Zelný salát“rychlovka“,jako příloha na talíři

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: hotovo do 10 minut 2 porce Přílohy 6 názorů

Suroviny

400 g bílého hlávkového zelí /malá čtvrtka
1 malá cibule
1 dcl studené vody
4 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
na dochucení
sůl
pepř čtyř barev mlýnku Kotányi
pár kapek oleje
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, cibuli nadrobno a společně vhodíme do hrnce s vařící vodou. Necháme 2 minuty provařit a vodu slijeme.

  2. V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl. Přidáme zelí s cibulí a necháme alespoň 10minut marinovat.

  3. Poté scedíme, promícháme s trochou oleje, dle potřeby dochutíme a na talíři posypeme pepřem.

Poznámka

Je to velice rychlá příloha k různým minutkovým masům, nebo k jakýmkoliv placičkám, smaženkám a podobně.

Ocet je tam úmyslně ve větším množství, aby zelí za tak krátkou dobu stihlo natáhnout chuť.

Já většinou dělávám tady tento moc dobrý salát(bez kuřecího masa)http://www.toprecepty.cz/recept/22000-zelny-salat-...ale tlačil mě čas:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zelný salát“rychlovka“,jako příloha na talíři

Tématické fráze: přílohové zelí zelný salát přílohový salát jako příloha salát jako příloha k masu přílohové saláty přílohový zelný salát studený zelny salat zelí příloha saláty jako priloha salát příloha zelný salát za studena prilohovy salat dušený zelný salát přílohový salát ze zelí zelny salat k masu příloha zeli syrový zelný salát příloha ze zelí zelí jako v restauraci zelný přílohový salát

Zapomněl/a jsem heslo