Omáčka z bezových květů
Suroviny
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Přesnou hmotnost másla vám teď nenapíšu, vždy to dělám "od oka", až ji budu, letos dělat určitě vše zvážím
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2012 14:41
Anna Kocikova:no jo, to víš, když se do něčeho dám... , opraveno
2. 6. 2012 14:38
spagetka:Laděnko ty jsi to tam okopčila celé i s tím masem
Ale fakt jsme si pošmákliMěla jsem obavy,jak zlatoušek bude reagovat,ale bylo pochváleno a i hubana jsem dostalaTak ti taky Ď
Ale fakt jsme si pošmákliMěla jsem obavy,jak zlatoušek bude reagovat,ale bylo pochváleno a i hubana jsem dostalaTak ti taky Ď
2. 6. 2012 14:28
Anna Kocikova: Ani, moc děkuju za popis a fotečku. Zkusím tvůj popis zkopírovat pod ten můj receptík, je přesnější a tady by mohl zapadnout
Hurá, povedlo se a díky
Hurá, povedlo se a díky
2. 6. 2012 14:17
Špagetko,ten Tvůj zajímavý receptík mě hodně lákalMám ho už dva roky uložený,ale nechtělo se mi čekat další rok,zrovna na naší straně je bez v plném květu,tak jsem to riskla a dnes uvařila
Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto
Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany.
Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.
Omáčka byla taková netradiční,ale velice dobrá a my jsme si s manželem na dnešním obídku moc pochutnaliDruhý bodíček je zasloužený a tady ho máš+2
Než jsem začala s přípravou omáčky,tak jsem do papiňáku na orestovanou cibulku dala zprudka osmahnout 4 nenaklepané,lehce opepřené plátky vepřové kýty,podlila jsem 200ml horké vody+1/4kostky masoxu a od doby varu jsem pod tlakem nechala"syčet"20minut.Z původní omáčky mi zbyly cca 4 pl,které jsem smíchala se šťávou z masa,omáčka dostala úplně jinou,velice dobrou chuť a já mám další dvě porce"jiného"jídla s rýží na příští oběd
Jestli Ti to nebude vadit,napíši kolik jsem čeho na 2 porce omáčky použila a přidám foto
Na omáčku:3 zarovnané polévkové lžíce(pl)změklého másla,2 zarovnané pl hladké mouky,250 ml tekutiny(já jsem dala mléko)3/4 kelímku zakysané smetany.
Na podušení květů:1 zarovnaná pl změklého másla,10 větších květů(nůžkama jsem odstranila silnější stonky)1 zarovnaná kl muškátového květu.
Omáčka byla taková netradiční,ale velice dobrá a my jsme si s manželem na dnešním obídku moc pochutnaliDruhý bodíček je zasloužený a tady ho máš+2
Než jsem začala s přípravou omáčky,tak jsem do papiňáku na orestovanou cibulku dala zprudka osmahnout 4 nenaklepané,lehce opepřené plátky vepřové kýty,podlila jsem 200ml horké vody+1/4kostky masoxu a od doby varu jsem pod tlakem nechala"syčet"20minut.Z původní omáčky mi zbyly cca 4 pl,které jsem smíchala se šťávou z masa,omáčka dostala úplně jinou,velice dobrou chuť a já mám další dvě porce"jiného"jídla s rýží na příští oběd
24. 4. 2009 14:04
Špagetko, prepáč, ja budem spomalená. Tak ma tento receptík prekvapil, že som si to nedokázala predstaviť. Ďakujem Ti za odpoveď a želám príjemný víkend!
24. 4. 2009 10:58
Magdalenko -už je to jasnější? Omlouvám se, mně to jasné je, ale neuvědomila jsem si, že ostatním to být jasné nemusí
24. 4. 2009 08:55
Špagetko, prosím, mne nie je jasný postup, môžeš sa na to pozrieť? Kam smotana, kam kvet?
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 12 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno před 23 hodinami
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 6 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 7 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 10 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 10 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 10 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 10 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 10 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 11 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Sedlácké brambory: Šťavnatost a vůni dodá bůček, chuť speciálně upravené zelí. Na snadné jídlo stačí jen pár ingrediencí
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
7 oblíbených grilovacích omáček. Grilované dobroty, ať už zelenina, maso nebo sýry, s nimi budou ještě chutnější
Další recepty
Tématické fráze: bezove vino vino z bezoveho kvetu bezová pálenka bezové recepty bezové víno recept recept na bezové víno recepty z bezoveho květu máslová omačka obalované bezinkové květy bezovy kvet vino bezové pivo recept smazeny bezovy kvet máslová jíška bezovy vino bezová pálenka recept bezove kvety sirup polreich steak sirup z kozicek bezovy kvet smazeny obalovaný bezinkový květ
Suroviny: jíška máslová, tuk, smetana, květ muškátový, sůl
Omáčka z bezových květů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lOMr
7 názorů