

Bábovka z celého máku
Suroviny
- 3 hrnky (250 ml) polohrubé mouky
- 2 hrnky cukru krupice
- 1 hrnek NEMLETÉHO máku
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 celá vejce
- 1 prášek do pečiva ( hrozinky kdo má rád)
- tuk - třeba Hera na vymazání formy
- polohrubá mouka na vysypání
Postup přípravy receptu
Do větší mísy vsypeme mouku, cukr, mák a prášek do pečiva.
Přidáme 2 vejce, mléko, olej a důkladně promícháme.
Formu na bábovku vymažeme rozpuštěným tukem (důkladně) a vysypeme polohrubou moukou.
Těsto vlijeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut na 180°C. Před koncem pečení píchneme špejlí do těsta jestli je upečená.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bábovka z celého máku
-
Těsto je vynikající
. Přidala jsem do něj rozinky naložené v rumu. Pekla jsem na plechu, po upečení potřela meruňkovým džemem a polila čokoládovou polevou. Byla to dobrota
-
tento recept je super ! milujem tuto babovku ale tak ako tu ostatni pisali da sa to supnut aj na plech a spravit z toho kolac tiez som to skusal a odporucam po upeceni a vychadnuti ho potriet lekvarom (najlepsie kyslejsim napr. slivkovy, cernicovy, malinovy...) a poliat cokoladou vymiesanou s maslom nad parou :)
doda to tomu malinky "kick" kedze ten kolac je sladky krasne sa ukaze kysly lekvar vrelo odporucam ;) -
No tak v práci se všichni rozplívali, včetně mně, je to fakt dobrota. Letí bodík
-
Právě jsem dopekla, provoněný byt a těším se až si v práci s holkama dáme, mňam
-
Super komenty, jsem se docela bavila
Ale k receptíku, je naprosto úúžasný, vyšlehala jsem na nejvyšší otáčky, těsto se krásně nadýchalo a zvolila jsem nakonec plech, pro bábovku mi to přišlo škoda, budu určitě opakovat, u dětí sklidila úspěch. Posílám bodík a poděkování za fantastický recept. -
spagetka: Čekal jsem podobnou reakci. Nemyslel jsem to naprosto vážně, jasně, že je to moje chyba. Trvám ale na tom, že stavba věty "tuk - třeba Hera, na vymazání formy a polohr. mouka na vysypání" není ani správně, ani šťastně umístěná.
A co se týče silikonových forem, nejde o nic nebezpečného, prostě další polymer na bázi křemíku. Jestli je na něm něco nevhodného, jsou to barviva a rozpouštědla, nicméně to se týká starých forem taky, nemluvě o železných, jestli ještě existujou, nebo hliníkových, které jsou stále oblíbené. -
Jarousek: Recept je gramaticky správně! Jen autorka neuvedla množství tuku, ale to nemá nic společného s gramatikou.
Dále i v době teflonu a silikonu se používají staré železné, smaltované, keramické, skleněné a jiné materiály na formy, které se vymazat musí. Mně osobně silikonová forma na bábovku nesmí do baráku
-
Nemůžu hodnotit původní recept. Kvůli gramatické indispozici autorky jsem tam vrazil celou Heru. Já vím, může se to stát jen chlapovi. Musel jsem alterovat, ale s výsledkem jsem spokojen. Dost mě překvapuje, že se to stalo jenom mně.
Hlasuji pro věčné odstranění věcí na vysypání formy ze seznamu surovin. Ve starých kuchařkách to nikdo nepovažoval za nutné explicitně vysvětlovat, zatímco v době teflonu a silikonu k tomu přikládáte i návod. -
Polivička jde na noční, tak už má v troubě bábovku a chystám vajíčkovou pomazánku.
Děkuju převelice za recept, naprosto mi vyhovuje jednoduchost a rychlost -
O víkendu ji ráno udělám. Vypadá jako výborná snídaně
-
Bábovka rychlá, výborná a hlavně, není po ní skoro žádné nádobí a rychlý úklid po pečení !! To oceňuji nejvíce
-
Bábovka je moc dobrá, chutná a rychlá
-
Přidávám fotku a plusík
. Bábovečka rychlá a dobrá.
-
Výborná,ještě rozdělím na tři části.Jednu nechám,do druhé dám trochu kakaa a do třetí o něco více,udělá to pak krásné pruhy
-
bábovka všem chutnala děkuju moc za recept