Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halászlé

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jitka a Vlastik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 292 kJ /
1 982 kcal
Bílkoviny200,14 g
Tuky62,21 g
Vláknina24,31 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 2,80 g
Sůl6,92 g
Sacharidy145,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí. Krok 2: Do dalšího hrnce dáme olej, na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilijeme zcezený rybí vývar. Krok 3: Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku. Krok 4: Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Je to technologicky úplně špatně, takhle se tato polévka prostě nedělá. Sice je receptů v Maďarsku vícero druhů, ale všechny jsou založeny na postupu vložit nakrájenou cibuli, rybu a ostatní ingredience do VODY, nikdy ne do tuku na smažení. Polévka se pouze vaří, nic se v ní nesmaží ani nedusí.
Majoránka, bobkový list, brambory, olej, a KEČUP (hrůza) do halászlé nepatří

Bohuzel, existuje takovy blby zvyk, do vseho davat kecup. Snad i do svestkovych knedliku si jej nekdo prida. Ale pochybuji, ze uhersti venkovane pred sto lety ten kecup pouzivali a nemeli ani ty polivkove kostky.

Luk: Vzdyt Halaszle je rybi polivka.

Luk:

Toto není Halászlé, ale jen rybí polévka.

Noja nechápu :-((proč ti lidi do halászlé daji co tam nepatři:-//

Kajo, nechápu :-O vždyť tam paprika je :-!

halaszle bez papriky?to musi byt!:-D

Tématické fráze:
halasle, haláslé recept, halazslé, recept na halásle, recept haláslé, polevka halasle, halazle, rybí polévka haláslé, recepty halasle, halázslé recepty, halasle polévka, halaszle-recept, halázsle recept, polévka halaszle, halasle priprava, hallaszlé, halaszlé polévka, halasle recepty, rybí polévka halászlé, hálaslo

Suroviny:
ryba, hlava kapří, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, bujón, pepř celý, pepř mletý, bobkový list, brambory, rajče, paprika čerstvá červená, sůl, olej, kečup sladký

Přidat fotografie receptu