle polévka halaszle-recept halázsle recept polévka halaszle halasle priprava hallaszlé halaszlé polévka halasle recepty rybí polévka halászlé hálaslo