Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 1 a 1/2 hod. 4 porce Vepřové maso 19 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové kýty (nebo plec)
10 větších hub (hřiby, podborováky,...)
1/4 KL kmín drcený
1 Kl paprika mletá sladká
sůl
pepř bílý mletý
3 cibule
50 g máslo
smetana 33%
1 Camembert
1 snítka rozmarýnu
horká voda na podlití
2 KL mouky hladké
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibule si oloupeme a nakrájíme na jemno.

  2. Houby očistíme a nakrájíme na větší kostky.

  3. V pánvi si rozehřejeme polovinu másla a přidáme 1 pokrájenou cibuli. Restujeme jí do sklovata. Pak přisypeme připravené houby, přidáme kmín a osolíme je.

  4. Houby vydusíme na tuk a zasypeme paprikou. Rychle je promícháme (aby nám paprika nezhořkla) a podlijeme pár lžícemi vody. Houby pak ještě chvíli restujeme, ale jen tak dlouho, aby se nám vypařila přebytečná tekutina. Hotové houby necháme lehce prochladnout.

  5. V kastrolu si rozehřejeme zbytek másla s trochou oleje (máslo se pak nepřepaluje), vsypeme cibuli a restujeme jí do zlatova.

  6. Mezitím si naklepeme plátky masa, osolíme je a opepříme.

  7. Na maso si poklademe houbovou směs (zbytek dáme do omáčky), na každou dáme kousek másla, maso přehneme a pevně sepneme jehlami (párátky).

  8. Na cibulce si opečeme připravené kapsy, přidáme zbytek houbové směsi a vše podlijeme horkou vodou asi do poloviny výšky masa. Poté vlijeme smetanu (ne ledovou - srazila by se) a přidáme na velké kousky pokrájený Camembert. Vše lehce osolíme a přidáme snítku čerstvého rozmarýnu. Kastrol zakryjeme pokličkou.

  9. Troubu si předehřejeme na 180°C a do ní vložíme připravené jídlo. Po asi 1 hod. maso vyjmeme a uložíme do tepla.

  10. Hotovou šťávu dle potřeby zahustíme moukou, rozmíchanou ve troše studené vody - já jsem nezahušťovala.

  11. Šťávu si dochutíme solí a vložíme zpět na prohřátí, jehel zbavené kapsy. Podáváme nejlépe s bramborem a zeleninovým salátem.

Poznámka

Dostala jsem nedávno košík hub a protože jsem chtěla dělat něco jiného než klasické vepřové v houbách, tak jsem zkusila tuto verzi.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 351 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houbové vepřové kapsy pečené s Camembertem, smetanou a rozmarýnem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřové na houbách se smetanou vepřové maso na houbách se smetanou vepřové kapsy vepřová kapsa vepřová pečeně pečené maso s houbami pečené vepřové na houbách vepřová pecene na houbach pečené kuře s houbami a smetanou veprove maso s rozmarynem recepty z vepřové pečeně prazska veprova kapsa vepřová pečeně s houbami kapsa pečené houby se smetanou veprova pecene s houbami pečene maso na houbach pečené vepřové maso s houbami pečené vepřové maso s houbami veprova kapsa na houbach pečené vepřové s houbami

Zapomněl/a jsem heslo