Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 4 755 kJ / 1 136 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,29 g |
Tuky | 52,14 g |
Vláknina | 19,30 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 840 mg |
Sůl | 2,30 g |
Sacharidy | 57,56 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud játra během dodělávky omáčky vystydla, prohřejeme je na pařáku na ohřívání knedlíků.
Dýni hokkaido, která není v obchodě po celý rok, můžeme nahradit mrkví. Ale omáčka je také velice chutná, když se místo dýně či mrkve použijí 2středně velké plody kaki.
Pokud Vám nevadí celer, můžete přidat. Já jsem dala 200 g. Omáčka je po rozmixování zeleniny dostatečně hustá, nemusí se zahušťovat moukou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 12. 2021 20:17
15. 12. 2021 18:08
toš snáď sme na jedné chuťové vlně.
Dělám to velmi podobně, jen při výběru jater jsem na řezníka asi nepříjemný, neb chci ešpičky jater, nikoliv ty játra s kanálky. (je jasné, kdo je dělá, je to nahořklé, i když kanálky odřežem, , navíc je vyhodíme kočce, ale zaplatíme.
Tak že mám takový slovní obrat pro řezníka, ,,chcu 3/4 kila jaterní špičky a pokud mi je dáte k ojí spokojenosti, udělám ještě útratu třeba aj za 500 korun. Většinou to má úspěch a tak nakoupím ještě slaninu a dál, co potřebuju, ale už jen to co je hotové v kelímkách a podobně.
Potom špek na kostičky lehce osmažím ( lehce) nechám zchladit a teprve jej zasunu do připravených otvorech na špikování. Takto upravený špek přinese více vůně a je i barevnější.
ALE ZAS E VĚC NÁZORU. Jako příloha je zvyk u nás k játrům rýže a šťáva.
Játra dělám tak, aby byly lehce mazlavé, nikoliv tvrdé , nebo krvavé.
Až po jejich konzumaci si vždy uvědomím , že můj cholesterol úpí a úpí.
,,TOŠ TAK,,
15. 12. 2021 15:32
14. 12. 2021 10:07
1. 10. 2015 20:59
29. 9. 2015 16:19
29. 9. 2015 16:16
Tom Beyk:Tome u jater to ochucení rozmarýnem nebylo na škodu.Jen je lepší použít ten kupovaný v marketu.Je jemný včerně stonku na rozdíl od pěstovaného doma,který používám já.Ten má ty větvičky dřevnaté a musí se pak na talíři při konzumaci z části odstranit
29. 9. 2015 00:06
28. 9. 2015 20:34
28. 9. 2015 19:52
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 10 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 10 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 6 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 6 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 6 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 7 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 7 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 7 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 9 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 9 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřová játra na smetaně vepřové játra na smetaně vepřová játra recepty játra na smetaně prospikovana jatra vepřová játra vepř.jatra na smetaně recepty na vepřové játra na smetaně recepty vepřová játra na smetaně a rozmarýn ohřívání vepřových jater veprová játra na smetane recept vepřová játra vcelku vepřová játra recept na smetaně top recepty vepřová játra na smetaně vepřová jatra na na smetaně špekovaná játra recept špikovana minutky jatra vepřové jatra na smetane top vepřové na smetaně recepty na vepřová játra
Suroviny: játra vepřová, špek, dýně hokkaido, petržel, celer, cibule, rozmarýn, koření nové koření, pepř, voda, smetana, hořčice, olej, máslo, voda, sůl
Vepřová játra špikovaná slaninou, na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN0l
10 názorů