

Ruský biftek
Suroviny 4 porce
- 600 g Hovězí maso (ořez)
- sůl
- pepř mletý
- čerstvá petrželka
- čerstvé bylinky kopr saturejka
- zelená kapie 1 ks
- cibule 1 ks
- žampiony 2 ks
- smetana zakysaná 100 g
- olej
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
Hovězí maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a semeleme.
Přidáme hrst sekané petrželky, zamícháme a vytvoříme 4 kulaté bifteky. Postup můžete použít stejný jako na sekaný biftek dle odkazu v poznámkach.
kapii a cibuli nasekáme na hrubo a orestujeme na rozpálené panvi s trochou oleje, přidáme nasekané bylinky, znovu krátce orestujeme a zalijeme rozmíchanou smetanou, krátce povaříme a necháme částečně zchladnout.
Zchladlou směs rozsekáme v mixéru na hladkou omáčku.
bifteky obalíme v hladké mouce a pečeme na pánvi s trochou oleje z obou stran, před koncem pečení si opečeme žampiony nakrájené na plátky, biftek přelijeme omáčkou z bylinek a poklademe plátky žampionů, sundáme z ohně, přikryjeme pokličkou a necháme tzv. dozrát asi 5 minut.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ruský biftek
-
-
děkuji za krásné komentáře
-
Úžasný předpis...doplněný krásnými fotkami...To je to, co mě tady pořád bere...člověk na to má okamžitě chuť a skoro cítí i tu vůni.
Ukládám a doufám, že brzy budu mít příležitost recept vyzkoušet. -
Zajímavý recept, krásné aranžmá, povedené fotky
.
-
No to je bomba
-
Už ho mám ve frontě na vyzkoušení....16
-
Tak to je luxusní!!
-
Nádherně fotky, hned bych si dala, ukládám a musím zkusit
+ 15. bodík
-
Já nevím, proč to tak je, ale pravda je, že chlapi fakt umí vařit. Pár jich tady máme
a ty patříš k nim. Krásný recept.
-
moc pěkné
-
Krásná fotka, pěkný recept
+
-
Parada,Perfektna prezentacia +
-
Fantome, jen tak dál, z tebe budou zajisté padat jen samé pěkné recepty
úúúplně fantomové a dávám ti 8.bodíka
-
ta fotka jako první nevypadá jak sekané maso, je krásně medium to mám ráda
jsem nepřítel hub takže ty bych vynechala
-
Fantom, zavial sem s tebou svieži vietor...vďaka za krásne recepty i foto!