

Babiččina bramboračka
Suroviny
- 4 větší brambory
- zelenina:
- mrkev
- petržel
- celer
- kmín
- majoránka (asi půl lžíce)
- houby (před vařením na čtvrt hoďky namočit do vody)
- česnek
Postup přípravy receptu
Brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody, přidáme zeleninu, kmín, majoránku a houby.
Když jsou brambory měkké-odstavím, rozšťouchám a dám zpět na plotnu, přidám česnek 3-5 stroužků (čím víc, tím líp), 10 min. povařím.
Můžeme zahustit jíškou (5 lžic hladké mouky, osminka másla), ale není nutné.
Přidáme maggi, osolíme a další čtvrthodinku povaříme.
Poznámka od kuchařky
Tuhletu bramboračku nám vařila babička a jako přílohu jsme k ní měli vždy bramb. placky se škvarkama viz. jiný recept
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babiččina bramboračka
-
přesně tak
-
Lenka: Syrové brambory nerozšťoucháš
Po rozšťouchání částečně nahradí jíšku, které tam pak.nemusí být hodně.Taky to občas použiji
-
Ahoj chci se zeptat proc az kdyz jsou brambory mekke odstavis a rozstouchas?
-
Dělám skoro stejně jen z uzeného vývaru
-
přidávám foto
-
Netušila som, že sa vyjadrujem nezreteľne, čo ma mrzí, nechcem vzbudzovať zlé nálady...
Recept od Lenky okopírovala, vrátane fotky, nejaká usilovná kopírka a dala na feminu... -
-
Vylozila jsem si to uplne stejne, Lendliiiku, Magdalenka se te naopak snazila zastat. A na tom, ze bramboracka bude vyborna se shodli vsichni
. Babicky proste umely varit dobroty
. Bodik ti pravem patri
-
Lendiiiku, já myslím, že to magdalenka myslela přesně obráceně, než jsi to vzala ty (i když je pravda, že pro neznalého tehdejší situace to tak mohlo vyznít). Tehdy byly recepty odsud kopírovány na feminu, ne že tys ho okopírovala tam odtud sem.
-
znovu opakuju, tento recept není okopírovaný, opsala jsem si ho kdysi od mamky ze sešitu, který po babičce zůstal. Babička dělala vždycky tu nejlepší bramboračku a jestli někdo dělal někdy stejnou, je mi to fuk. Normálně by mi tento komentář nevadil, protože si myslím svoje, ale na babičku mi nešahej
-
Tvoj recept bol okopírovaný, vtedy tam nejaká osoba vo veľkom šantila...
-
magdalenka: nevím, jaký recept (suroviny) je na femině, protože už se mi neobjevil, ale zkopírovaný není!!!
Takhle vařila bramboračku moje babička, recept mě naučila mamča a pojmenovala jsem ji tak, protože je prostě s mojí babičkou spojená. Zrovna tak škvarkový placky, který nám vždycky k bramborajdě dělala viz. další můj recept -
nemá to chybu
-
Dnes mi byla tahle bramboračka velkou inspirací, ještě nikdy jsem ji nevařila.
Akorát jsem přidala mletou papriku pro pěknou barvičku.
Bodíka si jednoznačně zaslouží, protože chutná báječně, dovoluji si přidat ti k receptu fotku -