Zelný salát“rychlovka“,jako příloha na talíři

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: hotovo do 10 minut 2 porce Přílohy 6 názorů

Suroviny

400 g bílého hlávkového zelí /malá čtvrtka
1 malá cibule
1 dcl studené vody
4 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
na dochucení
sůl
pepř čtyř barev mlýnku Kotányi
pár kapek oleje
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno a společně vhodíme do hrnce s vařící vodou. Necháme 2 minuty provařit a vodu slijeme.

  2. V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl. Přidáme zelí s cibulí a necháme alespoň 10minut marinovat.

  3. Poté scedíme, promícháme s trochou oleje, dle potřeby dochutíme a na talíři posypeme pepřem.

Poznámka

Je to velice rychlá příloha k různým minutkovým masům, nebo k jakýmkoliv placičkám, smaženkám a podobně.

Ocet je tam úmyslně ve větším množství, aby zelí za tak krátkou dobu stihlo natáhnout chuť.

Já většinou dělávám tady tento moc dobrý salát(bez kuřecího masa)http://www.toprecepty.cz/recept/22000-zelny-salat-...ale tlačil mě čas:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelný salát“rychlovka“,jako příloha na talíři

Tématické fráze: přílohové zelí salát jako příloha salát jako příloha k masu přílohové saláty přílohový zelný salát zelí příloha studený zelny salat saláty jako priloha salát příloha prilohovy salat přílohový salát ze zelí zelny salat k masu zelný salát za studena dušený zelný salát příloha zeli syrový zelný salát příloha ze zelí zelí jako v restauraci zelný přílohový salát zelný salát příloha k masu

Zapomněl/a jsem heslo