Vepřové ledvinky a játra na smetaně s domácím houskovým knedlíkem

mersy Kuchařka: mersy

Doba přípravy: 2 hod. 4-6 porcí Pokrmy z vnitřností 5 názorů

Suroviny

500 g vepřových ledvinek
500 g vepřových jater
olivový olej a slunečnicový olej - nebo sádlo
2 větší cibule
bobkový list
nové koření
pepř
jalovec
špetka muškátového oříšku
česnek
špetka gulášového koření
špetka chilli
vývar
smetana na zjemnění
mouka hladká na zahuštění mouka
Sůl (jsem nepřidávala, záleží na chuti)
Na knedlíky:
2 hrnečky polohrubé mouky
1 vejce
1/2 kypřícího prášku
sůl
2 nakrájené rohlíky
asi 1/2 l vlažného mléka
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si vyčistím, třikrát spařím.

  2. Játra nakrájím na malé kousky.

  3. V kastrolu na oleji či sádle zpěním cibuli, přidám játra a ledvinky + ostatní koření.

  4. Dusím doměkka. Nakonec zahustím a zjemním smetanou. Jako přílohu domácí houskový knedlík. Všechno smíchám v míse a uvařím v osolené vodě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové ledvinky a játra na smetaně s domácím houskovým knedlíkem

Tématické fráze: ledvinky na cibulce na smetaně vepřové ledvinky jako minutka vepřové ledvinky na smetaně veprove ledvinky veprova jatra recepty ledvinky a játra vepřové ledvinky recept ledvinky recept na smetaně jak připravit vepřové ledvinky ledvinky na smetane ledvinky a játra recept ledvinky videorecept játra na smetaně jak uvařit ledvinky játra s ledvinkama jatra a ledvinky recept omáčka z ledvinek a jater veprove ledvinky minutka veprovy jatra vepřové ledvinky recepty

Zapomněl/a jsem heslo