jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Plněný biftek se smetanovými brambory

Plněný biftek se smetanovými brambory
nahoru
Plněný biftek se smetanovými brambory Plněný biftek se smetanovými brambory Plněný biftek se smetanovými brambory Plněný biftek se smetanovými brambory Plněný biftek se smetanovými brambory Plněný biftek se smetanovými brambory
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovězí maso

Suroviny:

80 dkg pravé svíčkové, 15 dkg anglické slaniny, 10 dkg nivy, 5 dkg lístkových oříšků, sůl, pepř, olej, 1 kg brambor, 400 ml zakysané smetany, 20 dkg eidamu, 2 velké cibule, 1/2 paličky česneku, bílý pepř, sůl a vegetu

Postup přípravy receptu

Svíčkovou pečeni nakrájíme na vysoké špalíčky, které pěstí naklepeme. Osolíme a vložíme do vysoké vrstvy oleje a necháme 24 - 48 hodin uležet. Brambory oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na 2 mm plátky. Klademe je na vymaštěný plech a prokládáme plátky cibule, drceným česnekem a strouhaným eidamem. Celé zalijeme zakysanou smetanou a okořeníme vegetou a bílým pepřem. Pečeme je asi 1 a půl hodiny v troubě při 170°C. Před dokončení brambor vyjmeme maso z oleje, osušíme je a v polovině rozkrojíme do 4/5. Lískové oříšky opražíme na pánvi bez tuku. Po té oloupeme a nasekáme na středně velké kousky, promícháme z rozemnutou nivou a touto směsí naplníme bifteky. Pečlivě uzavřeme a omotáme nakrájenými plátky anglické slaniny. Okořeníme bílým pepřem. Smažíme na oleji, a dbáme aby niva nevytekla. Podáváme přelité brusinkami a s brambory se smetanou nakrájenými na čtverce.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Plněný biftek se smetanovými brambory"

autor: Eliza
vloženo: 21.12.2009 13:31:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je nádherná fotka! smajlik Zase jedna, která mi v létě unikla... Mňam!! smajlik

autor: vybusna
vloženo: 05.08.2009 20:58:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tondo..takze ich zajtra kup a rovno ich ponor do oleja a zasyp nejakym nahrubo pomletym korenim...v nedelu budu krehke a vynikajuco odlezane

autor: Paprika
vloženo: 05.08.2009 20:54:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super - už vím co bude Paprika vařit v neděli k obědu.Steak nemohu nikdy odmítnout natož takle úžasně vypadající.smajliksmajliksmajliksmajlik
Tonda - u Papriky jen smutně čumící na fotku steaku.

autor: vybusna
vloženo: 05.08.2009 20:11:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

doslo konecne na stejky...valali sa v oleji uz od nedele. pridala som to oleja korenie se sipkem, ci ako sa to vola, do oleja pridavam, vzdy aj korenie. no a k samotnym stejkom. praca s plnenim bola jednoducha, az na to, ze som musela najprv prist na to, ako to rezat...ci zboku po sirke, alebo zvrchu do spodusmajlik, takze zboku...aby bolo jasne. oriesky pekne drzali nivu pokope a nevytekala. no a manzel sa vyjadril takto....skoda kazit svieckovu akymkolvek plnenim...pokial su stejky zo zadneho, tak prosim, ale svieckova je skvost a viac to tam nedavajsmajlik, ale tu slaninku nezavrhol, doteraz som ju nedavala....ale asi to nebolo take tragicke, pretoze si prosil nasup. no ale co bola u nas katastrofa, tak tie smotanove zemiaky. uz ked som si citala recept, tak som si vravela, ze to nebude vhodna priloha a pre istotu som uvarila aj obyc zemiaky. na tanieri by to bol totizto ohnostroj chuti...jednak orechy s vyraznym syrom, vyrazna brusnicova zavarenina, vyrazne maso a ktomu este vyrazna priloha. tie zemiaky by mohli byt samostatne jedlo. no a dalsia vec...je mi velmi luto, ale nam tak velmi nechutili, ze ich musime dat do bioodpadusmajlik Robila som ich uz vcera a neviem ci sa ten cesnak prilis rozlezal, ale nemohli sme to ani prezrietsmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 05.08.2009 19:54:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybušná -tak tento bifteček vypadá lépe než ten ušáčeksmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty z pravé svíčkové plneny biftek smetanové brambory z vařených brambor brambory se smetanou biftek z pravé svíčkové smetanové brambory s česnekem biftek z hovězí svíčkové recept anglický biftek biftek z pravé svíčkové recept recepty smetanové brambory maso na stejky hovězí biftek recepty stejky cena hovezi svickove ruský biftek-recept francouzké brambory babica stejky biftek recept biftek ze svíčkové prava hovezi svickova brambory recepty smetanové brambory recept recepty biftek z kotlety stejky ze svíčkové recepty brambory smetanové brambory pohlreich smetanové brambory hovězi stejky hovězí svíčková recepty gratinované brambory babica biftek ze svickove recept francouzské brambory recept babica plněné brambory babica plněný brambor smetanové brambory vařené recepty z hovezi svickove biftek ruský biftek hříbková omáčka pohlreich recept smetanové brambory pravá svíčková recept brambory recept




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty