Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 081 kJ / 737 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,23 g |
Tuky | 5,22 g |
Vláknina | 66,05 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 0,74 g |
Sacharidy | 109,32 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Salát připravovala Naďa Konvalinková v někdejší Prima vařečce a od té doby ho vyrábím docela pravidelně.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2022 09:07
recept se mi líbí , určitě udělám
4. 2. 2013 15:24
Moc dobrý,osvěžující salát Použila jsem čínské zelí,ale i tak to bylo moc dobré.Do části jsem jsem přidala i bílý jogurt a měla tak jemnější variantu.Určitě zopakuji Posílám bod i foto
30. 6. 2009 20:38
Tak Eli, teprve dnes jsem se dostala k tomuhle receptu a posílám bod. Je perfektní. Díky za vložení receptu
22. 5. 2009 10:22
Opuncie - přesně, jak píše žížalka, jen mě předběhla . Mělas už starou a vyschlou. Kvalitní čerstvá je na omak pružná a nezní dutě. A rozhodně není pravda, že pečením se uchovají všechny látky. Ty se uchovají jedině v syrovém stavu. Chuť čerstvé řepy je ohromně svěží, nakyslosladká a křupavounká. , jé teď jsem dostala chuť!!!Zkus ji sehnat opravdu čerstvou
22. 5. 2009 07:26
Opuncie, tak to jsi měla nějakou nekvalitní...dávám syrovou řepu do salátů taky, už léta a je výborná
22. 5. 2009 00:40
Jednou jsem zkusila syrovou řepu a vůbec nebyla dobrá. Musela jsem vyhodit celý salát. Byla tvrdá a měla nepříjemnou chut. Já bych dala třeba pečenou, ta si zachovává všechny důležité látky nedotčené.
21. 5. 2009 19:03
Ano, řepu dávám syrovou, sterilovaná není tak šťavnatá, křupavá a i když je dobrá, není tolik dobrá (a zdravá) jako syrová Takže Špagetka má pravdu a za bod Ď .
21. 5. 2009 18:58
spagetko, díky, červenou řepu jsem nikdy syrovou nejedla, vyzkouším ji v tomto receptu. Elize posílám bodík .
21. 5. 2009 18:54
blanca.xy - sice nejsem Eliza, ale tohle mi potvrdí , červená řepa je přece absolutně nejchutnější a hlavně nejzdravější syrová - i se může vařit a péct, ale syrová je naprosto
21. 5. 2009 18:48
Eli, tu řepu dáváš syrovou?
20. 5. 2009 23:34
Elizo, už jsem si recept uložila a určitě vyzkouším. Ikdyž mne některé druhy zeleniny nadýmaly, těžko jsem salátům odolávala. Trochu jsem si zažívání dala do pořádku, takže už můžu téměř všechno.
20. 5. 2009 23:13
Elizou nás by též nebylo co skleničkovat,protože z půl hlávky sní manžel s Vojtíkem sám a já mám peška.My saláty rádi jen tak nebo k večeři-k tomu chleba s máslem a nebo jako přílohu.Když o tom tak přemýšlím u nás je salát(jakýkoliv) několikrát týdně ať je jaro nebo podzim.No jsme zkrátka salátožrouti.
20. 5. 2009 23:08
Pipre, zkus i tento... je podstatně levnějši než šopák (i když i ten také vyrábím často a ráda) a takový "česky náš", dostupný v jakémkoli ročním období a plný cenných vitamínů...
20. 5. 2009 23:04
Mirečko, uvedená receptura je původní, takže počítá s tím, že normální rodina si ho naskládá do sklenic a pojídá v horizontu několika týdnů (prý vydrží i několik měsíců - ale to bych už raději konzervovala)... U nás tomu tak nikdy nebylo, prostě ho dokážeme spořádat dřív, než by zbylo cokoli na "později", tzn. na uskladnění...Je totiž "prudce jedlý"...
20. 5. 2009 23:03
Jej, tak to můžu Já nálev také svařuji. Kvečeru jsem si udělala šopský salát z kupy zeleniny a balkánského sýru a už nemusela nic Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 9 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 11 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 13 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 14 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 7 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 8 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 8 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 9 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 10 hodinami
Pivovarský tokáň
Istar uvařila před 10 hodinami
Afrika řezy
Evellinka uvařil před 10 hodinami
Vepřové na houbách
Skrabi uvařila před 10 hodinami
Omáčka z hlívy ústřičné
Joey uvařila před 10 hodinami
Tvarohovo - meruňkový moučník
Petr801 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žloutkové věnečky: Odpalované těsto při přípravě vařte, až se přestane lepit na vařečku, a při pečení neotevírejte troubu
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: uskladneni krenu salát ze zelí v syrovém stavu jako příloha křen uskladnění uskladneni cervene repy červená řepa uskladnění šopský slát vitamínový zelny salát syrova červena řepa opuncie jedlá zelný salát na uskladnění slat z cervene repy vitamínové recepty salát ze syrové červené řepy vitamínový salát z čerstvého zelí uskladnění celeru červená řepa - uskladnění slát z červeného zelí salát syrová červená řepa uskladneni syroveho krenu šopský salát kalorie
Suroviny: zelí bílé, celer, mrkev, jablko, petrželka kořenová, řepa červená, cibule, křen, ocet, cukr, sůl
Šťavnatý vitamínový salát podle Nadi Konvalinkové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wjxJ
16 názorů