

Gratinovaný bramborový salát
Suroviny
- 750 g vařených brambor
- 2 vařené střední mrkve
- 1/4 celeru
- 1 větší cibule
- 1 větší sterilovaná okurka
- 1 větší červená paprika
- 200 g šunkového salámu vcelku(možno vynechat)
- 30 g másla nebo oleje
- 100 g tvrdého sýra
- Nálev:
- 2 dl nálevu připravíme svařením:
- 150 ml vody
- 50 ml octa
- sůl
- 1 lžíce cukru
- bobkový list
- celý pepř
- Při přípravě nálevu dáváme:
- 1 díl octa
- 3 díly vody
Postup přípravy receptu
Vařené brambory a vše ostatní nakrájíme a smícháme s nálevem, dochutíme podle potřeby.
Pekáček vymažeme tukem, použila jsem olej, dáme směs brambor, zeleniny a salámu, posypeme strouhaným sýrem a vložíme asi na 20 minut do přededřáté trouby zapéct.
Podle výsledné chuti bych zeleninu příště zkusila nahradit zeleninovým sterilovaným salátem typu Moravanka apd. a využila bych i nálev. Polovinu salátu jsem dělala jako přílohu, tak jsem nedávala salám.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Teletext ČT
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Gratinovaný bramborový salát
-
Papriko, já měla pro koho vařit ve větším množství, tak proto se zdá, že jsem byla pilná
Ale vybrala jsem si recepty, které ještě neměly fotku
Ale těch bezfotkových je tu opravdu hodně moc a pořád přibývají, ale je to škoda. Vím, že se snaží i ostatní, tak jsem trošku přispěla
-
Jani, na úpravu těch fotek mám stažený PHOTOFILTER, s PC moc nekamarádím, ale poradily mi holky na jednom webu, které se v tom vyznají
A pak taky prudím mé odrostlé ratolesti, když potřebuju něco vysvětlit názorně a hodně polopaticky a to si ještě musím zapisovat, protože už mám něco s pamětí
-
Moc by mne zajímalo, jak děláš tu úpravu fotek
5 fotek v jedné fotografii, to je něco úžasného
-
Teda, už jsem zkoukla všechny tvé dnes vložené fotečky. Ty jsi byla pilná !!! A máš to moc krásné. Obdivuji ty tvé fotosestavičky, jsou SUPER
Tento druh bramborového salátu vůbec neznám. Vypadá to zajímavě -
Dnes jsem dělala jako přílohu k masu, nedávala jsem proto uzeninu a místo čerstvé zeleniny jsem použila doma dělanou Moravanku i s nálevem. Přidávala jsem jen sůl, pepř a cibuli.