Podmáslový řízek
Pokud chcete v neděli smažit opravdu křehké a voňavé řízky, začněte podle našeho receptu s přípravou o den dříve. Naložení masových plátků do podmáslí se postará o zkřehnutí masa, použité okořenění pak umocní finální chuťový zážitek na talíři.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 1 832 kJ / 438 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,25 g |
Tuky | 25,14 g |
Vláknina | 1,71 g |
Cholesterol | 668 mg |
Sodík | 610 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 19,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Zdroj: Apetit 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 6. 2023 15:39
tara23: jsem moc ráda, že chutnalo
10. 6. 2023 12:08
hodně příjemná změna klasiky, skvělý řízeček
27. 5. 2023 11:42
Marie Svarcova: děkuji, Maruško ano, i jogurt nebo kefír - ten mám domácí a moc ráda ho v kuchyni používám.
27. 5. 2023 08:34
skvělý recerpt a krásné foto, řízky jsou měkoučké, šťavnaté a voní česnekem, když nemám podmáslí dělám i s jogurtem
1. 8. 2020 10:26
lucadanek: podmáslí stejně jako třeba jogurt maso spolehlivě zkřehčí a jsou vždycky výborné...
A ten od Cat je fešák
A ten od Cat je fešák
1. 8. 2020 10:06
Joo..a recepty jsou skvělé..takže děkuji...
1. 8. 2020 10:04
Výborné..dělám jen z kýty..aby nebyly suché
22. 2. 2020 20:10
Ivusa: děkuji! No, klasické řízky to nejsou. Česnek tam bude vonět tak moc, kolik ho použijete - dejte jen jeden menší stroužek, ten to chuťově určitě nepřebije
22. 2. 2020 15:00
Jsou krásné ty řízečky. Chci se zeptat,není v tom moc cítit ten česnek ???? Kdysi dávno jsem dělala něco podobného ,ale doma se to neujalo ,protože jsem dala (zřejmě) víc česneku ,a bylo to moc "česnekové " Jinak krásná fotka a bodík už letí
17. 11. 2017 12:53
Krasaveček
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 5 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 6 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 8 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 2 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 2 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 2 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 2 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 3 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 3 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 5 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 5 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 6 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Teď vaří děda: Vepřový řízek v česnekovo-sýrovém těstíčku je šťavnatý a krásně voní česnekem
Jak správně smažit řízky? Chystáme je jen občas, při svátečních příležitostech, a když už, tak ať se nám povedou
Milujeme retro! Kuchyně našich babiček a maminek zdobily remoska, cibulák i hliníkové příbory, stále je používáme
Další recepty
Tématické fráze: podmáslové řízky veprove rizky v podmasli jak naklepat rizky podmáslový kuřecí řízek recepty s podmáslím šlehaný řízek vepřové na podmáslí řízky v podmásli řízky s podmáslím recepty kuřecí řízky v s podmaslim řízky v recepty s podmaslim recept řízky v s podmáslím maso v podmáslím co se zbytky řízků co se zbytku řízky podmásový řízky podmáslový kuřecí podmáslový kuřecí řízek recept řizek recept podmáslové kuřecí řízky
Suroviny: řízek vepřový, podmáslí, česnek, šalvěj, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vejce, strouhanka, sádlo
Podmáslový řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OvWG
10 názorů